Tynnered

Rubingatan 31

Alla bilder

Renoverad gaveltrea med egen uteplats i bästa solläge!

3 rok 79 kvm 4 625 kr/mån

Unikt tillfälle att förvärva denna smakfull renoverade gaveltrea med radhuskänsla. Härligt inglasad uterum samt en mysig uteplats i soligt söderläge där du kan njuta av solen fram till sena kvällar. Här erbjuds en ljus och charmig lägenhet med hög trivselfaktor. Ett smakfullt och välutrustat kök från Noblessa med gott om plats för köksbord samt goda arbetsytor att jobba på. Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats är vardagsrummet som ger en ljus och spatiös känsla. Här finns gott om plats för både soffgrupp och bra förvaringsmöjligheter. Badrummet är helkaklat i vitt och renoverades under stambytet 2018 vilket utfördes av föreningen. Bostaden erbjuder dessutom två hemtrevliga och rymliga sovrum. Lägenheten har mycket bra förvaringsmöjligheter i form av ett flertal garderober och i form av en stor klädkammare som går att nyttja på ett flertal sätt bland annat som kontor eller sovplats för den som önskar. I föreningen finns gym och bastu att nyttja för medlemmarna.

Här bor du i ett lugnt område med gröna innergårdar och mysiga grillplatser samt omtyckt och stabil Riksbyggen förening. Optimalt läge mellan stad och hav, med närhet till kommunikationer, affärer och centrala Göteborg som nås på ca en kvart med bil. Expansiva Frölunda Torg, med fler än 200 butiker och all tänkbar service, ligger endast ett stenkast bort. Fina cykelvägar leder dig snabbt in till stan eller ut till havet och Göteborgs vackra skärgård.

Beskrivning

Interiör

Praktisk och rymlig hall med bra avhängningsyta direkt till vänster. Det finns möjlighet till sittmöbel och avlastningsbord samt garderob. Från hallen ges en bra överblick över lägenhetens tilltalande planlösning. Här erbjuds extra förvaring i form av en stor walk-in-closet. Parkettgolv och vita målade väggar.

I anslutning till hallen finns det stilrena badrummet som är renoverat i föreningens regi (2017) med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Utrustning består av tvättställ, underskåp, spegelskåp med belysning, wc och dusch med vikdörrar i glas. Självklart finns även en tvättmaskin (2019) samt bänkskiva med underskåp och överskåp som underlättar Er vardag.

Ljust och välplanerat kök som renoverats med smakfulla materialval och genomtänkta detaljer. Köket från Noblessa, erbjuder generösa förvaringsutrymmen, bra arbetsytor och stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp. Klassiska vita högblanka köksluckor med rostfria handtag och ljust kakel ovanför arbetsbänken i tålig laminat. Väl tilltagen matplats för 4-8 personer ger ett öppet intryck som förstärks av de stora fönsterpartierna. Ljusa väggar samt ekparkettgolv. All maskinell utrustning kommer från Siemens och består av induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, kyl och frys, diskmaskin och inbyggnadsmikro.

Generöst tilltaget vardagsrum med öppen och social planlösning till köket som ger ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna från två väderstreck. Det stora vardagsrummet ger möjlighet till olika möblemang samt fint enstavsgolv. Härifrån når man också den inglasade uterummet, där man kan vistas året om, trots alla årstiders växlande klimat. Vidare nås den fantastiska uteplatsen i härligt söderläge där ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Gott om plats för utemöbler, solstolar och grill.

Sovrummen är två till antal. Ett Master Bedroom med gott om plats för dubbelsäng, avlastningsbord och förvaring i med skjutdörrsgarderob som även leder oss in i en stor walk-in-closet. Mellan hall och sovrum finns en fantastisk fin och praktiskt walk in closet. Det lite mindre sovrummet blir med fördel ett mysigt barnrum eller gästrum.
Brf/BF

Förening

Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Tynnered 14:1-3 med adress Rubingatan 1-48, samt arrenderar stadsägorna Tynnered 761:687 och Önnered 762:10, P-plats-mark. På fastigheterna har 1967-98 uppfört bostadshus med 485 lägenheter. Under 2003 har en lokal byggts om till lägenhet. Föreningen har totalt 485 lägenheter.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet med fullutrustat kök, kylskåp, TV samt 5 bäddar. Praktiskt om man får många gäster. Lägenheten bokas på Fastighets- eller styrelseexpeditionen och priset är i dagsläget 150 kronor per dygn.
Varje gård är utrustad med minst en berså med tillhörande grill, fritt att använda för medlemmar fina sommareftermiddagar (och andra årstider om man vill).Det finns även två boulebanor, framför allt nyttjade av "boulegänget" men den som vill är naturligtvis välkommen att spela.

Det finns källarförråd som hör till lägenheten. Boende i föreningen har dessutom tillgång till cykelförråd, barnvagnsförråd, mopedförråd, fritidslokal, aktivitetslokal, bastu samt tvättstuga med torkrum och mattvättmaskin.

På Rubing 23 finns aktivitetslokal om ca 400 kvm som bla erbjuder gym, biljard, styrketräning, pubaftnar, utställningar etc. På Rubing 4 finns en mindre fritidslokal som rymmer ca 30 personer, gratis att hyra för tex barnkalas eller andra mindre tillställningar. Föreningen erbjuder en uthyrningslägenhet, utrustad för 5 personer, som medlemmarna kan hyra vid behov av extra sängplatser. Kostnad 150 kr/natt. På de prisbelönta, vackra innergårdarna finns även en boulebana, pergola med grill på åtskilliga ställen i föreningen. Det finns även en aktivitetslokal som kan användas kostnadsfritt av föreningens medlemmar.

Parkering

Det finns 430 st garage-platser som går att hyra för ca 400 kr/mån.Till dessa är det separat kö. Det finns även tvättmöjligheter för bilar i garaget. Förutom ordinarie besöksparkering finns besöksparkeringar i garage 1 och 3. Dessa kan hyras av medlemmar som har gäster som stannar lite längre.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2008-2009 skedde balkongrenovering.
2009-2010 högtrycksspolades avloppssystemet, cykelrummen målades och upprensning samt ersättningsplantering av utemiljön på gårdarna fortsatte.
2010-2011 skedde renovering av bastu och tvättanläggningar, samtliga takfläktar sågs över och fel åtgärdades samt fortsatta planteringar i utemiljön.
2011-2012 skedde renovering av expeditionen, radonsanering avslutades, upprensning och ersättningsplantering gällande träd och buskar samt renovering/byte av markrör.
2012-2013 blev närvarostyrd belysning i alla garage klar, fortsatt plattsättning längs fasaderna, samtliga tvättmaskiner byttes ut mot tysta, energisnåla maskiner och uthyrningslägenheten fräschades upp.
Våtrums -och stamrenovering avslutades med slutbesiktning januari 2019 och nu kvarstår 5 års garanti på material och 10 års garanti på tätskikt. Målning av trapphusen startades våren 2019.

Planerade renoveringar: Utredningar och studier startar kring solceller på taken, vilket sannolikt kommer ske gemensamt med renoveringar av taken. Troligtvis runt år 2025. 2021-2022 blir det nya elsystem i samtliga lägenheter. Fortsatt utbyte av gårdsbelysning mot LED-armaturer i takt med att de befintliga tar slut. Fortsatt renovering av bersåer/grillplatser. Underhåll och reparationer i föreningen sköts löpande. För mer info gå in på föreningens hemsida Riksbyggen Göteborgshus 31
Namn
Riksbyggens BRF Göteborgshus nr 31
Adress
Rubingatan 23
Byggnadsår
1968
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757201-7536
Föreningens ekonomi
Stark och solid förening som är lågt belånad.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
485 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
På de prisbelönta, vackra innergårdarna finns även en boulebana, pergola med grill på åtskilliga ställen i föreningen. Det finns även en aktivitetslokal som kan användas kostnadsfritt av föreningens medlemmar.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
79 m²
Våningsplan
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 625 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Andel i föreningen
0.22521%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 132
Slutpris
2 700 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1968
Äger föreningen marken?
Nej
Uppvärmning
Fjärrvärme

Uteplats

Fint inglasat uterum samt en stor och mysig uteplats i soligt söderläge.

Bilplats

Det finns 430 st garage-platser som går att hyra för ca 400 kr/mån.Till dessa är det separat kö. Det finns även tvättmöjligheter för bilar i garaget. Förutom ordinarie besöksparkering finns besöksparkeringar i garage 1 och 3. Dessa kan hyras av medlemmar som har gäster som stannar lite längre.
Driftkostnader
Hushållsel
220 kr
Försäkring
150 kr
Summa
370 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Tynnered ligger mellan Näset, Önnered, Fiskebäck och Frölunda och utgörs av en trivsam blandning av villa- och radhuskvarter samt låga flerfamiljshus. Här bor man nära såväl det lockande havet med sina salta bad som god shopping i det närliggande shoppingcentra på Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker, delikatesser, elektronik och caféer. I närområdet finner man även mataffär, goda kommunikationer, förskolor, skolor, lekplatser och fritidsaktiviteter. Allt finns apå bekvämt gång- eller cykelavstånd vilket ger goda förutsättningar att trivas för den aktiva familjen.

Områdets fornlämningar vittnar om att området varit en populär plats att bosätta sig på ända sedan tidig bronsålder. Under tiden från 1366 till 1619 tillhörde trakten ibland Sverige och ibland Danmark. Tynnered införlivandes med Göteborg år 1945.

Vill du promenera vid eller bada i havet kan du ta cykel eller buss till någon av alla badplatser i närheten t.ex. i Fiskebäck, Möttvik, Smithska Udden och Ganlet. Precis på gränsen mellan Näset och Askim ligger Välens ekologiska fritidsområde. Hit tar man sig också lätt med cykel eller buss. En härlig naturstig om ca 2,5 km leder runt området förbi idrottsplatsen och minigolfbanan vid Åkered och vidare mot den trevliga småbåtshamnen Björlahamnen på Näset. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf. Vid Kastanjeallén finns en välutrustad näridrottsplats med bl.a. tennis, inlinesåkning och schackspel. På Melongatan finns en spännande utflyktslekplats för de mindre och för dig som föredrar gym finns Nordic Wellness och Friskis & Svettis i närområdet.

Kommunikation

Området trafikeras både av buss och spårvagn. De kommunala transportmedlen är goda. För mer information gå in på www.vasttrafik.se. Även utbudet av skolor och barnomsorg är stort. För mer information om skolor och förskolor gå gärna in på www.goteborg.se.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse