Lorensberg

Teatergatan 19

Alla bilder

Genomgångstrea högt upp i huset på attraktiv adress!

3 rok 75 kvm 2 364 kr/mån

Med en av Göteborgs förnäma adresser ligger denna spatiösa genomgångstrea med låg avgift och direkt närhet till innerstadens hela utbud. Teatergatan utgör en lugn stilla oas i city Göteborg, kan läget bli bättre?

Bostaden erbjuder underbart boende högt upp i huset med balkong i österläge, fransk balkong i västerläge och trevlig innergård. Två sovrum med rofyllt gårdsläge. Vidare erbjuds härliga sällskapsytor med öppen planlösning i det stilfulla köket och vardagsrum som förlängs i balkongen. Här kan du välja spendera kvällen i bostadens harmoni eller storstadens puls med nöjeslivet utanför porten. Bostadens nyrenoverade badrum är smakfullt inrett med egen tvättpark som förenklar vardagsbestyren. Hemmets sobra färgsättning gör det enkelt att inreda personligt och bostaden har dessutom goda förvaringsutrymmen i flera garderober. Här bor ni i en välmående stabil förening med attraherande månadsavgift. För tillfället kort kötid till garage i Brf.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Beskrivning

Interiör

Bostadens disponeras enligt följande:

Hallen som möter dig har ljusa väggar och parkettgolv i ask som sedan löper vidare genom hela lägenheten. Plats för avhängning i en skjutdörrsgarderob och det finns möjlighet till ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar..

Vardagsrum och kök med sin delvis öppna planlösning ligger till höger om hallen. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och sätten att möblera kan man verkligen variera efter behov. Här får en stor soffmöbel plats tillsammans med favoritfåtöljen samt matsalsbord för 6-8 personer. Från vardagsrummet nås bostadens balkong med genomgången nytt trallgolv samt vägg. Balkongen har ett underbart högt läge med plats för planteringar och sittgrupp.

Ett fullutrustat hypermodernt Tibrokök med alla bekvämligheter, mörka luckor samt svarta bänkskivor i granit som skapar en bra kontrast mot de vita väggarna och det mörka klinkergolvet. Varenda yta har använts till fullo för att få ett funktionellt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, fläktkåpa samt kombinerad kyl/frys. Hela maskinparken från Bosch. Infällda spotlights i taket med dimmerfunktion förhöjer levnadsstandarden betydligt.

Generös master bedroom som har en väldig charm med sin franska balkong mot innegården. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaring i tre inbyggda garderober.

Bostadens andra sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet som med fördel kan användas som barnrum eller arbetsrum. Här finns plats för större säng, arbetsplats samt förvaring i tre inbyggda garderober.

Totalrenoverat badrum med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, badrumsskåp och takdusch med vikbara glasdörrar. Här finns även tvättmaskin/torktumlare (LG, 2018) samt infällda spotlights i taket.
Brf/BF

Förening

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 148 lägenheter, varav 11 upplåts med hyresrätt vilket ger vid försäljning ett betydande tillskott till föreningens ekonomi. Det finns även 9 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna Chalmersgatan 18, 20, 22, 24 och Teatergatan 17, 19, 21, 23. Föreningen köpte fastigheten 2008 (äger marken).

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor i föreningen, en på Teatergatan och en på Chalmersgatan. Vardera tvättstuga är utrustat med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en torkskåp och en mangel. I föreningen finns även cykelrum och föreningslokal.

Parkering

Föreningen äger 120 varmgarageplatser som nås med hiss i fastigheten. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 400 kr/månad. I dagsläget är det enbart några månaders kötid till platserna.

Renoveringar

2018 2018 Målning av tak/väggar i trappuppgång. Utbyte av alla metalldörrar i föreningen
2017 Genomfördes en ny OVK för hela fastigheten. Impregnering och renovering av fasader på innegård mot Teatergatan samt renovering av fasaden och balkonger på Chalmersgatan.
2016 Påbörjades balkongrenoveringar mot Chalmersgatan samt Teatergatan. Samma år byttes även takfläktar, armaturer, expansionskärl samt torkskåp och tvättmaskin.
2015 Totalrenoverades hissarna. Samma år renoverades det övre garaget.
2014 Utfördes en OVK i lokalerna.
2013 Renoverades balkonger som ligger mot Chalmersgatan och maskinutrustning för till- och frånluft i övre garagets fläktrum byttes ut till modern återvinningsteknik. Under samma år renoverades dessutom garage.
2012 Byttes samtliga el- och reläskåp i maskinrum och punkttätning av fasader mot gård genomfördes. Samma år provmålades entréer och gummimattor samt belysning byttes. Det utfördes visst underhåll av hyreslägenheter detta år och även ventilationsanläggning på tak på Teatergatan 19 byttes ut.
2010-2011 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen. Samma år utfördes en radonmätning i 40 slumpmässigt utvalda lägenheter.
2010 Spolades samtliga V/A-stammar och vissa stammar filmades. Under samma år renoverades balkonger som vetter mot innegård.
2009 Installerades två nya maskiner i tvättstugan på Chalmersgatan och vinden tilläggsisolerades. Under samma år energideklarerades fastigheten.
2008 Målades trappuppgångar samt golv och väggar i källare. Samtliga fläktar på tak rensades samt åtgärder för att öka säkerheten i fastigheten genom att installera video- och övervakningvakningssystem.

Planerade
Fönster samt balkongdörrsbyte
Namn
Brf Lorensberg 1976
Adress
Box 53122
Byggnadsår
1976
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Fast.beteckning
GÖTEBORG LORENSBERG 58:13
Org.form
Bostadsrättsförening
Föreningens ekonomi
Inga avgiftsförändringar i sikte. Föreningen har aldrig höjt avgiften och planerar att fortsätta i samma spår.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
148 st varav 11 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
9 st
Gårdsplats
Föreningen har en lugn och trevlig innegård med planteringar och uteplatser.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
75 m²
Våningsplan
Våning 5 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift
2 364 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten och kabel - Tv (grundutbud.)
Andel i föreningen
0.82%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1954
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Slutpris
5 090 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1976
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabel- TV och Internet via ComHem eller Telia Fiber-Lan.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX & F

Renoveringar

2018 målades samtliga tak och väggar om. Nytt parkettgolv i ask lades i vardagsrummet samt i de båda sovrummen, där även nya garderober sattes in. Samtliga tre innerdörrar med karm har även bytts i lägenheten. Badrummet har renoverats med nytt kakel och klinkers, ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare, duschväggar, handfat med kommod, nya spotlights i tak samt ny golvbrunn.

Uteplats

Balkong finns i österläge med anslutning från vardagsrum. Fransk balkong i västerläge med anslutning från sovrum.
Driftkostnader
Hushållsel
150 kr
Försäkring
116 kr
Summa
266 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
I angivna driftskostnad för 2 personer i hushållet ingår hushållsel med 150 kr/mån samt hemförsäkring med 116 kr/mån.
Dokument/länkar
Område

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse