Nya Gårda

Sixten Camps Gata 14

Alla bilder

Spatiös cityfyra med härligt hörnläge och två balkonger!

4 rok 112 kvm 5 275 kr/mån

Unikt tillfälle att förvärva en spatiös cityfyra med hörnläge och två balkonger i olika väderstreck. Hemmet präglas av härliga ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. En extra lyxig komponent är den inglasade hörnbalkongen om hela 15 kvm med härlig eftermiddags- och kvällssol. En ovärderlig tillgång under vår, sommar och höst! Bostadens öppna disposition mellan kök och vardagsrum bjuder in till mingel, perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag. Det moderna köket har klassisk köksinredning i vitt och med kvalitativa vitvaror. Från det största sovrummet nås lägenhetens andra balkong som har ett lugnt gårdsläge. Både badrummet och toaletten är helkaklade, dessutom finns egen tvätt utrustning. Här bor ni med gott om förvaringsutrymmen i form av två klädkammare. Ett toppläge för er som trivs att bo nära innerstaden men som också vill ha ett hem med lugn och ro omkring er. I Nya Gårda bor ni både centralt och avskilt, med promenadavstånd till centrum och två minuter till utfartslederna med bil. I närheten finns bekvämligheter som mataffärer, shopping, restauranger och offentlig service. Gullbergsån är en mycket populär samlingsplats och här finns det fina promenad-/motionsstråk och flera härliga solbryggor att nyttja för de boende i området..

Välkomna till ett hem att trivas i!

Beskrivning

Interiör

Ta hissen bekvämt upp till tredje våningen och stig in i ett stilsäkert hem med genomgående fina ytskikt där det bara är att flytta in! Den väl tilltagna hallen välkomnar er med ljusa väggar och ett klassiskt parkettgolv i ek som löper genom resten av bostaden. Här finns gott om plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i två rymliga klädkammare. I inre hall ryms en arbetshörna samt ytterligare förvaring i form av två garderober med hyllplan och ett städskåp.

Ett ljuvligt sällskapsrum med hög mysfaktor och generösa fönsterpartier i två väderstreck bidrar till en härlig rymd. Den spatiösa ytan erbjuder flera möbleringsalternativ och här kan ni inreda med en stor soffgrupp, mediamöbel, ett matsalsbord samt annat möblemang. Härifrån når ni lägenhetens största balkong med härligt gavelläge. Balkongen är inglasad men den går även att öppna upp. Här kan ni inreda med en loungegrupp, bord och stolar, blommor och dekoration.

Hemmets kök har en öppen planlösning mot vardagsrummet med flera stora fönster som skapar ljus och rymd. Köksinredning i vitt och ovan de mörkgrå arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av en glaskeramikhäll, en inbyggnadsugn, en fläkt, en inbyggnadsmicro, en diskmaskin samt en kyl och frys i fullhöjd. Här ryms en stor matplats.

Det största sovrummet har en mysig och ombonad känsla och här finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare det rofyllda läget. Ett stort fönster står för ljusinsläpp och härifrån når ni lägenhetens andra balkong som vetter mot innergården.
Rummet kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter i tre garderober.

Det andra sovrummet har valmöjligheter i sin disposition och inreds likväl till ett bra arbets-/barnrum. Ekparkett och ljus randig tapet. Här ryms en säng samt en arbetshörna. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det tredje sovrummet kan användas som sovrum, kontor, gästrum eller barnrum. Ekparkett och ljus randig tapet. Här ryms en säng samt en arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i en garderob. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Ett stilfullt badrum med tidlösa material och flera bekvämligheter. Golvet är belagt med ett ljusgrått klinkergolv, något som matchas fint med kakelplattor i vitt. Utrustningen består av behaglig golvvärme, wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med vikväggar i glas.

Hemmets andra badrum är utrustat med en wc, ett handfat, en spegel samt en tvättavdelning med arbetsyta, två överskåp, en tvättmaskin samt en torktumlare. Grått klinkergolv och vita helkaklade väggar.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Brf/BF

Förening

Brf Trådbussen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2007. I föreningen finns 59 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Sixten Camps gata 10, 12 och 14.

Föreningen är medlem i samfälligheten Venus Norra. Fastigheten innehar andel på 18,45 % i gemensamhetsanläggningen Gårda GA:6. Gemensamhetsanläggningen avser den gemensamma gårdsanläggningen med miljöstation. Fastigheten innehar även en andel på 17,66 % i Gårda GA:7, avseende det för kvarteret gemensamma källargaraget, vilket innebär att föreningen disponerar 38 st parkeringsplatser i intilliggande garage. De båda gemensamhetsanläggningarna förvaltas av Samfälligheten Venus Norra.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Barnvagnsförråd finns i varje trappuppgång och ett flertal cykelrum finns i närliggande garage. I föreningen finns även en gästlägenhet (250 kr/natt) som bokas via föreningens hemsida.

Parkering

Venus Norra Samfällighet administrerar uthyrning av parkeringsplats.
- Parkering i garage, 1.000 kr/mån - Föreningen har totalt 38 st parkeringsplatser i garage på källarplan.
- Elbilsparkering, 1.200 kr/mån exkl. förbrukning - 12 st av platserna har laddstolpar för elbil.
Brf Trådbussen har 3 laddplatser med separat kölista. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser.

Via Platzer Fastigheter finns möjlighet att hyra parkeringsplats i garaget på Johan Willins gata 5, Ceresgaraget Gårda, och på Anders Personsgatan 2-6. Det finns även MC-parkering.
För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-63 12 00

Renoveringar

2013 installerades avbrottsfri kraft för belysning samt passersystem. Under samma år installerades internetanslutning till passersystem och fläktsystem.
2014 tvättades fasaden.
2015 genomfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016 spolades avloppssystemet, golvet i soprummet målades och tre garageplatser har fått uttag för laddning av elbilar och elhybridbilar. I en av lägenheterna (1602) utfördes en ombyggnation av fläktsystemet från kolfilter till ordinarie system. På gården monterades tre spaljéer på uteplatsen och uppfällbara sittplatser monterades i entréer.
2017 utfördes pumpbyte av avloppssystem, entréer och trapphus på Sixten Camps gata 12 och 14 samt soprum målades och tapetserades om. I en av lägenheterna (1601) utfördes en ombyggnation av fläktsystemet från kolfilter till ordinarie system.
2018 slutfördes målning av trapphusen.
2019 byttes samtlig belysning till LED och radonmätning genomfördes.
2020 byttes skiljeväggar på balkonger på våning 6 och 7

Kommande underhåll:
2022:
- Fasadtvätt, upprätta en ny energideklaration och en investering i våra gemensamma entréer.
- IMD, föreningen kommer även ändra befintligt elavtal till ett kollektivt abonnemang med individuell mätning och debitering, vilket kommer ge medlemmarna ett lägre pris för sin hushållsel.

2023:
Föreningen har påbörjat installation av egen fiberlösning till fastigheten vilket kommer öka hastigheten på bredbandsuppkopplingen. Detta kommer innebära en tilläggskostnad på ca 120 kr/månad för respektive lägenhet. Detta kommer vara i drift Mars 2023. Nuvarande avtal med Itux kommer att avslutas 2023-03-01. Det nya avtalet är tecknat med Bahnhof. Alla som inte idag har bredband via Bahnhof bör se till att avsluta sina abonnemang 2023-03-01.
Namn
BRF Trådbussen
Adress
Box 31060
Byggnadsår
2009
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769616-2150
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska och tekniska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Gemensam innergård med utemöbler.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
112 m²
Våningsplan
Våning 3 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
5 275 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår vatten, värme, källsortering och förråd.
Andel i föreningen
2.1753%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 6131
Slutpris
5 900 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2009
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV via Telenor och Internet via Gothnet/iTux.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Renoveringar

2021Ny tvättställskåp och kommod i stora badrummet 2018 Ny tvättmaskin och torktumlare 2018 Dekorsten på väggen samt elektrisk eldstad i vardagsrum 2018 Ommålning av hela bostaden förutom stora sovrummen 2018 Ny kyl, frys samt diskmaskin 2015 Inglasning av stora balkongen

Uteplats

Två balkonger i olika väderstreck varav en är inglasad.

Bilplats

Föreningen förfogar över ca 38 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om 1 000 kr/månad. För elbilar och hybrider kan plats hyras för 1 200 kr/månad (kostnad för elförbrukning tillkommer om 1,20 kr/kWh). Brf Trådbussen har 3 laddplatser med separat kölista. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser.
Driftkostnader
Vatten/avlopp
470 kr
Försäkring
100 kr
Summa
570 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Centralt belägna Nya Gårda har de senaste åren genomgått en totalomvandling. Området som förr användes för buss- och spårvagnsgarage erbjuder idag toppmoderna lägenheter i nybyggda flerbostadshus.
En tio minuters promenad i östlig riktning från Centralstationen tar dig till Nya Gårda. Här bor du i ett lugnt och trivsamt läge med bekvämt gångavstånd till flera av stadens delar. Bara ett stenkast bort över Fattighusån i söder finns Göteborgs berömda evenemangsstråk med Ullevi, Scandinavium, Filmstaden Bergakungen och Svenska Mässan.
Längs Nya Gårda rinner Mölndalsån stilla förbi som en skiljelinje mot stadsdelen Stampen. Den breder ut sig bort till Centralstationen med ett generöst utbud av trevliga matställen, sköna pubar och allehanda närservice. Inte långt bort österut ligger Olskrokstorget med ICA Supermarket, fiskbodar, apotek, systembolag och folktandvård. I Nya Gårda finns annars en hel del restauranger med olika inriktning. Här finns också trygg närhet till en vårdcentral. Du som vill öka pulsen har Crossfit Gårda med instruktörsledda pass och även Life med välutrustat gym.
En solig dag strosar du bort mot city längs Fattighusån till lummiga Trädgårdsföreningen. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Vill du shoppa i innerstadens kärna finns Nordstaden, Arkaden, NK och Kompassen. Cyklar eller promenerar du inte så ta spårvagn eller buss från Svingeln som är knutpunkt för stadens kollektivtrafik.

Kommunikation

Här bor du centralt med goda kommunikationer på nära håll. Väljer du bilen går motorvägarna E6 och E20 genom östra Gårda och väljer du kommunaltrafiken går flera spårvagnar och bussar både väster och söder om området. Från knytpunkten Svingeln nås många destinationer med både korta och enkla resvägar, inte minst till centralen/nordstan där du tar dig in till city på ett enkelt och smidigt sätt. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse