Järnbrott

Mottagaregatan 12

Alla bilder

Charmig tvåa med radhuskänsla mot lummig grönska!

2 rok 51.5 kvm 4 150 kr/mån

Äntligen ges möjligheten att förvärva en attraktiv tvårummare belägen på andra våningen i populära Järnbrott med påtaglig radhuskänsla. Balkong i härligt soligt söderläge och fri utsikt över området. Bostaden har ett rikligt ljusinsläpp, charmigt kök med goda arbetsytor och matplats vid fönster. Rymligt vardagsrum i en delvis öppen planlösning som bjuder in till samvaro och gemenskap. Rofyllt och rymligt sovrum med gott om plats för förvaring. Modernt och stilrent helkaklat badrum som har det mesta att önska samt möblerbar hall. Bredband ingår i avgiften.

Bostaden ligger bra belägen i ett lugnt område med vackra välskötta innergårdar och fina omgivningar. Här bor man i en stabil och populär förening med charmig radhuskänsla i ett lugnt och citynära område med direkt närhet till Radiotorget som erbjuder flera faciliteter såsom kommunikationer, mataffär, skolor och allmän service. På kort avstånd finns också goda kommunikationer mot city och inte minst Frölunda torg som nås med buss på sju minuter. Här erbjuds idag fler än 200 shoppingbutiker och via Sisjön och 421 finner du ett bra komplement på bekvämt avstånd. För dig som tycker om att cykla och promenera går även cykelleden strax utanför och tar dig snabbt till såväl Slottsskogen och Linnés uteserveringar som ut till salta bad..

Välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Denna pärla till hem disponeras enligt följande:

Ni stiger in i en ljus möblerbar hall med gott om plats för ytterkläder. Från hallen når ni sovrummet, köket och som leder vidare till vardagsrummet. Praktiskt klinker golv och väggar målade i ljus kulör samt en tapetserad fondvägg.

Rakt fram från hallen nås det ljusa och rymliga vardagsrummet. Rummets generöst stora fönsterpartier berikar ytan med ett härligt ljusflöde. Gott om plats för soffgrupp med kompletterande möblemang samt ett mindre matsalsbord. Väggarna är målade i behaglig kulör samt en tapetserad fondvägg och längs golvet löper ett fint trägolv. Genom balkongdörren når ni den fantastiska balkongen i söderläge med sol hela dagen som är ett av bostadens absoluta attribut! Här kan ni njuta av den lugna omgivningen med fri vy över området.

Till höger finner ni köket som vetter ut mot husets lugna baksida, köket har genomgått uppfräschning under åren med ett stilrent resultat. Här erbjuds gott om förvaring via över- och underskåp med inredning för kökets alla redskap samt bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen som finns är kyl & frys i fullhöjd, diskmaskin, induktionshäll samt ugn. Matplatsen får sin naturliga plats invid fönsterpartiet.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt andra trivselmöbler för tycke och smak. Exemplariska förvaringsmöjligheter via en garderobslänga.

Badrummet är renoverat med stilrena materialval som mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med en snygg bård som bryter. Badrummet har behaglig golvvärme med inredningen av handfat, kommod, spegelskåp, wc och ett handdukstork. Tack vare fönstret får man in ljus samtidigt som det finns vädringsmöjligheter. Dimbara spotlights skapar en trevlig atmosfär.

Varmt välkommen till visning!
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Göteborgshus nr 65 innehar 208 lägenheter på adress Antenngatan 11-37 och 30-36 samt Mottagaregatan 10 och 12. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok - 16 st, 2 rok - 98 st, 3 rok - 74 st, 4 rok - 20 st. De charmiga trähusen uppfördes på 1950- talet men blev till bostadsrätter under 1988. Föreningen innehar tomträtt. Populariteten grundas dels på möjligheten att bo i lägenhet med radhuskaraktär men givetvis också på dess naturnära läge och de goda kommunikationerna in till city, Lidl, Frölunda torg och inte minst det uppskattade havet.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med torkrum på Antenngatan 13,17,23,27,31,35 och Mottagaregatan 10. Mattvättmaskin finns på antenngatan 23, stenmangel på antenngatan 37B. Cykelrum i samtliga fastigheter samt bastu på Antenngatan 29B. Källarförråd finns i bottenplan, på bottenplan finns även plats för barnvagnar.

Parkering

Föreningen har 49 garageplatser ca 300 kr/mån ,varav 20 med värme ca 350 kr/mån och 73 parkeringsplatser 200 kr/mån, till både garage och parkeringsplats finns separat kö. I området finns fri parkering i 30 minuter och 2 timmar samt vissa avgiftsbelagda parkeringar runt radiotorget.

Renoveringar

Utfört underhåll:
Målning av fastigheter
Energideklarationen utfördes 2018
Göteborgs energi har bytt elmätare.
Namn
Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 65
Byggnadsår
1953
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Föreningens ekonomi
Föreningen är välskött och förvaltas av Bredablick.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
208 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Gårdsplats
Föreningens omgivningar är rogivande med välskötta grönområden och lekplats för de mindre.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
51.5 m²
Våningsplan
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 150 kr/mån
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-tv, bredband (100Mbit via ComHem) och Bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen
0.40873%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 2172
Slutpris
1 835 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1953
Äger föreningen marken?
Nej
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Uteplats

Balkonger i söderläge
Driftkostnader
Hushållsel
188 kr
Försäkring
100 kr
Summa
288 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Järnbrott är ett lugnt, barnvänligt och trivsamt område med radhus, villor och bostadsrätter uppförda under mitten av 50-talet. Innan dess var här rena landet med bondgårdar, där man kunde köpa ägg och mjölk.

Området är omtyckt av både yngre och äldre och är tryggt med lägre bebyggelse och här har man omedelbar närhet till skolor och förskolor. Björkåsskolan nås på några minuter och Ebba Pettersons skola ligger 10 min promenadväg bort. Våglängdsgatans förskola ligger mycket nära och inom 10 minuters radie ligger förskolorna på Gnistgatan, Bilradiogatan och Transistorgatans förskola.

Friluftsområdet Ruddalen ligger i nära anslutning till Järnbrott. Här finns flera vackra promenadstigar och motionsspår. På vintern har du också tillgång till en skridskobana. Från Antenngatan är det cykelavstånd till bl a Askim och Hovås med fina badställen samt till Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Änggårdsbergen och centrala Göteborg. Man når härifrån också fina promenadstråk mot havet, om man går utåt Välen och runt Marholmen.

Kommunikation

Buss 95 och 84, med busshållplats på Antenngatan, går till Frölunda Torg och Marklandsgatan. Från Marconimotet några minuter bort går buss 80 och Blå Express.
Närmaste spårvagnshållplats är Musikvägen, där går linje 1, 7 och 8. Buss 84 och 95 går utanför dörren och närmsta hållplats är Radiotorgen eller Sändaregatan beroende på var man bor i föreningen. Närmsta spårvagnshållplats är Musikvägen (1,7 och 8:ans spårvagn) som det tar 10 minuter att gå till. Gamla Säröbanan är ju numera cykelbana och det tar 10-15 minuter att cykla in till Linne eller Slottskogen och söderut når man snart havet.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse