Hisings Backa

Övralidsgatan 15

Alla bilder

Påkostad tvåa i populära Brf Blå Staden!

2 rok 60 kvm 3 750 kr/mån

I populära brf Blå staden presenteras nu denna smakfullt renoverade tvåa med härlig balkong i soligt västerläge. Invändigt hittar ni ett nyrenoverat (2017) kök och ett vardagsrum med gott om ljusinsläpp och gjorda ytskiktsrenovering. Trivsamt kök med stor matplats vilket skapar en utmärkt socialplats för gemenskap och umgänge. I anslutning till köket ligger sovrummen i ett rofyllt läge in mot föreningens grönskande gård. Ni finner även ett helkaklat badrum med egen tvättmaskin som förenklar vardagsbestyren. Telia triple-play ingår i avgiften. Här bor ni i en stabil och välskött bostadsrättsförening med många faciliteter, såsom ett populärt gym, bastu, samt en uthyrningslägenhet för dina gäster. Föreningen är även initiativrik och anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna. Härligt naturområde samt promenadavstånd till både Selma Lagerlöfs torg med dess utbud av affärer och service. Med cykel kan ni på ca 10 minuter ta er till Bäckebol köpcenter med bland annat matvarubutik, IKEA och byggvaruhandel. Från området går flertalet busslinjer som tar dig in till centrala Göteborg på ca 15 minuter..

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

På våning 4 av 6 välkomnas du direkt av de härliga fönsterpartierna i kök och vardagsrum som släpper in mycket naturligt ljus. Häng av dig direkt till höger där avhängning finns eller i garderoben som du också finner här. På golvet ligger slittåligt klinkers, som övergår till nylagd parkettgolv från december 2017 och är genomgående i hela bostaden tillsammans med vitmålade väggar.

Direkt in till vänster finner du bostadens välplanerade och rymliga vardagsrum. Här slås man av det stora fönsterparti som inte bara släpper in mycket ljus, men också ger en fantastisk grönskande och härlig utsikt över föreningens grönområde. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord, tv-möbel och matbord för den som önskar. Härifrån når man bostadens mysiga och soliga balkong i ett högt och fritt västerläge utan insyn. Plats finns för utemöbler och växter. Här erbjuds en plats för avkoppling med härliga soltimmar på eftermiddag/kväll.

Rakt fram från hallen når du bostadens kök som totalrenoverades 2017 och är smakfull inrett med stilfull köksinredning. Här erbjuds vita köksluckor med god förvaring i under- och överskåp samt en svart bänkskiva för goda arbetsytor. Maskinparken är levererad av Bosch och består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll, mikro samt en spisfläkt. Här finns gott om plats för ett matbord för ett större sällskap invid det stora fönsterpartiet. Det finns även extra plats för två barstolar vid den framtagna köksön.

Ett rofyllt sovrum, utmärkt plats för avkoppling med plats för en dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbel. Utsikt från fönsterpartiet ut mot föreningens gård. Insynsskyddat läge, precis som man vill ha det. God förvaring i en hel garderob längs ena väggen med skjutdörrar.

Bostadens har ett helkaklat badrum med svart klinker på golvet och kakelbeklädda väggar i svart och marmormönstrat ljusgrått. Badrummets utrustning består av en stilfull badkar med tassar, wc, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel samt belysning samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
Brf/BF

Förening

Riksbyggen Brf Blå Staden består av 881 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 lokaler och ett gruppboende med 5 lägenheter. Fastigheterna Backa 69:1-13 innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-1971. Adresser i föreningen: Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3 samt Heidenstams gata 1-13. Tomträttsavtalet förnyades 2019-10-21. Styrelsen är aktiv och mycket engagerad. Föreningen anordnar olika aktiviteter för att öka medlemmarnas boendekvalitet.

Lägenheterna fördelas enligt följande: 1 rok – 155 st. 2 rok – 304 st. 3 rok – 308 st. 4 rok – 99 st. 5 rok – 20 st.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet följer ett separat förråd. I föreningen finns bastu (Olshammarsgatan 10), cykelförråd, barnvagnsförråd, källarförråd, gym (Karolinernas gata 1), biljardrum (Olshammarsgatan 10), samlingslokal och tvättstuga med torkrum. Även festlokal/pub (Olshammarsgatan 10), gästlägenhet med 6 bäddar (Övralidsgatan 15), vävstuga, snickarrum och biltvätt.
Vi har en nyrenoverad ”pub” som kan hyras för fester och en gästlägenhet med flera bäddar. Medlemmarna kan även möjlighet att använda föreningens bastun på öppna eller bokade tider.

Parkering

Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser.
Parkeringsplats utan el kan hyras för ca 250 kr/mån, parkeringsplats med el kan hyras för ca 300 kr/mån och garage kan hyras för ca 400 kr/mån. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Parkeringarna administreras av Riksbyggen 0771-860 860.

Renoveringar

2021 installation av inpasseringssystem för tvättstugorna
2020- Byte av tappvattenledningar
2019- Underhåll av lekplatser, tvätt av fasader i norr i området, renoveringar av loftgångar och betong på balkonger.
2018- Underhåll av loftgångar, nya tätningslister monteras, renovering av gästlägenhet, boulebanan samt påbörjan av utbyte av tryckta rör på vindar i höghusen.
2017- Gymmet renoveras och flyttar till annan lokal. Från Olshammars till Karolinernas gata. 2017- Ny säkerhetsdörr
2014- Renovering av hissar, samt OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2012- Nytt sophanteringssystem
2009-2011- Renoverades avloppstammar genom relining.
2009- Individuell el mätning infördes.
2004-2005- Fasadmålning. Se årsredovisning för mer information.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten (inom 5 år):
Byte av tappvattensledningar. Panelbyte. Uppfräschning lekplatser. Målning träfasader/p-däck. Armaturer källargång/förråd. Klinker loftgångar. Målning entréer och trapphus. Betongarbete balkonger. Trädgårdsunderhåll. Taksäkerhet.
Namn
Riksbyggen Brf Blå Staden
Adress
Olshammarsgatan 4
Byggnadsår
1969
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757201-7528
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
881 st
Antal lokaler
10 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Föreningens innergårdar är berikade med växtligheter där du bland annat hittar plommon-, päron- och äppelträd samt bär - ta dig en frukt! Föreningen har två gånger fått utmärkelsen "Riksbyggens vackraste trädgård". Intill Blå Staden finns tennis- och fotbollsplan.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rum och kök
Boarea
60 m²
Våningsplan
Våning 4 av 6. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 750 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår vatten, bostadsrättstillägg och Telia triple play. Obligatoriskt tillägg om 552 kr tillkommer och avser värme. El debiteras efter faktiskt förbrukning.
Andel i föreningen
0.10463%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1403
Slutpris
1 800 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1969
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (500/500 Mb), tv Telia utbud Lagom och ip-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum). Bostadsrättsinnehavaren måste själv ta kontakt med Telia för att sätta igång tjänsterna inför inflyttning via telefon 020-20 20 70.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Renoveringar

Kök totalrenoverades 2017. Nymålade väggar och nytt golv 2017 Badrum renoverat 2015
Driftkostnader
Hushållsel
100 kr
Försäkring
100 kr
Summa
200 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer. Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan. Buss 40 och X4 (tidigare Grön Express) trafikerar E6 med flera hållplatser. X4 (Grön Express) kör till Kungälv Centrum från Backadalsmotet utan mellanliggande stopp.

Övrigt

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse