RUDDALEN

Mandolingatan 7

Alla bilder

Nyrenoverad trerummare i hjärtat av Ruddalen!

3 rok 68 kvm 3 526 kr/mån

Nu ges chansen att förvärva en nyrenoverad trea, belägen i hjärtat av Ruddalen! Denna fina bostad har genomgående ljusa färgval som skapar en neutral bas att inreda efter samt stora fönsterpartier som möjliggör generöst ljusinsläpp och ger extra rymd åt lägenheten. Nyrenoverat kök inkl alla vitvaror, och genomgående nyrenoverade ytskikt med fint parkettgolv så sent som 2020. Rymligt vardagsrum med plats för såväl soffa som matbord. Rofyllt insynsskyddade sovrum. Helkaklat stambytt badrum med separat dusch som renoverats i föreningens regi. Möblerbar hall med praktisk klädavhängning. ComHem bostad där bredband ingår i avgiften. Välskött Riksbyggen-förening med låga månadsavgifter. Alla bekvämligheter såsom parkering och kommunikationer finns direkt intill bostaden.

Titta gärna på filmen om bostaden på nedanstående länk!
https://vimeo.com/454329291

På gångavstånd från bostaden finner du såväl natur och promenadslingor, spårvagn och köpcentrum. Härifrån tar du dig snabbt och smidigt in till centrala Göteborg med allt vad det innebär. Handels och Chalmers nås på ca 15 minuter. Bor du här har du även cykelavstånd till såväl Linnégatans trevliga café- och restaurangliv, som till parkmiljön kring Slottsskogen och Botaniska Trädgården. På cykel söderut når du lätt även salta havsbad, fina sandstränder och vackra klipphällar.

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Inbjudande möblerbar hall med plats för avhängning direkt innanför dörren. Genomgående nytt ekparkett golv i hela bostaden samt bredspacklade och målade väggar i vitt. Porttelefon är installerad.

Stort luftigt vardagsrum med plats för flera möblemang och stora fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp. Den delvis öppna planlösningen mot kök förstärker känslan av rymd i vardagsrummet och ger rummet en inbjudande karaktär. Detta blir en naturlig social mittpunkt.

Trivsamt kök som totalrenoverades under 2020 och är inrett med vita köksluckor och fina beslag som bryts av en bänkskiva i ek som arbetsyta. Ljust härligt kök med gott om plats för kastruller och köksmaskiner. Till din hjälp vid matlagningen finns helt nya vitvaror såsom kyl- och frysskåp, diskmaskin, micro, ugn med induktionshäll och köksfläkt. Köket har en delvis öppen planlösning mot matplats och vardagsrum vilket ger en känsla av rymd.

Insynsskyddat master sovrum med nymålade väggar och parkettgolv. Gott om ljusinsläpp från stora fönsterpartier skapar rymd med plats för både dubbelsäng och tillhörande sängbord samt arbetshörna eller extra förvaringsmöbel.

Mindre sovrummet som idag används som barnrum. Från detta sovrum nås även bostadens balkong..

Skön balkong i ett härligt sydostligt läge. Balkongen är möblerbar och nås från såväl kök som det mindre sovrummet.
Brf/BF

Förening

Brf Ruddalen 1 är en välskött förening som innefattar 720 lägenheter och består av 10 stycken höghus. Husen uppfördes år 1962-1963 med lägenheter i skiftande storlekar från 1 rok till 4 rok. Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rokv-72 st, 2 rokv-48 st, 2 rok-264 st, 3 rok-264 st samt 4 rok-72 st. Adresserna är Fagottgatan 2-10 och Mandolingatan 3-11.

Gemensamma utrymmen

Som medlem i föreningen finns i varje hus tillgång till två tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkrum samt separat mangelrum. Det finns också en mattvätt (Fagottgatan 6). Övernattningslägenheter kan hyras till en kostnad mellan ca 125-175kr/dygn. Det finns även tillgång till bastu (Fagottgatan 8), biltvätt och hobbyrum (Mandolingatan 3).

Parkering

Föreningen har 282 garageplatser och 308 parkeringsplatser varav 8 avsedda för husvagnar. Dessa går att hyra för 500 kr/mån och 120 kr/mån. Kontakta Riksbyggen för mer information.

Renoveringar

Stam- och badrumsrenovering är gjord och avslutades under år 2005-2006, dvs fastigheternas stammar är bytta och därmed totalrenoverades badrummen. I samband med stambytet renoverades även lägenheternas elsystem, alla ledningar byttes, skyddsjordning av alla eluttag samt ny gruppcentral med jordfelsbrytare. Sophanteringen gjordes om från sopnedkast till molocker i marken utanför husen under 2012 och arbetet med att förvandla soprummen till återvinningsrum avslutades 2012. 2015 installerades portlåssystem med porttelefon/bricksystem. Önskas nya säkerhetsdörrar får dessa sättas in på den enskilde medlemmens bekostnad.

Framtida underhållsbehov som är inplanerade under 2019-2022 är balkongrenovering, upprustning av hisskorgar, målning trapphus/våningsplan/källare, byte av maskiner i tvättstugor, ombyggnad av lekplats, elinstallationer i källare och underhåll/tvätt fasader. Avsättningar görs varje år för kommande underhållsåtgärder. Underhållsfonden omfattar för närvarande 55 miljoner kronor. Föreningen följer i övrigt en underhållsplan, se årsredovisning för detaljerad information.
Namn
Riksbyggens Brf Ruddalen 1
Byggnadsår
1963
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Föreningens ekonomi
Föreningen är väldigt välskött, stabil och har god ekonomi med låga avgifter. 1 okt 2018 höjdes avgiften med 1,5 %. Föreningen har hög soliditet på 75%.Kommunen för just nu en diskussion med föreningen kring att omförhandla tomträttsavgälden (2020).
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
720 st
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
68 m²
Våningsplan
Våning 3 av 12. Hiss finns. Det finns två hissar.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 526 kr/mån
Ingår i avgiften
värme, VA, kabel-tv och fiber
Andel i föreningen
0.153%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1303
Slutpris
2 310 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1963
TV/bredband
Via Comhem, basutbud för tv-kanaler ingår. Bredband via indraget fiber genom Bredbandsbolaget/Telenor som ingår i avgiften. Hastighet 250/100 Mbit.
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Uppvärmning
580 kr
Hushållsel
159 kr
Försäkring
81 kr
Övrigt
99 kr
Summa
919 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Kabel-tv/bredbands kostnaden uppgår till 99 kr/mån. (Är upptagen under punkten övrigt.)
Elförbrukning
72 kWh/år
Nätbolag
Göteborgs energi
Elleverantör
Göteborgs energi
Dokument/länkar
Område

Allmänt

I gröna och sköna Ruddalen bor du lugnt och trivsamt nära alla nödvändigheter. Ruddalens motionsområde inbjuder till både lugna promenader och tuffa löparrundor. Här finns även gym, fotbollsplaner och många andra idrottsanläggningar för den träningsvillige. Lockas du av salta bad under varma sommardagar är det inte långt till havet. Sätt dig på cykeln och trampa så är du på plats ungefär 15 minuter senare .

Kommunikation

Spårvagnshållplats finns bara några minuter från lägenheten. Därifrån går spårvagn 1, 7 och 8 som tar dig kors och tvärs över hela Göteborg. Som exempel med spårvagnen kan man ta sig till Chalmers på ca 17 minuter utan byten. En spårvagnslinje går direkt till Brunnsparken/Staden och Korsvägen. Från Frölunda Torg, som är en stor knutpunkt för kollektivtrafik, går dessutom flera bussar.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse