Biskopsgården

Önskevädersgatan 39

Alla bilder

Genomgångstrea med stor potential i högt & fritt läge!

3 rok 69.5 kvm 4 186 kr/mån

Högt upp i huset med vidsträckt utsikt och härlig inglasad balkong i västerläge finner du denna genomgångstrea. Här du kan sätta din egen prägel på ditt hem och skapa ditt drömboende! Denna bostad erbjuder ett stort vardagsrum, ett trevligt ljust kök med matplats, ett stort sovrum och ett mindre, helkaklat badrum samt utmärkta förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Från sovrummet når du den trevliga och inglasade balkongen med öppet och fritt läge ut över grönska samt in mot stan. Allt paketerat i en välmående förening med renoverade stammar, god ekonomi och låg avgift. Här bor du med närhet till matbutiker och snabb kommunikation via spårvagn som tar dig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 10 minuter. Du har även nära till naturen och det populära naturområdet Svartemosse med härliga promenadstråk och motionsslingor..

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Hallen är praktisk och rymlig med plats för avhängning samt avlastningsbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i en tilltagen klädkammare.

Lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinflöde tack vare det generösa fönsterpartiet. Rummet ger god plats för soffgrupp och övrig möblemang. Ljusa väggar och på golvet ligger vacker oljad fiskbensparkett.

Det första sovrummet är ljust och luftigt med ljusa väggar och på golvet ligger ett lackerat furugolv. Här får du plats med dubbelsäng samt tillhörande sängbord och byrån eller favoritfåtöljen. Härifrån når du också bostadens balkong.

Den inglasade balkongen når du från sovrummet. Här finns utrymme för både utemöbler och växter. Med utsikt över de grönskande omgivningarna har du här en av de bästa platserna för avkoppling, oavsett väderlek och årstid. Härifrån ser du även in mot stan. Glaspartierna kan enkelt öppnas upp under varma sommardagar.

Det mysiga köket har gott om arbetsyta och förvaring i flera skåp. Matplats med plats för ett större matbord för 1-4 personer intill stort fönster. Köket är utrustat med spis med ugn, fläkt, kyl/frys samt diskbänk med två hoar. Plastmatta på golv och ljusa väggar.

Bostadens andra sovrum finner ni med ingång från köket. Perfekt till barnrum med plats för både säng, förvaring och leksaker. Blir användningsområdet kontor eller plats för övernattande gäster fungerar även det utmärkt. Idag används detta rum som gästrum, med en riktigt fin vy ut över området.

Helkaklat badrum vars golv kläds av ett terrakotta färgat klinker och väggarna av ljusa kakelplattor. I övrigt är badrummet utrustat med duschkabin, WC, handfatskommod samt spegel.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Vindrosen består utav 140 stycken lägenheter med adresserna Önskevädersgatan 37-47. En lägenhet ägs av föreningen och används som expedition. Det är en aktiv förening som tillsammans med NBPC planerar fritidsaktiviteter för föreningens medlemmar.
Fastigheten byggdes 1959 och föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. 2 st övernattningslägenheter finns i området och delas med sju andra föreningar, denna kan bokas via NBPC.

Parkering

Föreningen har tillgång till 102 st parkeringsplatser. Alla i föreningen får tillgång till en första parkeringsplats för 250 kr/mån. För att få en andra plats får man stå i kö. Vid inflytt kan man få parkering på parkeringsdäck i närområde, sedan får man vänta i turordning innan man kan få en annan plats.

Renoveringar

Föreningen följer underhållsplan vilken uppdaterades 2016-02-29.
1995 gjordes stamrenovering och i samband med detta renoverades badrummen.
2010: installerades ett porttelefonsystem i samtliga entréer.
2014 renoverades elen samt individuell vattenmätning på varm- och kallvatten och el infördes.
2015: Termostater i samtliga lägenheter byttes ut.
2016: installerades nya hissar. Tvättmaskiner och torktumlare kommer att bytas ut vid behov.
2017 uppdaterades underhållsplanen. Radonmätning genomförd och godkänd.
2020. Nya dörrar. Inom kort kommer föreningen att påbörja individuell mätning på varmvattnet. Det finns några problem med systemet för vattenmätning. Vi räknar inte med att börja mäta vatten det första året.
Namn
HSB Brf Vindrosen
Adress
Önskevädersgatan 37
Byggnadsår
1959
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-9038
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
140 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
69.5 m²
Våningsplan
Våning 7 av 9. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 186 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår: värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen
0.72789%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 125
Slutpris
1 500 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1959
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
ComHem levererar kabel-TV och bredband. Det finns också fiber att tillgå via Bredbandsbolaget. Kabel-TV (grundutbud) ingår i månadsavgiften och avtal tecknas separat när det gäller bredband.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Driftkostnader
Hushållsel
77 kr
Försäkring
50 kr
Summa
127 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse