Linnéstaden

Nordostpassagen 33

Alla bilder

Genomgångsfyra med utsikt och balkong i västerläge!

4 rok 85 kvm 5 184 kr/mån

I hjärtat av Linnéstaden har du nu chansen att förvärva en unik och ljus genomgångsfyra högt upp i huset med ett fantastiskt gavelläge. Balkong i soligt västerläge och fönster som vetter åt tre olika väderstreck. Härifrån kan du njuta av en härlig utsikt över Linnéstadens takåsar och Oscar Fredriks kyrka. Bostaden som är ca 85 kvadratmeter är fördelad på tre fina sovrum, två fräscha badrum, ett stort vardagsrum, ett kök med bra matplats och en hall med bra förvaring. Om du äger en bil tar du enkelt hissen rakt ner till det uppvärmda garaget, och kostnaden för en parkeringsplats är endast 740 kr per månad. Här bor man med både Linnéstadens stora utbud av restauranger, caféer och shopping i kombination med lugnet och grönskan i Slottsskogen eller Botaniska trädgården ett litet stycke bort. Busshållsplats direkt utanför huset och goda kommunikationer med både buss och spårvagn som tar dig till alla delar av Göteborg genom knutpunkten Järntorget. Bra förening med trevlig gård.

Välkommen att trivas i Linné!

Beskrivning

Interiör

Hissen tar dig hela vägen upp till våning 6. Hallen är praktisk med god plats för avhängning med goda möjligheter till förvaring i form av en praktisk garderobsvägg. Här är väggarna vita och det ligger ett vackert stavträgolv som löper vidare in i vardagsrummet. Gott om skoförvaring för den stora familjen!

Direkt till höger finner ni det mindre badrummet. Totalrenoverad och har mörkgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med WC, kommod med handfat och spegelskåp med belysning samt golvvärme. I taket sitter dimbara spotlights.

Även köket ligger till höger om hallen i ett klassiskt vitt utförande. Praktiska arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter är ett kännetecken för detta kök. Vitt kakel ovan arbetsbänkarna. Kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis och inbyggd mikrovågsugn. Vitt laminatgolv och vitmålade väggar. Det höga läget och den fina utsikten ger en svävande känsla.

I anslutning till köket finner ni det större badrummet. Även den totalrenoverad med smakfulla materialval och fönster med fint ljusinsläpp. Färgskalan i vitt och grått gör det enkelt att sätta sin egen prägel i badrummet . Inredningen består av dusch med infällbara duschväggar i klarglas, tvättställ med underskåp, spegelskåp med belysning, handdukstork, toalett samt golvvärme. Taket pryds av dimbara spotlights som skapar en behaglig atmosfär i badrummet. För extra komfort finner ni självklart en tvättmaskin och torktumlare i det härliga badrummet.

Till vänster om hallen kliver vi vidare in i hemmets hjärta som är vardagsrummet med fönster i västerläge. Tack vare de stora fönsterpartierna i kombination med det höga läget ges ett härligt ljusinsläpp och en rymlig känsla. Den stora ytan ger möjlighet att generöst kunna möblera och inbjuder till socialt umgänge. Här ryms både soffgrupp, matsalsmöbel och extra förvaring för den som önskar. Här finns utgång till den generösa balkongen med ett härligt västerläge.

Balkongen är väl tilltagen och ligger i ett härligt västerläge. Här kan man njuta av många timmars eftermiddags- och kvällssol. Här ryms en mindre loungegrupp och blomsterarrangemang. Balkongen kan nås både från vardagsrummet och från det största sovrummet. Det finns möjlighet att glasa in balkongen för den som önskar det.

Ett av sovrummen ligger innanför köket och fönstren vetter mot öster. Praktiskt sovrum som kan användas som barnrum, gästrum eller kontor. Vitmålade väggar och ekparkett.

Det andra sovrummet har ett burspråk i norr med strålande utsikt mot vackra Oscar Fredriks kyrka och älven. Här finns en inbyggd garderobsvägg med goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett.

Det största sovrummet ligger innanför balkongen med en egen dörr som leder ut på balkongen. Här finns inbyggda garderober med gott om plats för förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett.
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Nordosten består av tre fastigheter i området Nordostpassagen i Linnéstaden Göteborg. Fastigheterna uppfördes år 1967. Föreningen registrerades år 2004 och drygt ett par år senare köptes husen från Wallenstam. Köpet innefattade adresserna med Nordostpassagen 8-14, 18-22, 33-37 samt Vegagatan 9-15. Några år efter förvärvet byggdes 18 taklägenheter. De tre husen som föreningen omfattar har 226 lägenheter varav ett antal är hyresrätter. Föreningen har också ett antal lokaler.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns fyra tvättstugor. Tvättstugorna är utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum, en mangel och en centrifug.
Det bokas med bokningssystem som man kommer åt via en app till smartphone, webbläsare på dator och terminal utanför varje tvättstuga. Det finns utrymme för barnvagnar och barncyklar i uppgångarna Nordostpassagen 10, 12, 14, 18, 20 och 22. Cykelrum finns på Nordostpassagen 10-22, 33-37 samt Vegagatan 9 och 15. En föreningslokal finns på Nordostpassagen 33.

Parkering

Föreningen förfogar över 150 garageplatser i 3 garage varav 40 är laddningsplatser för elbilar. Kostnaden för garageplats utan el är 740:- /månad för medlemmar i föreningen. Kostnaden för en elbilsplats är 1000:- /månad för medlemmar. Merkostnaden (260:-) skall täcka föreningens kostnader för investering, portaltjänst och administration. Utöver merkostnaden tillkommer kostnad för den el som förbrukas. Mätning sker per plats och kostar för närvarande 2,25:- /kWh.

Garageplatser administreras av Primär Fastighetsförvaltning AB.

Kontakt:
Robin Iholin
Tel. 010 - 708 12 00
Mail: [email protected]

Det finns även möjlighet till motorcykelplats i garage. Har man en större bil finns ett fåtal större parkeringsplatser. Dessa kostar 1110:- /mån.

I händelse av lediga platser finns möjlighet för extern part att hyra garageplats. Kostnaden är då 1100:- /månad + moms. Kostnaden för en elbilsplats är 1600:- /månad + moms. Tillkommer kostnad för förbrukad el .

Renoveringar

2008 spolades och filmades avloppsstammarna
2008-2009 gjordes en injustering av värmesystemet samtidigt byttes termostater
2009-2010 gjordes en översyn av fasaderna
2009-2011 renoverades balkonger
2009-2011 Utbyte av fläktar i ventilationssystemet
2013 totalrenoverades föreningens alla 9 hissar
2014-2015 Nytt inpasseringssystem och entréer
2014-2015 Renovering tvättstugorna
2016-2017 Byten av terrassfronter, lagning av betongskador och målning av partierna under terrasserna mot Vegagatan är slutfört
2018-2019 Renovering av avloppsstammar, s.k. relining
2019 Målning av trapphus och källargångar
2020 Värmesystemet i K-huset har renoverats och injusterats
2021 Värmesystemet i J och N-husen har renoverats och injusterats
2021 Byte av belysning i korridorer och trapphus (ej entréer) till rörelsestyrd LED-belysning
2022 Målning av träpanel på balkonger samt terasser samt lagning av rötskador på virke. Tvätt av fasader och balkongfronter.

Föreningen har en underhållsplan för de närmaste 30 åren, 2018 t o m 2047.
Namn
Brf Nordosten
Adress
Nordostpassagen 33
Byggnadsår
1967
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769611-5760
Föreningens ekonomi
Föreningen har för närvarande inga planerade eller beslutade avgiftsändringar för bostadsrätter.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
226 st varav 22 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Gårdsplats
Gemensam innergård med utemöbler, nybyggd lekplats samt grillplats.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
85 m²
Våningsplan
Våning 6 av 8. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
5 184 kr/mån
Ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, V/A, TV och bredband.
Andel i föreningen
0.57%
Indirekt nettoskuldsättning
910 302 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 19
Slutpris
5 110 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1967
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och Internet via OwnIT.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk, typ FTX

Renoveringar

2022: Insättning av nya persienner i 3 rum (kök, sovrum vid balkong och sovrum innanför kök) 2017: Nytt trägolv lagt i hall och vardagsrum 2016: Nytt kakel i kök vid diskbänk Ommålning av väggar i samtliga rum Totalrenovering av toalett/badrum och ombyggnad från en toalett/badrum till två. Helt ny belysning med spots i båda utrymmena, helt ny inredning i båda utrymmena, insättning av golvvärme i båda utrymmena samt ny tvättmaskin, torktumlare och elhanddukstork i det större badrummet Ommålning av samtliga dörrar inne i lägenheten

Parkering

Ja

Uteplats

Balkong i solig söderläge
Driftkostnader
Hushållsel
369 kr
Försäkring
253 kr
Summa
622 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Att vackra Linnéstaden är en av Göteborgs populäraste stadsdel förvånar inte någon. Här möter pampiga paradvåningar från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. Restauranger och caféer kantar Linnégatan som är stadsdelens givna huvudstråk.

Linnéstaden är uppbyggt kring den vackra och livfulla boulevarden Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Tack vare närheten till Slottsskogen är det aldrig långt till grönska och en plats för rekreation och motion.

Linnégatans födelseår är 1878. Då fastställdes sträckningen i stadsplanen. De stora stenfastigheterna började byggas vid Järntorget och fortsatte långsamt gatan upp mot Slottsskogen. Göteborgs nya paradgata invigdes i maj 1900, trots att den inte var klar på långa vägar. De väldiga stenhusen och pampiga lyxbostäderna längs Linnégatan bebyggdes i olika etapper och därför daterar sig fastigheterna från 1890-tal till 1920-tal. Här finns klassiska byggnadsstilar med utsmyckade fasader och gavlar.

Kommunikation

Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn.

Övrigt

Från Linnéplatsen till Järntorget är gatan exakt en kilometer lång och är nu som då sprudlande gata full av liv. Det här är området där man alltid bor bara några steg från stans nöje, med mängd olika restauranger och caféer med menyer från alla världens hörn. Här ligger även härliga Hagabion med bar, restaurang och uteservering som myllrar av folk under sommarhalvåret. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.

Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse