Sannegårdshamnen

Sannegårdsgatan 22

Alla bilder

Genomgångstrea med dubbla balkonger i hjärtat av Sannegårdshamnen!

4 495 000 kr 3 rok 85 kvm 4 169 kr/mån

Med småbåtshamnen in på hörnet ligger denna väldisponerade trerumslägenhet med låg avgift. Två stora balkonger i olika väderstreck kan alla solens strålar nyttjas. En fantastisk vy ner över den grönskande innergården och det glittrande vattnet. Det kvalitativa köket och vardagsrummet samsas i en öppen planlösning, skapande den perfekta samlingspunkten för social gemenskap med generösa sällskapsytor och en stilfull köksö. Lägg därtill två rymliga och rogivande sovrum som vetter mot gården i en fridfull miljö. Badrummet har duschhörna med takdusch samt en tvättdel för klädvård. Mycket god förvaring finns genom både klädkammare och flertal garderober. Här bor du bekvämt med närhet till allt du kan tänkas behövas. Bredband ingår i avgiften!

Här finner ni ett härligt boende i harmonisk miljö vid vattnet men nära city. Njut av en promenad längs kajkanten eller en tur upp på Sörhallsberget som erbjuder utsikt över Göteborgs hamninlopp. I detta omtyckta område är det promenadavstånd till köpcentrum, matbutiker, caféer, småbutiker, restauranger, flertal gym, spa etc. Möjlighet till båtplats finns i Sannegårdshamnen och utmärkta kommunikationer finns med både båt och buss. Detta är helt enkelt ett bekvämt boende i en välskött förening..

Välkomna till ett hem att trivas i.

Beskrivning

Interiör

Inbjudande hall som erbjuder plats för avhängning och förvaringsmöbel. Redan innanför tröskeln finns ekparkett som sträcker sig genom hela bostaden. Väggarna är vitmålade.

Badrummet är stilrent utformat. Kombinationen ljust helkaklade väggar med en snygg mosaikpelare och mörkare klinkergolv med komfortvärme skapar snygg kontrast mot varandra. Utrustning i form av wc, kommod med integrerat handfat, spegelskåp och belysning. Avskild dusch med glasvägg. Vidare finns här även en praktisk tvättavdelning bestående av tvättmaskin och torktumlare med tillhörande arbetsyta och överskåp.

Funktionellt och modernt utformat kök som genomsyras av bra materialval. Slät och vit skåpinredning från Myresjökök som erbjuder gott om förvaring. Vitvarorna omfattas av integrerad spishäll i bänken, spisfläkt, kombinerad kyl och frys, diskmaskin samt inbyggd ugn och mikrovågsugn. Bardelen skapar ytterligare arbetsytor men har även en social funktion. Öppenheten gör det lätt att umgås med gästerna även om man behöver fixa med maten. Matplatsen är generöst tilltagen och inrymmer med enkelhet större sällskap.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och perfekt för att arrangera trevliga tillställningar med vänner och nära. Stora fönster längs långsidan som släpper in generöst med ljus och detta förstärks av de ljust målade väggarna. Från vardagsrummet når man även lägenhetens härliga balkong som har sol under eftermiddagen och kvällen.

Denna andra balkongen är inglasad, belägen i ett härligt eftermiddags- och kvällsolsläge.

Det första av lägenhetens två sovrum återfinns till höger i entrén. Rummet är stort och rymligt med vitmålade väggar och erbjuder en härlig utsikt ner mot Sannegårdshamnens vatten.

Det andra sovrummet, tillika det största, är generöst till storleken och lämnar med enkelhet plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang om så önskas. Även här är väggarna genomgående vitmålade samtidigt som förvaring möjliggörs genom en stor skjutdörrsgarderob. I anslutning till sovrummet återfinns även en privat balkong med morgonsol, den ena av lägenhetens två.
Brf/BF

Förening

Föreningen äger fastigheten Sannegården 40:2 i Göteborgs kommun och omfattar adresserna Ångaren Ernas Gata 2 och 4, Ångaren Ediths Gata 1 och 3 samt Sannegårdsgatan 20, 22 och 24. På fastigheten finns 3 byggnader med 73 lägenheter uppförda och en lokal. JM stod för uppförandet. Föreningen är medlem i Kaptenen samfällighetsförening tillsammans med Brf Styrmannen på Norra Älvstranden som förvaltar bl.a garage och övriga gemensamma ytor för de båda föreningarna. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen

De finns en gemensam lokal på ca 100 kvm i källaren på Ångaren Ernas gata 2. I dagsläget används den till förvaring av utemöbler. I källaren finns förråd, barnvagnsförvaring samt cykelförråd.

Parkering

I garaget finns 53 st bilplatser och 2 st MC-platser som föreningen förfogar över. 2022 installerades laddstolpar på samtliga garageplatser, ej för MC-platserna. Kostnad 950 + förbrukning el 1,50 kr per kwh. 450 kr/mån för MC-platser.
Det finns också uteplatser alldeles i närheten som man kan hyra av Göteborgs stad.
Elavtalet för garaget går ut i September 2023, vad den rörliga laddkostnaden per kWh då landar på återstår att se.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan och i årsredovisningen kan man se utfört underhåll.
Nästa stora underhållsarbete är annars planerad till 2030
Namn
Brf Matrosen på Norra Älvstranden
Adress
Sannegårdsgatan 20
Byggnadsår
2011
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769617-6572
Föreningens ekonomi
Avgifterna för bostad höjdes med 5 % fr o m 2023-01-01. Föreningen har inga beslutade avgiftsjusteringar men följer ränteläget framöver. Föreningens ekonomi är god och i balans. Fastighetslånen är fördelade på olika delar med olika bindningstid. Belåningsgraden är mycket låg jämfört med övriga föreningar i området. Det är enbart på 6141 kr/kvm.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
73 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Tillåts juridisk person?
Ja
Gårdsplats
Trevlig gård med grönytor.
Fakta

Om bostaden

Begärt pris
4 495 000 kr
Budgivning pågår
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
85 m²
Våningsplan
Våning 2 av 4. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 169 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 210 kr/mån avseende Telia Triple Play och bredband via fiber.
Andel i föreningen
1.37476%
Indirekt nettoskuldsättning
674 443 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 121201

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2011
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen har avtal med Telia och deras tjänst Triple play, som innefattar digital-tv, bredband samt ip-telefoni. Ett grundutbud av kanaler och bredband via fiber (250/250 Mbps), detta är ett obligatoriskt tillägg.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme

Renoveringar

2022: Nya kökssluckor och en ny marmor-bänkskiva installerades. 2021: Uppgraderingar inkluderade en ny diskmaskin, spis, tvättmaskin och torktumlare. 2021: Modernisering av badrumsutrymmet med ett nytt spegelskåp, en vägghängd toalettstol och ett nytt tvättställsskåp. 2019: Installation av en ny glasdörr i badrummet.

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
300 kr
Försäkring
180 kr
Summa
480 kr/mån
Antal personer i hushållet
3 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både gammal och ny arkitektur.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Övrigt

Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse