Eriksberg

Monsungatan 46

Alla bilder

Genomgångstvåa med stor inglasad söderbalkong och älvutsikt!

2 rok 53 kvm 3 626 kr/mån

Med ett underbart läge vid Eriksbergsdockan presenteras denna härliga tvåa med vacker utsikt mot det glittrande vattnet. Ytterst välplanerad bostad med kvalitativa materialval och hög standard. Fönster i två väderstreck ger stort ljusinsläpp och skapar en luftig atmosfär. Dessutom njuter ni av en generös inglasad balkong om cirka 11 kvm i perfekt söderläge med utsikt över småbåtshamnen. Här ryms matplats, soffgrupp och odling. Den sociala sfären utmärker sig där kök och vardagsrum samsas i en öppen planlösning. Stort sovrum i lugnt läge mot innergården med gott om förvaring. Badrummet håller en hög standard och här finns tvättmaskin och torktumlare vilket bidrar till ett bekvämt boende. Allt i en mycket välskött förening som även erbjuder relaxavdelning med bastu, boulebana, gårdshus med solterrass på taket, gästlägenhet, grillplats, hobbyrum och mycket mer. Bredband ingår i avgiften. Direkt utanför hemmet finner ni Eriksbergs stora utbud av restauranger, mysiga caféer och möjligheten till härliga promenader längst kajen och njuta av tillvaron. Gångavstånd till Eriksbergs kajen och goda kommunikationer till centrala Göteborg både med buss eller båt..

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Från hallen nås bostadens samtliga rum. Här finns gott om plats för avhängning och en garderob för förvaring. Under era fötter ligger en fin ekparkett och pryder samtliga golv i bostaden.

Till höger om entréhallen öppnar bostaden upp i ett härligt vardagsrum som harmoniserar med köket i öppen planlösning. Stora fönsterpartier ger bostaden ett mycket fint ljusinsläpp. Naturlig plats för matbord i anslutning till köksdel och plats för soffa med TV hörna. Vit köksinredning och ovan arbetsbänken i mörkt laminat sitter vitt kakel samt belysning. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Utmed hela vardagsrummet och köket löper en stor inglasad balkong om ca 11 kvm. Fantastiskt ljuvlig balkong där du har sol stora delar av dagen. Perfekt att koppla av och blicka ner mot vattnet i småbåtshamnen. Balkongen rymmer, sittgrupp, plats för solstol samt matgrupp.

Sovrummet ligger i svalt norrläge mot den lugna innegården och rymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. För förvaring av klädkollektionen finns en hel garderobsvägg.

Badrummet nås från hallen och är helkaklat med gråbruna klinkerplattor längs golvet och vitt kakel på väggarna. Det är utrustat med ett handfat med underliggande vit kommod och ovansittande spegel. Här finns även badkar, handdukstork, golvvärme och wc. Ett uppskattat inslag i vardagen är den egna tvättavdelningen med vit tvättmaskin och torktumlare. Förvaring finns i vägghängda skåp.
Brf/BF

Förening

Brf Albertina består av två 9-våningshus med 89 stycken lägenheter upplåtna med bostäder med byggår 2016. Lägenheterna är miljöcertifierade och erbjuder hög standard och ger också möjlighet till grönt bolån som ger rabatt på räntor. Möjlighet till parkering i garage samt till egen båtplats via Grefab. Mellan husen finns en mysig gård. Förening har en relaxavdelning med bastu, gårdshus med festlokal man kan hyra och med solterrass på taket, gästlägenhet och grillplats. Föreningen har även två lokaler till uthyrning för kommersiell verksamhet. El och vatten debiteras via föreningen.

Gemensamma utrymmen

Här finns en grönskande upphöjd innergård med utemöbler, grill, boulebana. Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja en festlokal i ett gårdshus, övernattningslägenhet 250 kr/dygn, en relaxavdelning med bastu. Festlokalen kostar 150 kr/4 timmar och bastun är gratis. Det finns även även cykel- och barnvagnsförråd. Cykelförvaring finns både ute och inne.

Parkering

Föreningen erbjuder parkering i garage under gården, 39 st bilplatser samt 4 MC-platser. Kostnad 1100 kr/mån för bil respektive 550 kr/mån för MC. Hiss går ner till garage. Separat kö och fullt för närvarande - SBC sköter kön. Platser finns även att tillgå via Eriksbergsdockans garage i närheten som hanteras av Apcoa. Separat kö.
Frågan om laddmöjligheter diskuterades på årsstämman så nu undersöker föreningen olika alternativ med offerter.

Renoveringar

Löpande underhåll.
Namn
Brf Albertina
Adress
Monsungatan 46
Byggnadsår
2015/2016
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-9330
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
89 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Mysig innergård med flera gemensamma ytor för lek, grill och sittplatser.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rum och kök
Boarea
53 m²
Våningsplan
Våning 1 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 626 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, IP-TV, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Till avgiften tillkommer kostnad för el, varm- och kallvatten enligt individuell mätare.
Andel i föreningen
0.73807%
Indirekt nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 4621
Slutpris
3 300 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2015/2016
TV/bredband
Telia Triple Play (TV, Bredband, IP-telefoni) ingår i månadsavgiften. Det som ingår i avgiften är 1000/1000.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme

Parkering

Ja

Uteplats

Stor inglasad balkong om ca 11 kvm i söderläge. Svart heltäckningsmatta och plisségardiner för en ombonad känsla. Inglasningen gör att balkongen kan nyttjas stora delar av året, vid varma dagar än inglasningen enkel att skjuta undan.
Driftkostnader
Hushållsel
150 kr
Vatten/avlopp
150 kr
Försäkring
190 kr
Summa
490 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Driftkostnaden är beräknad på 1 persons hushåll. Angiven driftkostnad är beräknad enligt schablonuppgifter. Kostnaderna kan vara både högre och lägre för ny ägare/boende.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse