Eriksberg

Östra Eriksbergsgatan 73

Alla bilder

Unik fyra med två balkonger & älvutsikt!

4 rok 94 kvm 4 653 kr/mån

Missa inte chansen att förvärva denna enastående trea, enligt Brf 4a, med smart planering som enkelt kan bli en fyra. En vägg kan sättas upp som skärmar av mot vardagsrummet vilket ger ytterligare ett rum. Otroliga fönsterpartier och mäktig takhöjd på hela tre meter ger hemmet en ljuvlig rymd som är karaktäristiskt för bostaden. Två charmiga balkonger i olika väderstreck, en med utgång från vardagsrummet i söderläge och den andra från sovrummet som är inglasad i västerläge. De rymliga ytorna ger en luftig atmosfär och erbjuder många sällskapsytor. Perfekt för er som tycker om att bjuda över familj och vänner som kan mingla runt medan middagen förbereds. Två badrum bidrar till en bekväm vardag varav det stora badrummet med egen tvättutrustning. Här bor ni med ett kvalitativt kök från Marbodal och två väl tilltagna sovrum och goda förvaringsmöjligheter. Mycket populär stabil HSB förening med lyxiga gemensamhetsutrymmen såsom gemensam takterrass med loungemöbler, växter, grillplats, kök, bastu och fri utsikt över älven och stan. Ett boende utöver det vanliga!

Titta gärna på filmen om bostaden på nedanstående länk!
https://vimeo.com/437097894

Nära bostaden, längs kajkanten hittar du mysiga caféer och flertalet restauranger. I området finns trevliga promenadstråk både vid vattnet och i omgivande natur. Eriksberg är en växande stadsdel som har fått en speciell plats i många människors hjärtan. Hit söker sig både turister och Göteborgarna för att strosa omkring en solig dag, sommar som vinter. Centrala Göteborg ligger endast 10-15 min bort. Du väljer själv, buss eller båt. Hållplatser finner du ett stenkast från bostaden.

Varmt välkommen!

Beskrivning

Interiör

Porten in till Östra Eriksbergsgatan 73 välkomnar er in till en hotellinspirerande entré med välskött trapphus. Stig in i bostaden och möts av ett härligt ljus och rymliga ytor. Ekparkett breder ut sig under dina fötter och är genomgående för hela bostaden. Fondvägg med fint kakel tillsammans med ljusinsläppet ger en harmonisk känsla. I hallen finns plats för avhängning av kläder och skor bakom garderober med skjutdörrar. Lite längre in i en passage finns ytterligare förvaringsmöjligheter i garderober.

Passagen leder dig till köket och vardagsrummet som samsas i en öppen social planlösning. Stilrent kök från Marbodal. Goda förvaringsmöjligheter bakom de vita köksluckorna. Bänkskivan är av mörkgrå laminat med grått kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i rostfritt, häll, fläkt, inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn samt diskmaskin. Arbetsytan är belyst av spotlights med touchdimmerfunktion. Samtliga vitvaror är i rostfritt förutom diskmaskinen. Köksbordet placeras ljust invid köksfönstren där man får en rofylld utsikt över de grönskande området. Här når ni den mysiga balkongen som ger plats för en loungegrupp samt blomster, där ni kan skymta älven och ståtliga Ostindiefararen.

Vardagsrummet disponerar en soffgrupp med tillhörande möblemang. Den sociala planlösningen gör det möjligt att bjuda hem vänner och familj utan att det känns trångt. Otroliga fönsterpartier och mäktig takhöjd på hela tre meter ger rummet en ljuvlig rymd. En vägg med skjutdörr kan sättas upp som skärmar av mot vardagsrummet och ger ett extra sovrum beroende på familjens behov.

I anslutning till vardagsrummet finner ni det mindre sovrummet som disponeras idag som ett barnrum. Ett perfekt extra rum som kan nyttjas som kontor, gästrum eller barnrum. Här finns två inbyggda garderober..

Master bedroom ligger längst in i bostaden med dubbelsäng, sängbord och byrå. Lyxigt med en walk-in closet med praktisk inredning från Elfa. Härifrån nås den inglasade balkongen i västerläge med plats för mindre bord och stolar. Mysigt att ta på sig morgonrocken på morgonen, slå sig ner i stolen och starta dagen med en god kopp kaffe. Från detta sovrum finns en dörr till andra sovrummet, praktiskt för dig som vill ha barnen nära.

Badrummet är i stilrent utförande med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns duschhörna, WC, stort handfat samt handdukstork. Den stora spegeln ger en hotellkänsla och tillsammans med den behagliga golvvärmen känns det extra lyxigt! Tvättmaskin och torktumlare ger en bekväm vardag. Ovan sitter en praktisk arbetsbänk med ovansittande skåp för förvaring. I taket sitter spotlights och här finns även värmegolv.

I anslutning till hallen finner ni en gästtoalett som likt det större badrummet har grå klinker på golv och vitt kakel på väggar.

Välkomna till en bostad att verkligen trivas i!
Brf/BF

Förening

HSB Brf Masten i Göteborg omfattar fastigheten Sannegården 29:2. Totalt består föreningen av 55 lägenheter, 1 gemensamhetslokal och 1 affärslokal. Föreningen Masten har tilldelats pris som Årets HSB projekt. Föreningen präglas av modern arkitektur med öppna planlösningar och närhet till kajstråket vid Göteborgs hamninlopp. Föreningen skall främja ett tryggt boende för samtliga medlemmar och göra boendet bekvämt och attraktivt. Detta har de onekligen lyckats med då de 2009 blev tilldelade priset årets HSB projekt.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstuga, barnvagnsrum och cykelrum. Det finns även en gästlägenhet som kan hyras av medlemmar för 250 kr/dygn. Här finns bla. badrum, dubbelsäng och bäddsoffa. Dessutom finn en gemensam takterrass med loungemöbler, växter, grillplats, bastu och utsikt över hamninloppet. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering

Föreningen har rätt att årligen avropa 55 parkeringstillstånd i det intilliggande parkeringshuset Däckshuset. Plats kan hyras till en kostnad om ca 825 kr/månad, kontakta Aspelin och Ramm på tfn: 031-760 11 90.

Renoveringar

2017 Installerades ny belysning på terrassen.
2015-2016 Utökades terrassen med bastu, dusch och toalett.
2015 Utfördes fasadmålning (garantiåtgärd).
2014 Åtgärdades ventilationen som nu uppfyller kraven.
2013-2014 Utfördes en 2-årsbesiktning och alla upptäckta fel har nu åtgärdats. Samma år snyggades terrassen till med nya möbler samt borttagning av rabatt.
2013 Toalett och bastu byggt i anslutning till takterrassen.

Underhållsplan finns, årliga avsättningar görs enligt plan, inga större underhållsåtgärder är planerade de närmaste åren.
Namn
Hsb Brf Masten i Göteborg
Byggnadsår
2008
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
55 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
94 m²
Våningsplan
Våning 4 av 12. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 653 kr/mån
Ingår i avgiften
Värme, kallvatten och Telia Triple Play (tv, bredband (100 Mbit) och telefoni) Varmvatten och el betalas separat via avmätning av egen förbrukning
Andel i föreningen
2.20517%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1041
Slutpris
4 570 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2008
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Fastigheten är ansluten till Telias digitala fibernät för både telefoni, data och tv, så kallat Telia Triple Play. Det ingår Digital-tv (paket Lagom), Bredband (100/10 Mbit/s) samt IP-telfoni (ej samtalskostnad).
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk

Renoveringar

2018 Ny kyl, frys, spis samt mikro 2017 Inglasad balkong 2015 Hela lägenheten nymålad 2015 Nytt kakel på väggar i entrén 2014 Ny diskmaskin

Uteplats

Balkong mot söder om ca 6,5 kvm samt inglasad vädringsbalkong vid sovrum om ca 4 kvm i väster. Gemensam takterass med vidsträckt utsikt över älven. Här finns även ett pentry att tillgå för enklare matlagning.
Driftkostnader
Uppvärmning
180 kr
Hushållsel
300 kr
Försäkring
250 kr
Summa
730 kr/mån
Man betalar för varmvattnet man förbrukar samt en rörlig el-enhetsmätning. Mätning görs under en tremånadersperiod och slås sedan ut över 3 månader. Kostnader för januari till mars betalas alltså i april till juni.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse