Högsbo

Silvermyntsgatan 28

Alla bilder

Charmig genomgångstrea i attraktiva Högsbo med solig balkong!

3 rok 67 kvm 4 437 kr/mån

I hjärtat av mysiga Högsbo och med fri utsikt över föreningens parkliknande gård ligger den här charmiga trean. Här erbjuds en insynsfri genomgångslägenhet, perfekt läge en trappa upp med härligt ljusinsläpp. Lägenheten är väldimensionerad och erbjuder två sovrum, vardagsrum och den fritt belägna söderbalkongen är soldränkt så gott som hela dagen, uppskattat läge mot innergården. Känslan är trivsamt modern och förvaringsmöjligheterna goda i såväl bostaden som via de generösa förrådsytorna på både vind och i källaren. Snabbt fiberbredband ingår i avgiften!

Föreningens ekonomi är stabil och trivselfaktorn mycket hög. Här flyttas det inom föreningen och flertalet väljer här att spendera sin tid under större delen av sina liv. Här bor du mitt emellan Ruddalens motionsområde, Slottsskogens park och Änggårdens storslagna natur. Några minuters promenad från Silvermyntsgatan ligger Axel Dahlströms klassiska torg där man bland annat hittar matvarubutik, bibliotek och apotek. Härifrån går också fem spårvagnslinjer som enkelt tar dig till t.ex. Linnéstaden, Brunnsparken, Korsvägen eller Majorna. Från Bokekullsgatans hållplats går också linje 11 som tar dig till Saltholmens badplats och färjeläge..

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande,

Hallen, varifrån man når lägenhetens alla rum, är inbjudande och vid ytterdörren finns en avhängningshörna med hatthylla och plats för skoställ. Fin ekparkett som är genomgående i hela lägenheten samt vitmålade väggar.

Direkt in till höger ligger hemmets köket som inger ett ljust och charmfullt intryck med sin inredning och skåpsluckor i vitt med rostfria beslag. Det finns gott om förvaring och en gedigen arbetsyta vilket underlättar matlagningen. Ett stort fönster släpper in mycket ljus i rummet och erbjuder en insynsfri utsikt över grönskan utanför. Matplatsen invid fönstret har plats för 4-6 personer och inbjuder till trevliga middagar. Ovan bänkskivan i massivt trä sitter fint marrakech inspirerad kakel. Utrustning som finns är: Induktionshäll, ugn, micro, kyl/frys.

Vidare i hallen finner vi det rofyllda sovrummet. Även detta har fönster som vetter ut mot växtligheterna utanför, beläget i ett svalt norr-läge. En större dubbelsäng får enkelt plats, och tre inbyggda garderober löser här förvaringen. Fönsterbänken är av en vacker natursten, detta är samma för samtliga fönsterbänkar i lägenheten.

Åter i hallen når vi hemmets badrum. Helkaklat med vitt kvadratiskt kakel samt småskalig klinker i terracotta ton. Badrummet renoverades i föreningens regi i samband med stambytet som skedde år 2006-2007. Utrustat med vägghängd WC, handfatskommod, duschhörna, vädringsfönster, golvvärme samt en handdukstork. Ett stilrent och fräscht badrum med alla bekvämligheter!

Härnäst når vi vardagsrummet, bostadens naturliga samlingspunkt. Ett öppet och ljust rum tack vare det stora fönstret som släpper in solens sken från söder. Här finns utrymme för socialt möblemang förslagsvis i form av en soffgrupp med tillhörande möbler. Ett matsalsbord får där utöver plats här, perfekt för de större middagsbjudningarna. Som en förlängning av vardagsrummet ligger här även hemmets balkong. Belägen i ett soldränkt söderläge och med en utsikt över den välskötta och natursköna innergården kan man här njuta av solens strålar under större delen av dagen. Balkongen rymmer såväl möblemang som plantering för den som önskar.

Vägg i vägg med vardagsrummet, och med fönster i sydost, ligger ett mysigt rum som passar perfekt som barnrum eller kombinerat gästrum/hemmakontor. Rummet är lättmöblerat, och det finns gott om plats för exempelvis säng, skrivbord och bokhylla.
Brf/BF

Förening

Riksbyggens Brf Göteborghus 16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerad 1951. I föreningen finns 339 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 35 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 1951. Till föreningen hör adresserna: Silvermyntsgatan 2-32, 3-21, Kopparmyntsgatan 1-7 & 9 samt Plåtmyntsgatan 1-17, 19-33.

Föreningen köpte huset 1953 (tomträt

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör både källarförråd och vindsförråd. Porttelefoner till trapphusen. I föreningen finns samlingslokal, övernattningsrum, cykelrum, barnvagnsrum, motionsrum, nyrenoverad bastu, hobbyrum, vävstuga och biltvätt. Föreningen har en tvättstuga som är belägen i källaren som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även en fristående tvättstuga i hörnet av Kopparmynts- och Silvermyntsgatan som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Det finns även mattvätt och tillgång till fler tvättstugor på Silvermyntsgatan 3.

Parkering

Föreningen tillhandahåller över 200 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 190 kr/månad utan el-uttag, ca 215kr/månad med el-uttag och ca 230 kr/månad för parkeringsplatser som är belägna under tak.
Föreningen förfogar dessutom över 45 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 362-538 kr/månad.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan. Förbättring av av värme och ventilation pågår. Föreningen planerar att inom en 5 års period att renovera fasaden på Kopparmyntsgatan 1-7. Utöver det finns vissa planer på att bygga en enrumslägenhet av en källarlokal, dock inga ytterligare beslut är ännu tagna.

Gjorda renoveringar:
1990-talet byttes samtliga fönster.
1998 lades nytt undertak och tegel.
2004 utfördes elrenovering.
2006-2007 stambyte inklusive badrumsrenovering samt vissa dräneringsarbeten
2009 renoverades fasad på Plåtmyntsgatan 3-31.
2010 installerades säkerhetsdörrar.
2011 datoriserad styrning av värmesystemet, miljöhus för sopor samt fasadrenovering av Silvermyntsgatan 9-21.
2013-2014 genomfördes en OVK-besiktning i samband med att en rensning och injustering av ventilationer samt byte av frånluftsfläkt genomfördes på Kopparmyntsgatan 9
2014 byte av entréportar vilka uppdaterades med porttelefoner och nya låssystem.
2015 byggdes en fristående tvättstuga i miljöhuset i hörnet av Kopparmynts-och Silvermyntsgatan.
2017 byte av vattencistern till vägghängd toalett.
2020-2021 gjordes förbättring av värme och ventilation i fastigheterna.
2022 löpande underhåll.
Namn
Riksbyggens Brf Göteborghus 16
Adress
Silvermyntsgatan 6
Byggnadsår
1953
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757201-7247
Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
339 st varav 35 st hyresrätt(er)
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Lummig innergård med stora gräsytor, vackra träd, fin lekplats, grillplats och utemöbler.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
67 m²
Våningsplan
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 437 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband via fiber (250/100). Obligatoriskt värmeavgift om 738 kr/månad tillkommer.
Andel i föreningen
0.35539%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 0297
Slutpris
2 920 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1953
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
Föreningen har ett gemensamt avtal med Bredbandsbolaget för leverans av analog TV och fiberbredband (hastighet 250/100). Ingår i avgiften.
Ventilation
Självdrag

Renoveringar

2015 Köksrenovering - byte av luckor och kakel 2015 Ommålning alla rum 2015 Nytt golv i samtliga rum

Uteplats

Härlig balkong i soligt sydostläge

Bilplats

Bra p-möjligheter i form av ca 100 platser på p-däck, ca 100 under däck och 45 st varmgarage. Hyresavtal upprättas av Riksbyggen, tfn: 031-704 55 00. Även biltvätt finns.

Föreningen tillhandahåller över 200 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 190 kr/månad utan el-uttag, ca 215kr/månad med el-uttag och ca 230 kr/månad för parkeringsplatser som är belägna under tak.
Föreningen förfogar dessutom över 45 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 362-538 kr/månad.
Driftkostnader
Hushållsel
380 kr
Försäkring
135 kr
Summa
515 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Elförbrukning
80 kWh/år
Dokument/länkar
Område

Allmänt

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Kommunikation

Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. Knytpunkt för kollektivtrafik i området är hållplatsen Marklandsgatan men även Axel Dahlströms torg. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn 1, 2, 3, 7 och 8 samt flertalet bussar.

Övrigt

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse