Eriksberg

Monsungatan 40

Alla bilder

Härlig gaveltrea med stor inglasad söderuteplats!

3 890 000 kr 3 rok 71.5 kvm 5 188 kr/mån

I hjärtat av Eriksberg finner du denna härliga gaveltrea med en generös uteplats om hela 21 kvadratmeter, bara ett stenkast från vattnet! Uteplatsen i söderläge, omgiven av grönska och med utsikt mot föreningens trevliga gård, inbjuder till festlighet och stora bjudningar. De skjutbara glaspartierna förlänger utesäsongen och skapar ett extra rum som kan möbleras med bekväma utemöbler. Tack vare hörnläget på lägenheten flödar dagsljuset in genom stora fönster från två väderstreck. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar en social yta. Lägenheten erbjuder två rofyllda sovrum och ett helkaklat badrum med avkopplande badkar, golvvärme och egen tvättutrustning med praktisk arbetsyta, vilket maximerar bekvämligheten i vardagen.

Allt i en mycket välskött förening som även erbjuder relaxavdelning med bastu, boulebana, gårdshus med solterrass på taket, gästlägenhet, grillplats, hobbyrum och mycket mer. Bredband ingår i avgiften. Direkt utanför hemmet finner ni Eriksbergs stora utbud av restauranger, mysiga caféer och möjligheten till härliga promenader längst kajen och njuta av tillvaron. Gångavstånd till Eriksbergs kajen och goda kommunikationer till centrala Göteborg både med buss och båt.

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Den praktiska hallen erbjuder avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren samt platsbyggda garderober för ytterklädesförvaring. Hela lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Till höger om hallen ligger badrummet, som har mörkgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i samma nyans. Inredningen består av WC-stol, handfat med kommod, ett badkar med dusch och glasvägg, handdukstork, spegelskåp och ett vägghängt förvaringsskåp. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk ovanpå. Infällda spotlights i taket skapar en modern och ljus atmosfär.

Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats för hela familjen är vardagsrummet och köket, vilka är integrerade med varandra i en öppen och social planlösning. Ytan är enkel att möblera med både soffgrupp och matplats. Köket har vit inredning med rostfria beslag, och över den mörkgrå laminatbänkskivan sitter svart kakel med vit text som stänkskydd. Den maskinella utrustningen inkluderar en fullhöjd kyl och frys, inbyggd mikro och ugn, integrerad diskmaskin, köksfläkt och induktionshäll. Alla vitvaror är från Siemens, år 2015.

Längs hela vardagsrummet och köket sträcker sig en rymlig balkong på cirka 21 kvm. Denna fantastiska uteplats får sol under större delen av dagen och har utrymme för sittgrupp, solstolar och en matplats.

Master Bedroom är generöst tilltaget med gott om utrymme för en dubbelsäng och tillhörande sidobord. En hel garderobsvägg erbjuder gott om förvaringsutrymme för kläder.

Det mindre sovrummet har plats för en säng, en arbetshörna och inbyggda garderober. Ett fönster ger naturligt ljusinsläpp.

Till lägenheten hör ett förråd beläget i markplan.
Brf/BF

Förening

Brf Albertina består av två 9-våningshus med 89 stycken lägenheter upplåtna med bostäder med byggår 2016. Lägenheterna är miljöcertifierade och erbjuder hög standard och ger också möjlighet till grönt bolån som ger rabatt på räntor. Möjlighet till parkering i garage samt till egen båtplats via Grefab. Mellan husen finns en mysig gård. Förening har en relaxavdelning med bastu, gårdshus med festlokal man kan hyra och med solterrass på taket, gästlägenhet och grillplats. Föreningen har även två lokaler till uthyrning för kommersiell verksamhet. El och vatten debiteras via föreningen.

Gemensamma utrymmen

Här finns en grönskande upphöjd innergård med utemöbler, grill, boulebana. Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja en festlokal i ett gårdshus, övernattningslägenhet 250 kr/dygn, en relaxavdelning med bastu. Festlokalen kostar 150 kr/4 timmar och bastun är gratis. Det finns även även cykel- och barnvagnsförråd. Cykelförvaring finns både ute och inne.

Parkering

Föreningen erbjuder parkering i garage under gården, 31 st bilplatser samt 4 MC-platser. Kostnad 1300 kr/mån för bil respektive 650 kr/mån för MC. Hiss går ner till garage. Föreningens garage administreras av SBC, i dagsläget är det ca 4 års väntetid för garageplats. Ytterligare 29 st platser finns att tillgå via Eriksbergsdockans garage i närheten och hanteras av Apcoa ca 6 månaders väntetid. Elbildsladdning finns på platser i eget garage och i Eriksbergsdockans garage

Renoveringar

Löpande underhåll.
Namn
Brf Albertina
Adress
Monsungatan 46
Byggnadsår
2015
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-9330
Föreningens ekonomi
Då huset är relativt nytt har inga renoveringar gjorts och inga finns heller planerade. Bygglov finns för inglasning av balkonger, bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. 5-års besiktning är påbörjad och kommer inom kort att avslutas. Inga avgiftsförändringar planerade i dagsläget.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
89 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Mysig innergård med flera gemensamma ytor för lek, grill och sittplatser.
Fakta

Om bostaden

Begärt pris
3 890 000 kr
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
71.5 m²
Våningsplan
Våning 1 av 8. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
5 188 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, IP-TV, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) från Telia Triple Play samt bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer kostnad för el, varm- och kallvatten enligt individuell mätare.
Andel i föreningen
1.122%
Indirekt nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1102

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2015
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Telia Triple Play (TV, Bredband, IP-telefoni) ingår i månadsavgiften. Det som ingår i avgiften är 1000/1000.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX

Bilplats

Föreningen erbjuder parkering i garage under gården, 31 st bilplatser samt 4 MC-platser. Kostnad 1300 kr/mån för bil respektive 650 kr/mån för MC. Hiss går ner till garage. Föreningens garage administreras av SBC, i dagsläget är det ca 4 års väntetid för garageplats. Ytterligare 29 st platser finns att tillgå via Eriksbergsdockans garage i närheten och hanteras av Apcoa ca 6 månaders väntetid. Elbildsladdning finns på platser i eget garage och i Eriksbergsdockans garage
Driftkostnader
Hushållsel
550 kr
Vatten/avlopp
278 kr
Försäkring
167 kr
Summa
995 kr/mån
Antal personer i hushållet
3 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse