Eriksberg

Monsungatan 26

Alla bilder

Genomgångstvåa med älvutsikt och stor balkong i söderläge!

2 rok 54 kvm 2 837 kr/mån

Högt upp i huset, i hjärtat av Eriksberg väntar denna genomgångstvåa med fin älvutiskt och solfylld balkong i söderläge. Balkongen som är ca 12 kvm rymmer större loungemöblemang och blir en naturlig förlängning av bostaden och skänker luftig känsla till hemmet. Genomtänkt planlösning med hall som inte stjäl för många kvadratmetrar, vardagsrum och matplats med öppen planlösning som rymmer rejält matsalsbord, soffgrupp och övriga möbler som önskas. Hemmets rymliga badrum går i stilfulla materialval och här finns även vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. Här har du flera goda förvaringsmöjligheter att tillgå samt ett tillhörande källarförråd. En solid brf där fiberbredband och bostadsrättstillägg ingår i den låga avgiften. Mellan husen ligger föreningens gemensamma innergård där du hittar både bänkar och grill att nyttja. Här bor ni i en fantastisk miljö alldeles intill älven. Härliga naturområden finns i området såsom Färjenäsparken, liksom många lekplatser. Rikt restaurangutbud, populära promenadstråk längs med kajen samt goda kommunikationer som finns bara någon minut bort som tar dig in till city snabbt & smidigt.

En bostad för dig som vill njuta av livet!

Beskrivning

Interiör

Hallen är ljus och känns välkomnande då ni får en direkt överblick av bostaden. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt i ekparkett som är genomgående för hela lägenheten. Förvaringsutrymme finner ni i en garderob och plats för avhängning finns på hatthyllan.

Myresjökök med vita skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel. Maskinparken består av spishäll, fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i vitt utförande och av märket Siemens. Här finns plats för ett matbord för ca 4-6 personer.

Vardagsrummet är öppet och förses med härligt ljusinsläpp från ett fönsterparti samt utgången till uteplatsen. Rummet skänks extra rymd tack vare de ljusa ytskikten och den öppna, sociala planlösningen mot köket. Här finns gott om plats för soffa och övrigt möblemang.

I anslutning till hallen ligger hemmets rymliga badrum med mörkgrått klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt. Här finns vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk.Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp med belysning samt dusch med glasväggar.

Det stora sovrummet är väl tilltaget och du får med enkelhet plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ni erbjuds mycket gott om förvaringsutrymme i hela fem inbyggda garderober. Ett fönster skänker härligt ljus och rymd till sovrummet som har ett lugnt läge.
Brf/BF

Förening

Brf Compagniet är en äkta bostadsrättsförening med totalt 120 bostadsrätter samt tre lokaler med hyresrätt. Husen om 8 respektive 12 våningar har ett fantastiskt läge intill det stora trä däcket vid Dockans inre. Föreningen bildades 2010. Göteborg Sannegården 66:1. Fastigheten bebyggdes 2013-2014. Till föreningen hör adresserna Monsungatan 24-36. Bostadsrättsföreningen äger marken som byggnaderna står på.

Gemensamma utrymmen

I källaren och entrévåningar finns garage, ett stort cykelförråd, barnvagnsförråd, rullstolsförråd samt lägenhetsförråd. Det finns dessutom extra förråd att hyra.

Parkering

Föreningen har till uthyrning 42 parkeringsplatser i eget garage (1000 kr) under gården samt ytterligare 36 parkeringsplatser i ett närliggande garage (1000 kr) i området. I dagsläget är det kö till garageplatserna under huset men det kan finnas enstaka lediga platser i Eriksbergsdockans garage. 2 st MC-platser finns också. MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/mån.

Föreningen har 42 parkeringsplatser i det egna garaget (plan 0 och -1) som kan hyras för 1000 kr/månad varav 2 handikapp-platser plus 2 st MC-platser som kan hyras för 400 kr/månad, samt 36 parkeringsplatser i Eriksbergsdockans garagesamfällighet (även kallad bergrummet). Dessa platser är vigda för bostadsrättsinnehavarna i Brf Compagniet.

Samtliga platser i husets garage är försedda med laddstationer för elbilar/laddhybrider. Har du en elbil eller laddhybrid bör du ange detta när du anmäler dig för intresse, då vi ger förtur enligt principen ”varannan elbil”.Platserna i husets garage administreras Bredablick Förvaltning, se sedan ”parkering”. Kostnad för att hyra en plats i Eriksbergsdockans garage är 1000 kr/mån.
Platserna administreras av APCOA 08-556 306 70.?

Renoveringar

2015-2018 utfördes Inglasning av balkonger & terrasser
2018 utfördes spolning av hela fastighetens rör
2018-2019 installerades laddstationer för el- och hybridbilar samt byte och utökning av passagesystem

Föreningen följer en underhållsplan sedan 2017 som sträcker sig till 2046.
Namn
Brf Compagniet
Adress
Monsungatan 22
Byggnadsår
2013-2014
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769621-7749
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Bredablick. Ekonomisk underhållsplan är upprättad. Föreningen har en mycket god ekonomi och likviditet.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
120 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1162 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Gårdsplats
Mellan husen har föreningen en trevlig gård belägen på, ett från gatunivå, upphöjt bjälklag ovan garaget.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rum och kök
Boarea
54 m²
Våningsplan
Våning 6 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
2 837 kr/mån
Ingår i avgiften
Avgiften inkluderar värme och Telia triple play (Tv, bredband samt telefoni). Fast avgift 34 kr för kallvatten som räknas in i månadsavgiften.
Andel i föreningen
0.7878%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 853-1-21601
Slutpris
3 250 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2013-2014
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen har tecknat avtal med Telia Triple Play, där abonnemangsavgift för digital tv, bredbandstelefoni och bredband Fiber LAN ingår i avgiften. Det går givetvis att utöka både TV och Bredband till en extra kostnad.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft med återvinning

Parkering

Ja

Uteplats

Härlig söderbalkong med älvutsikt
Driftkostnader
Hushållsel
200 kr
Vatten/avlopp
300 kr
Försäkring
100 kr
Summa
600 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Baserat på säljarens uppgifter. Faktisk förbrukning av el och vatten debiteras månadsvis på hyresavin.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse