Furulund

Timmerslätt 40D

Alla bilder

Charmig 6-rums etagelägenhet med radhuskänsla!

6 rok 115 kvm 5 845 kr/mån

I det idylliska Timmerslätt finner du denna välplanerade och charmiga etagelägenhet med 6 rum och kök. Balkongen vetter mot grönskan och ger en naturnära atmosfär. En ideal bostad för dig som vill kombinera radhusets fördelar med bostadsrättens komfort. Lägenheten är ljust genomströmmad, inbjudande och smakfullt inredd med vackra färgval. På entréplanet finner du ett omsorgsfullt renoverat kök med en lantlig touch, två rymliga sovrum, ett helkaklat badrum och ett mysigt vardagsrum med utgång till balkongen. På övervåningen väntar ett trevligt allrum, ytterligare två sovrum och två praktiska förrådsutrymmen. Här bor du optimalt längst bort i längan, alldeles intill naturen. I månadsavgiften är det mesta inkluderat: garage, externt förråd, värme, vatten, bredband och fiber-TV.

Timmerslätt är ett populärt och barnvänligt område med bilfria innergårdar och lekplatser. Ica Nära ligger endast 500 meter bort, och en populär förskola finns 140 meter bort. Furulundsskolan, förskoleklass till 6:e klass, är 500 meter bort. Här erbjuds en perfekt balans mellan närhet till skog, badsjöar och stadslivet. Smidiga bussförbindelser tar dig till Göteborg, Partille och Landvetter centrum. Allum köpcenter, med sina många butiker och caféer, nås på bara några minuter med bil eller buss. Dessutom kan du hyra kanoter och kajaker vid Kåsjön och ta en 25 minuters promenad till Allum köpcenter.

Beskrivning

Interiör

Entrén hälsar dig välkommen genom en takbelagd entrébalkong, som kan rymma en cafégrupp om du så önskar. Hallen är smyckad med väggar i modern färg och en snygg fondtapet, medan golvet pryds av klinker med inbyggd golvvärme, som sedan övergår till ekparkett. Praktiska avhängningsmöjligheter finns direkt till höger och tre specialbyggda garderober erbjuder gott om förvaringsutrymme.

Det lantliga köket är ljust och smakfullt, och det genomgick en omfattande renovering år 2012. Här hittar du vita köksluckor, vitt kakel, massiva bänkskivor i ek, en porslinsho och ett vitrinskåp. Du har gott om förvaringsutrymme och generöst med arbetsyta. Vid fönstret finns plats för ett matbord för 6-8 personer. Köket är utrustat med moderna apparater, inklusive en induktionshäll, en fläkt, en inbyggd varmluftsugn, en integrerad diskmaskin och en fullhöjd kyl och frys. På golvet ligger ett vackert nåtat skeppsgolv, medan väggarna är smyckade med vitmålade väggpaneler och en mönstrad blå tapet.

Från hallen når du det välutrustade badrummet, vilket är smakfullt helkaklat och utrustat med skön golvvärme och integrerade spotlights i taket. Här finner du ett rymligt bubbelbadkar, toalett, en modern kommod och ett spegelskåp med belysning. Tvättavdelningen är funktionell med tvättmaskin från 2018, en praktisk arbetsbänk, en ho och förvaring i både bänkskåp och väggskåp. Badrummet har även ett fönster som tillför extra ljus och möjlighet till vädring.

Det inbjudande och generösa vardagsrummet har gott om utrymme för en bekväm soffgrupp, en mediastation, bokhyllor och ett mysigt läshörn. Rummet är prytt med vacker ekparkett och väggar målade i en ljus nyans av vitt. Från vardagsrummet har du direkt tillgång till bostadens balkong, perfekt för att njuta av kvällssolen.

Sovrummet rymmer en bekväm dubbelsäng, inklusive tillhörande sängbord och byrå. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i en specialbyggd garderob med hyllor och belysning. Rummet är stilfullt inrett med väggar i en mjuk rosa nyans, en blommig fondtapet och ett golv som är fräscht vitmålat.

Från vardagsrummet kommer du in i det andra sovrummet, som är mångsidigt och kan användas som ett barnrum, arbetsrum eller gästrum. Här finns utrymme för säng, skrivbord, bokhylla och förvaringsmöbler. Rummet är ljust och luftigt med vita väggar och ett snyggt laminatgolv i en mörk nyans.

Övre plan
Den fräscht målade trappan tar dig upp till det övre planet där du direkt möts av ett allrum. Detta flexibla utrymme kan enkelt möbleras med en bekväm soffa och ett praktiskt soffbord. Här finner du ett ljust laminatgolv, väggar i harmoniskt målad nyans, samt en stilfull fondtapet i en vacker blå färg.

På övervåningen hittar du två rymliga sovrum som båda rymmer en säng, ett skrivbord och generöst med förvaringsutrymme. Båda rummen är smakfullt inredda med ett ljust laminatgolv och väggar/tapeter i ljusa färger.

Från allrummet har du tillgång till två praktiska förrådsutrymmen, ett på vardera sida. Dessa utrymmen erbjuder gott om plats för exempelvis fritidsprylar, kläder och resväskor.

Till bostaden tillhör ett rymligt garage med plats för bil och förvaring. Ingår i hyran.
Förråd finns i anslutning till lägenheten med plats för cyklar, barnvagn och dyl.
Brf/BF

Förening

Brf Mellangården ligger i Furulund och är en välskött HSB-föreniing som består av 111 lägenheter och byggdes 1983. Bostadsområdet är beläget i ett naturskönt område, fördelat på tvåvåningshus i parhus.
Storleken på lägenheterna i original varierar mellan 2-5 rum och kök och fördelar sig enligt följande: 22 st 2:or, 38 st 3:or, 44 st 4:or och 7 st 5:or.

Gemensamma utrymmen

Föreningslokal
I anslutning till föreningens expedition (Timmerslätt 30 E) ligger föreningslokalen. Lokalen används främst för årsmöten och informationsmöten och har plats för 25 sittplatser. I nära anslutning finns ett kök samt tillgång till toalett. Det utgår ingen hyra för samlingslokalen men en deposition på 500 kr måste erläggas.

Övernattningsrum
Föreningens övernattningsrum innehåller fem sängplatser fördelat på en dubbelsäng, en våningssäng och en hopfällbar säng. Kök, dusch och toalett finns tillgängligt. Rummet kostar 250 kr/natt att hyra. En deposition tas ut om 500 kr och återfås när nycklarna återlämnas.

Bordtennisrum
I anslutning till föreningens expedition (Timmerslätt 30E) finns ett rum där man kan spela gratis bordtennis.

Parkering

Ett garage hör till lägenheten och ingår i månadsavgiften. I området finns ytterligare 46 parkeringsplatser som kan nyttjas av de boende eller gäster.

Renoveringar

Föreningen har en upprättad underhållsplan som följs och uppdateras kontinuerligt.

2023 Installation av laddstolpar (incharge)
2022 Installation av mätare för övergång till IMD (individuell mätning och debitering) för elektricitet.
2022 Utbyte av samtliga ytterdörrar.
2022 Tvättning av samtliga tak
2022 Målning och renovering av röda hus.
2021 Målning och renovering av gröna hus.
2020 Energideklaration
2020 Vissa fasadarbeten
2020 Utbyte av alla förrådsdörrar mot gångbanor
2020 Betongarbeten/reparation av trappor och husgrund
2019 Spolning av samtliga avlopp (garantispolning)
2019 Underhåll av vita originalstaket vid ytterdörr markplan.
2019 Underhåll av lekplatser.
2018 Målning av garagen samt montering av påkörningsskydd på fasad och stuprör. OVK-besiktning.
2016-2017 Fönsterbyte av samtliga fönster förutom fönster i badrum samt fönsterdörr.
2015 Byte av garageportar till automatiska portar, byte av belysning samt ny el i garage.
2015 Taknocksarbete.
2014 Byggande av ny miljöstation för lampåtervinning.
2013-2014 Modernisering av värmesystem.
2013 Taksäkring samt montering av snörasskydd.
2012 Byte av takfläktar samt spiskåpor och frånluftsventiler i samtliga lägenheter.
Namn
HSB's Brf Mellangården
Adress
Timmerslätt 30E
Byggnadsår
1983
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716408-5636
Föreningens ekonomi
Avgiften höjdes med 7,5 % 2023-01-01
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
111 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
6 rum och kök
Boarea
115 m²
Våningsplan
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Balkong
Ja
Månadsavgift
5 845 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-TV och garage. Obligatorisk tillägg 258:-/mån (informationsöverföringsbelopp)
Andel i föreningen
0.84714%
Indirekt nettoskuldsättning
259 295 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1102
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Lägenhetens registrerade boarea är 83,8 kvm. Den inredda vindens boarea är inte medräknad i lägenhet.
Slutpris
2 900 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1983
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen har Telia Triple Play (bredband, TV, IP-telefoni) från TeliaSonera. Det är optisk fiber in i lägenheten framdragen till hallen.För Telia Tripple Play betalar ingår i månadsavgiften. I detta paket ingår digital-TV (kanalpaket Lagom), bredband (100/10 Mb) och IP-telefoni. Den som önskar annat utbud än det som ingår i Tripple Play (t.ex. annat kanalutbud eller snabbare bredband) kan kontakta Telia för beställning.
Uppvärmning
Fjärrvärme och frånluftsventilation.
Ventilation
Frånluftsventilation

Renoveringar

2019 Ny varmluftsugn 2019 Målning av trappa, vägg samt ny väggpanel. Nytt trappräcke i ek 2019 Nya fönsterbänkar i alla rum på entréplan 2019 Ommålning av väggar i sovrum 2 & 3 2018 Renovering av tvättavdelning med ny tvättmaskin, bänkskiva, tvättho, blandare, bänkskåp & väggskåp och förberett för torktumlare, 2017 Målning väggar och tak, samt tapetsering och nytt el-element i sovrum 4 2015 Nytt innertak och infällda spottar i hall 2014 Allrum övre plan: flytt av takstol och ny el för belysning och uttag (utfört av fackman). Nya ytskikt och laminatgolv. Isolering till förråd. 2013 Ny kyl och frys. 2013 Nytt el-element i sovrum 3 2012 Totalrenovering av kök 2011 Ekparkett, målning, fondtapet och inbyggda garderober i hall 2011 Ekparkett, fondtapet, målning av väggar och tak i vardagsrum 2011 Målning av golv, tak och väggar, fondtapet och platsbyggd garderob i sovrum 1 2006 Totalrenovering av badrum (förförra ägare) 2006 Vinden inreddes (förförra ägare)

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
370 kr
Försäkring
188 kr
Summa
558 kr/mån
Antal personer i hushållet
4 st
I driftkostnaden för hushållsel ingår nätavgift och förbrukning.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Furulund, som ligger på höjden i söder mellan E20 i Partille och riksväg 40 i Landvetter, är omgivet av flera charmiga bostadsområden. Dessa inkluderar Morkullesträcket, Skogsduvevägen, Pepparkaksstaden, Nävervägen, Hyggesvägen, Gryningsvägen, Furumossen, Timmerslätt, Fjällvinden och Ridhusvägen. Furulund utgörs av en varierad mix av bostadsrätter, radhus, parhus och fristående villor. Här kan du bo i en naturskön miljö med omfattande skogsområden som sträcker sig västerut över Knipeflågsbergen och Delsjöområdet samt österut ända till Lerum och Härrydas kommungränser.

Kommunikation

Göteborg är lättillgängligt med buss från Furulund genom att använda bussarna 511, 513 och 515 med en smidig koppling via Partille centrum. Resan från Furulund till Partille centrum tar cirka 10-15 minuter. Linje 513 erbjuder en fortsättning till Heden i Göteborg och tar ungefär 26 minuter. Alternativt kan du välja den snabba "Gul express" som tar dig till Nordstan på bara 10-15 minuter. Från Partille station tar pendeltåget dig till Göteborg på liknande tid, cirka 10-15 minuter. Om du ska till Landvetter resecentrum, finns buss 511 som tar ungefär 20 minuter för att nå dit.

Övrigt

Furulund är ett perfekt val för den som älskar friluftsliv och aktiviteter. Området har närhet till flera vackra sjöar, inklusive Prästtjärn, Kåsjön och Maderna. Dessa sjöar erbjuder möjligheter till fiske, bad och skridskoåkning. Kåsjön är särskilt populär bland badgäster och har hopptorn, badbryggor och bekvämligheter som kiosk och toaletter.

Det finns gott om promenad- och cykelvägar genom hela Furulund, inklusive motionsspår. En upplyst bana sträcker sig mellan Prästtjärn och Kåsjön. Dessutom är det inte långt till de välutvecklade vandringslederna, såsom Bohusleden, Vildmarksleden och den nyligen skapade stadsnära Gotaleden, som sträcker sig 71 kilometer mellan Göteborg och Alingsås.

För hästintresserade finns Partille ridklubb i Furulund, där tävlingar och evenemang anordnas. Golfentusiaster kan bege sig till Öjersjö golfbana med tillhörande restaurang. Björndammen har en simhall som erbjuder simskola och vattengympa. Dessutom är Furulund stolt ägare av en mycket populär skatepark.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse