Centrala Hisingen

Övre Hallegatan 52

Alla bilder

Kvadratsmart etta med inglasad balkong högst upp i huset.

1 rok 32.9 kvm 2 773 kr/mån

Högst upp i huset hittar du denna kvadratsmarta enrumslägenhet i eftertraktade HSB Brf Linjalen. Inglasad balkong som erbjuder en härlig vy mot grönska. Lägenheten har ett tidstypiskt träkök och vardagsrummet utgör en öppen planlösning med en avskild sovalkov som rymmer en stor dubbelsäng. Därtill erbjuds ett helkaklat badrum, renoverat i samband med föreningens stambyte. Njut av det vackra ljuset från de stora fönsterpartierna, samt gedigna fönsterbänkar i sten och bevarad fiskbensparkett. Bo i en stabil brf med tillgång till bl.a. gästlägenhet och gym. Dessutom ingår bredband och tillhörande garageplats i avgiften. Föreningen har god ekonomi och har gjort de flesta av sina stora renoveringar, senast byttes alla fönster i bostaden. Ett toppläge nära knutpunkten Backaplan, matbutiker, saluhall och annan alldaglig service. Gångavstånd till Ramberget och Keillers Park.

Beskrivning

Interiör

Hallen välkomnar dig med generöst med plats för förvaring av ytterkläder och väskor i tre skåp, inklusive två garderober och ett likadant skåp med hyllor som kan anpassas till garderob. Till vänster precis efter hallen finner du även ett linneskåp. Den vackra original fiskbensparketten täcker golvet medan de vita väggarna sträcker sig genom hela lägenheten.

Till vänster finner du badrummet, som är helkaklat och modernt renoverat i samband med föreningens stambyte. Golvet är belagt med ett stilfullt klinker i en grå ton och väggarna är helkaklade i vitt. Utrustningen består av en vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara glasdörrar.

Från hallen, som leder till allrummet, finns plats för en mindre matgrupp samt en avskild och inbjudande sovalkov. Allrummet erbjuder naturlig plats för soffa och TV. Vidare når du charmiga träköket. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, ugn, micro, spis och fläkt. I köket är det förberett för att koppla på diskmaskin. Från köket leder en dörr ut till den underbara inglasade balkongen. Balkongen är väl skyddad och möjliggör utomhusvistelse större delen av året med sitt höga och förmånliga läge, med insynsskyddad utsikt mot grönska.
Brf/BF

Förening

HSB Linjalen omfattar 420 st bostadsrättslägenheter, 6 studentlägenheter, en gästlägenhet samt ett antal gemensamma lokaler. Fastigheterna innehas med tomträtt som omförhandlas var tioende år.
Till föreningen hör adressen: Västra Stillestorpsgatan 1-21 (udda nummer) & Övre Hallegatan 8-52 (jämna nummer).

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. Det finns också en mindre fritidslokal i föreningen som rymmer 10-12 personer som går att hyra. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar och räkafton. Snickeri, tillgång till gym, utomhusschack och boulebanor finns också.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. Föreningen förfogar över gemensamma tvättstugor. Det finns även tillhörande torktumlare, tork- och mangelrum. I föreningen finns även två stycken fritidslokaler, en hobbylokal, gästlägenhet och gym. Läs mer på: https://www.hsb.se/goteborg/brf/linjalen/

Parkering

Garageplats ingår i månadsavgiften. Det finns garageplatser till samtliga 420 bostadsrättslägenheter i föreningen. Garagen ligger på Västra Stillestorpsgatan samt vid Övre Hallegatan 52 med flera gemensamma tvätt platser (högtryckstvätt). Föreningen erbjuder MC-garage samt extra parkeringsplats, fördelas enligt kösystem. Det finns möjlighet att hyra speciella platser i garagen där man kan ladda elbil, för en extra månadskostnad.

Renoveringar

2023: Utökning av antalet laddplatser.
2022: Injustering av värme och byte av termostater.
2022: Färdigställande av nytt hobbyrym för föreningens medlemmar.
2021: Installation av laddboxar i garagen.
2019-2020: Genomfört fönsterbyte av samtliga fönster.
2017: Genomförd ombyggnation och upprustning av innergårdar.
2015: Genomförd upprustning av samtliga tvättstugor.
2014: Installation elektroniska lås och postboxar.
2013: Genomförd kompletterande fasadrenovering.
2012: Inglasning av balkonger, separering av el och vatten, besiktning av fastigheterna
2012 Byte av ytterskikt tak
2012: Genomfört stambyte.
2011: Renovering och inglasning av befintliga balkonger.
2011: Installation av ny el-central.
2010: Ny el i samtliga lägenheter.
2008: Renovering av garage och installation av nytt låssystem.

Planerat underhåll/renoveringar:
Låsbyte i allmänna utrymmen under våren. Även en större renovering av gård 5 Övre Hallegatan 44-52 (tätskikt garage). Gården kommer i samband med det att planeras om. Start tidigast hösten 2024.
Namn
HSB Brf Linjalen
Adress
Västra Stillestorpsgatan 21
Byggnadsår
1963-1971
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-9129
Föreningens ekonomi
Från och med 2017-07-01 höjs föreningens avgifter med 2 procent. Skäl till höjningen är den allmänna kostnadsökningen samt det planerade fönsterbytet med start 2018.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
426 st varav 6 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
42 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Fem trivsamma innergårdar med lekplatser för barn i olika åldrar. På gård fyra finns också en boulebana samt ett stort schackspel med pjäser som boende i föreningen kan låna. På kommunens mark genom området finns dessutom en inhägnad bollplan samt en grillplats med utemöbler som är öppna för alla boende i området att nyttja.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
32.9 m²
Våningsplan
Våning 6 av 6. Hiss finns.
Månadsavgift
2 773 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, garageplats, kabel-tv, bredband och IP-telefoni. Sep. mätning av el, kall- och varmvatten som tillkommer på månadsavgiften.
Indirekt nettoskuldsättning
426 235 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 420
Slutpris
1 710 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1963-1971
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
Föreningen har ett avtal med Telia vad gäller leverans av TV, bredband (100/100 Mbit) och IP-telefoni i föreningen. Detta ingår i månadsavgiften. Medlemmen betalar endast minuttaxa vid användning av IP-telefoni.
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bilplats

Garageplats ingår i månadsavgiften. Det finns garageplatser till samtliga 420 bostadsrättslägenheter i föreningen. Garagen ligger på Västra Stillestorpsgatan samt vid Övre Hallegatan 52 med flera gemensamma tvätt platser (högtryckstvätt). Föreningen erbjuder MC-garage samt extra parkeringsplats, fördelas enligt kösystem. Det finns möjlighet att hyra speciella platser i garagen där man kan ladda elbil, för en extra månadskostnad.
Driftkostnader
Hushållsel
88 kr
Vatten/avlopp
62 kr
Försäkring
85 kr
Summa
235 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Det här området är en fortsättning på Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Till området hör kvarteren Brämaregården, Kvillebäcken, Hildedal, Porslinsfabriken, Kyrkbyn och Lundby. Centrala Hisingen är under stor utveckling och här byggs många nya byggnader för bostäder, butiker och restauranger. Nybyggen blandas med villor, äldre bostadskomplex och landshövdingehus. Stadsdelen ligger på samma avstånd från Göteborgs innerstad som Linnéstaden. Här bor du centralt och på kort avstånd från både butiker, shopping, kustremsan och ett flertal stora parker.

Kommunikation

Väljer du bil är det aldrig långt till de stora lederna härifrån. Åker du hellre kommunalt finns knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen och Wieselgrensplatsen. Därifrån går både bussar och spårvagnar som tar dig till stadens alla hörn. På bara några minuter befinner du dig i centrum. Dessutom finns både gång- och cykelbana som leder hela vägen in till staden.

Närservice

På centrala Hisingen finns många fina och välskötta parker, som till exempel Keillers Park med Ramberget, och Hisingsparken med vackra stigar och promenadstråk. I närheten ligger området Norra Älvstranden, ett av stadens mest expansiva områden med nybyggda bostäder, butiker, kontor och fina promenadstråk längs med älven. När det är dags för storhandling finns bland annat Backaplan med stora matbutiker och annan service. I moderna och nybyggda Kvillestaden finns mindre butiker och en arkitektritad saluhall med färska grönsaker, kött, bröd, konditori och blommor. För barnfamiljer finns ett flertal skolor och förskolor att välja mellan i de olika stadsdelarna på Hisingen.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse