Nya Gårda

Sixten Camps Gata 4

Alla bilder

Gaveltrea med tilltagen inglasad balkong i västerläge!

3 rok 89 kvm 4 094 kr/mån

På underbart läge i attraktiva Nya Gårda breder denna spatiösa trerummare ut sig på gaveln. Ljuset strömmar in genom fönster i tre väderstreck, och på inglasade balkongen i västerläge njuter man av härlig eftermiddags- och kvällssol. Det stilmedvetna köket med bardel och vardagsrummet samsas i en inbjudande sällskapsdel. Två rofyllda sovrum samt ypperliga förvaringsmöjligheter i både garderober och en tilltagen klädkammare. Ytterligare förvaring erbjuds i bostadens källarförråd. Badrummet har en stilfull kakelsättning och erbjuder hög komfort i form av både golvvärme och egen tvättutrustning. Njut av att bo i ett välplanerat hem med många bekvämligheter och närhet till det mesta. I expansiva Nya Gårda bor ni centralt men samtidigt i ett lugnt och inte minst barnvänligt område med gångavstånd till centrum och två minuter till utfartslederna med bil. Även restauranger, livsmedelsaffärer och övrig service finns alltid inom promenadavstånd. Gullbergsån är en mycket populär samlingsplats och här finns det fina promenad-/motionsstråk och flera härliga solbryggor att nyttja för de boende i området..

Välkomna till ett hem att trivas i.

Beskrivning

Interiör

Inne i bostaden möts man av en hall med utmärkta förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare och här finns också en inbyggd garderob samt ett städskåp. Vitmålade väggar och ett klassiskt parkettgolv i ek som löper genom bostaden. Den luftiga ytan kan också möbleras med en byrå om så önskas.

Vidare in i lägenheten möts man av härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köksinredningen består av släta luckor i vitt med rostfria beslag och ovanför arbetsbänken i svart laminat sitter ett stilfullt mosaik i en grå ton. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, spishäll, varmluftsugn, inbyggd micro, diskmaskin samt en hel kyl och frys. Köket är även utrustat med en praktisk bardisk som bjuder in till mingel och ytan kan dessutom användas som en mindre matplats alternativt som en extra arbetsyta.

Ett ljuvligt sällskapsrum i gavel med hög mysfaktor som förlängs av bostadens rymliga balkong. Väggarna är målade i en vit kulör och tillsammans med ett generöst ljusflöde från stora glaspartier i två väderstreck skapas en härlig rymd. Den spatiösa ytan erbjuder flera möbleringsalternativ och här kan ni inreda med en stor soffgrupp, mediamöbel, ett matsalsbord samt annat möblemang.

Vidare från vardagsrummet når ni hemmets inglasade balkong i västerläge. Här kan ni njuta i solen från morgon till kväll och här är dessutom tillåtet att grilla med el- och gasolgrill. Golvet är belagt med en praktisk trätrall och här kan ni inreda med en loungegrupp, grill, blommor och dekoration.

I lägenhetens största sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Ett generöst fönsterparti mot den lugna innergården bidrar med ljusinsläpp. Förvaring sker i två platsbyggda garderober.

Det mindre sovrummet kan inredas med enkelsäng och arbetshörna. Även här vetter fönstret mot innergården.

Helkaklat badrum med klassiska materialval som grått klinkergolv med golvvärme och väggar i vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, duschhörna med vikbara glasdörrar samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Mars är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 53 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Sixten Camps gata 2-4. Föreningen registrerades 2008. Fastigheten är ett av sex flerbostadshus i nybyggnationen av kvarteret Venus som även inkluderar en gemensamhetsgård med underliggande garage. Förvaltare är HSB.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en lokal som medlemmarna kan hyra för 400 kr/dygn eller 200 kr för 6 timmar under tiden 12.00 - 22.00.
I föreningen finns även en gästlägenhet man kan hyra för 200 kr/dygn.
Bastu kostar 25 kr för 2 timmar.
Föreningen har ingen tvättstuga.
Cykelrum och barnvagnsrum finns.

Parkering

Föreningen förfogar över 32 garageplatser, varav 3 platser har laddaggregat för elbilar. Plats kan hyras till en kostnad om cirka 1000 kr i månaden. Elplats kostar ca 1200kr/månad samt man debiteras elavgift efter vad man förbrukar. Kösystem tillämpas.

Alternativa parkeringsmöjligheter:
P-hus Ceres vid Rantorget.
Olskrokens P-hus vid Redbergsvägen

Renoveringar

2010 Energideklarerades fastigheten samt gjordes en OVK-besiktning av ventilationen.
2012 Gjordes en garantibesiktning av fasaden samt balkonger.
2014 Gjordes en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år besiktigades taket samt genomfördes injusteringar av värmesystemet.
2015 Besiktigades fastigheten och i samband med besiktningen togs en ny underhållsplan fram för att se till att fastigheten hålls i gott skick. Under samma år byttes all nödbelysning i källaren, monterades skyddsplats på exponerade rutor till källarförråden, målades entrédörrar mot gården samt oljades entrédörrar mot spårvagnsmuséet. Föreningen har även lagt stor energi på att hålla iordning i miljöhuset för att kunna hålla nere sophämtningskostnader.
2016 Besiktning av taken, spolning av alla köksavlopp, ommålning och byte av pump i föreningslokalen.
2017 Slipning och oljning av entrédörrar.
2018 Tvätt av fasad mot norr samt gavlar.
2019 Fasadrenovering mot söder genomfördes.
2020 OVK och energideklaration utfördes. Entrédörrar mot spårvagnsmuséet har slipats och lackats, och lampor i allmänna utrymmen har bytts mot LED.

Samfälligheten har en totalreparation av golvet på gång i föreningens gemensamma garage. Kostnaden delas av samtliga föreningar via Samfälligheten.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga större underhållsarbeten inplanerade, annat än löpande underhåll. Samfälligheten där föreningen har sina garageplatser planerar att renovera golvet i garaget under året. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Namn
Brf Mars
Adress
Sixten Camps gata 2
Byggnadsår
2008
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769614-4562
Föreningens ekonomi
Under 2017 valde man att binda om föreningens lån vilket medförde en lägre räntekostnad i föreningen. I samband med detta skedde även en extra amortering. Föreningen har 40% i belåningsgrad. Föreningen äger marken vilket innebär att man inte belastas av tomträttsavgälder.Det kommer eventuellt finnas möjlighet att göra kapitaltillskott framöver (senast gjordes detta år 2010). Avgiften för drift höjdes år 2019 med 48 kr. De senaste åren har föreningen ofta kunnat ge 1-2 månader avgiftsfritt på kapitaldelen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
53 st varav 1 st hyresrätt(er)
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Gemensam innergård med lekplats.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rum och kök
Boarea
89 m²
Våningsplan
Våning 2 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 094 kr/mån
Ingår i avgiften
Andel i föreningen
2.13841%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 28
Slutpris
4 650 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2008
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Grundutbud från ComHem ingår i avgiften. Bredband tecknas separat av medlemmarna via Tele2 eller öppet fiber via iTux (upp till 1000 Mbs).
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
Vatten/avlopp
550 kr
Försäkring
100 kr
Summa
650 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Centralt belägna Nya Gårda har de senaste åren genomgått en totalomvandling. Området som förr användes för buss- och spårvagnsgarage erbjuder idag toppmoderna lägenheter i nybyggda flerbostadshus.
En tio minuters promenad i östlig riktning från Centralstationen tar dig till Nya Gårda. Här bor du i ett lugnt och trivsamt läge med bekvämt gångavstånd till flera av stadens delar. Bara ett stenkast bort över Fattighusån i söder finns Göteborgs berömda evenemangsstråk med Ullevi, Scandinavium, Filmstaden Bergakungen och Svenska Mässan.
Längs Nya Gårda rinner Mölndalsån stilla förbi som en skiljelinje mot stadsdelen Stampen. Den breder ut sig bort till Centralstationen med ett generöst utbud av trevliga matställen, sköna pubar och allehanda närservice. Inte långt bort österut ligger Olskrokstorget med ICA Supermarket, fiskbodar, apotek, systembolag och folktandvård. I Nya Gårda finns annars en hel del restauranger med olika inriktning. Här finns också trygg närhet till en vårdcentral. Du som vill öka pulsen har Crossfit Gårda med instruktörsledda pass och även Life med välutrustat gym.
En solig dag strosar du bort mot city längs Fattighusån till lummiga Trädgårdsföreningen. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Vill du shoppa i innerstadens kärna finns Nordstaden, Arkaden, NK och Kompassen. Cyklar eller promenerar du inte så ta spårvagn eller buss från Svingeln som är knutpunkt för stadens kollektivtrafik.

Kommunikation

Här bor du centralt med goda kommunikationer på nära håll. Väljer du bilen går motorvägarna E6 och E20 genom östra Gårda och väljer du kommunaltrafiken går flera spårvagnar och bussar både väster och söder om området. Från knytpunkten Svingeln nås många destinationer med både korta och enkla resvägar, inte minst till centralen/nordstan där du tar dig in till city på ett enkelt och smidigt sätt. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse