Hovås

Skalldalsbacken 1

Alla bilder

Modern kvadratsmart etta i Hovås Höjd!

1 rok 35 kvm 2 624 kr/mån

Nu har vi möjligheten att presentera denna smakfulla etta om 35 kvm i nyproducerade Hovås höjd. Här finner ni en högkvalitativ bostad med en rymlig balkong om ca 11 kvm som badar i kvällssol. Bostaden erbjuder öppen planlösning mellan kök och vardagsrum/sovplats. Rymlig klädkammare, garderober i hallen och ett externt källarförråd. Helkaklat badrum med dusch samt tork/tvättmaskin. Här kan man även med enkla medel bygga till en sovalkov och skilja av sovdelen från lägenhetens allrum om så önskas. Ett hem att trivas i där den stilrena inredningen och moderna arkitekturen andas kvalitet och omsorg om detaljerna. En perfekt bostad som ger både stadens puls och naturens lugn inom räckhåll.

När du bor i Brf Hovås Altituden, får du ta del av alla förmåner som Hovås Höjd har att erbjuda. Med vackra vinterträdgårdar, utsiktsplats, en mysig innergård med pergola och Navet som är bostadsområdets knutpunkt, har du tillgång till en mängd föreningsfaciliteter. Dessa inkluderar ett cykelservicerum, möjlighet att låna lådcyklar, gästrum för övernattning, festlokal, en bilpool med elbilar och en praktisk digital skärm med realtidsinformation om kollektivtrafiken från närliggande busshållplatser. Hovås golfbana ligger bara en kort promenad bort, och i det växande området Nya Hovås hittar du charmiga restauranger, butiker och caféer. Direkta förbindelser med expressbuss tar er in till Göteborgs citykärna.

Beskrivning

Interiör

Vid entrén möts du av en stor och rymlig hall med vitmålade väggar och ett ljust parkettgolv. Till höger finns en praktisk garderob med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Det tröskellösa parkettgolvet sträcker sig genom hela bostaden och ger en välkomnande atmosfär från det ögonblick du kliver in genom ytterdörren.

Direkt fram från hallen når du ett stilfullt kök av hög kvalitet från Marbodal, perfekt för matlagning och socialt umgänge. Här erbjuds generös förvaring och gott om arbetsytor. Kontrasten mellan de vita skåpsluckorna och den mörkgrå bänkskivan ger en elegant touch, medan den underliggande LED-belysningen skapar en ljus och inbjudande atmosfär. Köket är komplett med toppmoderna apparater från SIEMENS, inklusive induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, diskmaskin och köksfläkt. Planlösningen är öppen mot vardagsrummet och rymmer en matsalsplats för fyra personer.

I hemmets mitt ligger ett ljust och rymligt allrum som förenas med köket i en öppen och social planlösning. De stora fönstren ger rummet ett härligt ljusinsläpp och skapar en öppen och luftig atmosfär. Här finns gott om plats för en bekväm soffgrupp och tillhörande möblemang. Sovalkovsdelen är strategiskt placerad och kan enkelt avskiljas från resten av rummet med en skiljevägg efter behov.

Från köket och allrummet når du en rymlig och mysig balkong med härlig utsikt över omgivningen och grannhusen åt nordväst. Med sina generösa mått på cirka 11 kvadratmeter erbjuder balkongen gott om plats för utemöbler som loungesoffa eller matbord med stolar. Dess fria läge i nordväst gör den till en favoritplats för avkoppling och umgänge under kvällssolen på vår- och sommarsäsongen.

Till vänster om entrén ligger det stilfulla badrummet med helvita kaklade väggar och ljusgrått klinkergolv. Här finns en dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork, wc, handfat med kommod och spegelskåp. Dessutom finns en praktisk tvättavdelning med kombimaskin, arbetsyta och förvaringsskåp.
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Hovås Altituden består av 148 lägenheter fördelat på fyra flerfamiljshus som är 7–8 våningar och en radhuslänga i två våningar. Till detta finns också ett parkeringsdäck under radhuslängan samt ett parkeringsdäck i två våningar mellan Skalldalsbacken 1 och Skalldalsbacken 3. Bostadsrättsföreningen disponerar och tillhandahåller ett gemensamhetshus till sina medlemmar – Navet. Här finns gemensamma ytor såsom lokal, och 2 övernattningslägenheter.

Både den tekniska & ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egen tvättutrustning. I föreningen finns även ett gemensamt hus kallat Navet där boende får tillgång till cykelservicerum, lådcyklar, postutlämning, festlokal, övernättningsrum m.m. Det finns även två vinterträdgårdar med semiglasat tak och glasväggar till boendens förfogande sam en bilpool med 2 st elbilar.

Parkering

Parkeringarna i föreningen fördelas enligt storleksordning där de största bostäderna därmed har förtur. Man har inte en egen plats men kommer att bli fördelad ett sektionsområde där bilen får parkeras. Även för utomhusparkeringarna tillämpas sektionsindelade platser där man således har rätt att stå på en ledig plats utomhus men att man ej har sin egen plats. Det kommer att finnas 9 st gästparkeringar som tillhör föreningen men är belägna på Askim kyrkas större parkeringsyta. Askims kyrka ligger på Skalldalsvägen 1.

P-plats i garage med laddning - 1600kr/månad + egen förbrukning
P-plats i garage utan laddning - 1400kr/månad
P-plats utomhus - 1000kr/månad
P-plats utomhus vid Skalldalsvägen 18 - 695kr/månad (Uthyres av Hovås Företagscenter)
Namn
Brf Hovås Altituden
Adress
Skalldalsbacken 6
Byggnadsår
2023
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769639-3870
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
148 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Antal rum
1 rum och kök
Boarea
35 m²
Våningsplan
Våning 3 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
2 624 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg på bredband, tv och telefoni tillkommer med 206 kr/mån. Varmvatten och hushållsel kommer att debiteras efter faktiskt förbrukning. Föreningen har tecknat ett kollektivavtal gällande elen och medlemmarna faktureras i efterhand.
Andel i föreningen
0.42237%
Indirekt nettoskuldsättning
Nettoskuldsättningen har inte gått att få fram ännu.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1-1303
Slutpris
1 950 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2023
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Telia är upphandlat för föreningens räkning, 100/100
Fönster
3-glasfönster isoler

Bilplats

Det kommer att finnas 9 st gästparkeringar som tillhör föreningen men är belägna på Askim kyrkas större parkeringsyta. Askims kyrka ligger på Skalldalsvägen 1.
P-plats i garage med laddning - 1600kr/månad + egen förbrukning
P-plats i garage utan laddning - 1400kr/månad
P-plats utomhus - 1000kr/månad
P-plats utomhus vid Skalldalsvägen 18 - 695kr/månad (Uthyres av Hovås Företagscenter)
Driftkostnader
Hushållsel
500 kr
Vatten/avlopp
85 kr
Summa
585 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Varmt välkommen till Hovås - där staden, naturen och havet möts. Precis vid havet och gamla Säröbanan ligger Hovås, ett av de mest attraktiva bostadsområdena i Göteborgs närhet. Här är vacker natur och en aktiv livsstil i fokus med anrika Göteborgs Golfklubb i hjärtat av området.
Njut av större båthamnar och flera salta badplatser såsom Amundön, Hovåsbadet och Hovås kallbadhus. Stora Amundön är ett av alla populära utflyktsmål tack vare sina badvänliga stränder, varma klippor och öppna strandängar. Sandsjöbackas naturreservat, strax öster om Hovås, erbjuder omväxlande terräng och har välskötta motionsslingor för dig som vill promenera eller koppla av med en löptur. Bada och fiska i sötvatten eller vandra bland vidsträckta ljunghedar och dalgångar.

Kommunikation

Kommunikationerna in till centrala Göteborg är utmärkta och gamla Säröbanan skapar stora möjligheter för den som vill cykelpendla. Banvallen utmed havet är verkligen ett av Göteborgs vackraste promenad- och cykelstråk. Inom kort gångavstånd finns busshållplatsen där expressbussarna går in till centrala Göteborg.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse