Biskopsgården

Önskevädersgatan 39

Alla bilder

Genomgångstrea med högt och fritt läge!

3 rok 69.5 kvm 4 388 kr/mån

På områdets kanske bästa läge med hänförande utsikt över staden och skärgården kan vi nu erbjuda denna trivsamma trea. Här finner ni en välplanerad och stilren genomgångstrea som erbjuder en påtagligt ljus och luftig atmosfär. Köket har totalrenoverats och erbjuder moderna lösningar samt smakfullt utförande, här finner du all utrustning för vardagen och gästerna kan placeras intill fönstret och njuta av utsikten. Vidare in i vardagsrummet erbjuds här en social och lättmöblerad yta. Sovrummet är rofyllt och här når du den inglasade balkongen med milsvid utsikt över stan, hamninloppet med mera. Utmärkta förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare och badrummet är helkaklat. Till bostaden hör ett förråd. Allt paketerat i en välmående förening med renoverade stammar, god ekonomi och låg avgift. Här bor du med närhet till matbutiker och snabb kommunikation via spårvagn som tar dig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 10 minuter. Du har även nära till naturen och det populära naturområdet Svartemosse med härliga promenadstråk och motionsslingor..

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Ljusa väggar och laminatgolv. Goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare.

Vardagsrummet är rymligt och lätt att möblera efter personligt tycke och smak, här erbjuds gott om plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Ett rum som är perfekt för både hemmakvällar och bjudningar. Väggarna går i vitt med undantag av en fin mönstrad dekorvägg och på golvet ligger en vacker laminat.

Det första sovrummet rymmer med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbler. Till förvaring finns även en klädkammare. Härifrån når du också bostadens balkong.

Till vänster i hallen finner du köket som totalrenoverades 2015. Köket är inrett med ljusa luckor varav en del med vitrinskåp, laminatbänk med infälld diskho samt ljust kakel ovanför. Ett välplanerat kök med genomtänkta förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, ugn i arbetshöjd, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Framför fönstret finns plats för matbord, där kan du njuta av utsikten och se årstidernas skiftningar i naturen.

Från köket når du ett av sovrummen. Perfekt till barnrum med plats för både säng, förvaring och leksaker. Blir användningsområdet kontor eller plats för övernattande gäster fungerar även det utmärkt. Idag används detta rum som arbetsrum, med en riktigt fin vy ut över området.

I direkt anslutning till hallen nås det helkaklade badrummet från föreningens stambyte. På golvet ligger ett ljust klinker i ljusgrå ton och väggarna är kaklade i vitt med bård. Här finns en toalett, handfat, handdukstork, spegel med belysning och badkar.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Vindrosen består utav 140 stycken lägenheter med adresserna Önskevädersgatan 37-47. En lägenhet ägs av föreningen och används som expedition. Det är en aktiv förening som tillsammans med NBPC planerar fritidsaktiviteter för föreningens medlemmar.
Fastigheten byggdes 1959 och föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. 2 st övernattningslägenheter finns i området och delas med sju andra föreningar, denna kan bokas via NBPC.

Parkering

Föreningen har tillgång till 102 st parkeringsplatser. Alla i föreningen får tillgång till en första parkeringsplats för 250 kr/mån. För att få en andra plats får man stå i kö. Vid inflytt kan man få parkering på parkeringsdäck i närområde, sedan får man vänta i turordning innan man kan få en annan plats.

Renoveringar

Föreningen följer underhållsplan vilken uppdaterades 2016-02-29.
1995 gjordes stamrenovering och i samband med detta renoverades badrummen.
2010: installerades ett porttelefonsystem i samtliga entréer.
2014 renoverades elen samt individuell vattenmätning på varm- och kallvatten och el infördes.
2015: Termostater i samtliga lägenheter byttes ut.
2016: installerades nya hissar. Tvättmaskiner och torktumlare kommer att bytas ut vid behov.
2017 uppdaterades underhållsplanen. Radonmätning genomförd och godkänd.
2020. Nya dörrar. Inom kort kommer föreningen att påbörja individuell mätning på varmvattnet. Det finns några problem med systemet för vattenmätning. Vi räknar inte med att börja mäta vatten det första året.
Namn
HSB Brf Vindrosen
Adress
Önskevädersgatan 37
Byggnadsår
1959
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-9038
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
140 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rum och kök
Boarea
69.5 m²
Våningsplan
Våning 8 av 9. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 388 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår: värme, vatten och kabel-TV.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 131
Slutpris
1 800 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1959
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
ComHem levererar kabel-TV och bredband. Det finns också fiber att tillgå via Bredbandsbolaget. Kabel-TV (grundutbud) ingår i månadsavgiften och avtal tecknas separat när det gäller bredband.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Renoveringar

2017 Genomgående ytskiktsrenovering 2015 Totalrenovering av kök

Bilplats

Föreningen har tillgång till 102 st parkeringsplatser. Alla i föreningen får tillgång till en första parkeringsplats för 250 kr/mån. För att få en andra plats får man stå i kö. Vid inflytt kan man få parkering på parkeringsdäck i närområde, sedan får man vänta i turordning innan man kan få en annan plats.
Driftkostnader
Hushållsel
77 kr
Försäkring
50 kr
Summa
127 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse