Lindholmen

Lodjurstråket 1 (Karlatornet) Vån 36

Alla bilder

Gavelfyra med häpnadsväckande utsikt över hamninloppet, vån 36 (High Rise)

4 rok 104 kvm 6 506 kr/mån

En av High Rise (vån 36) bäst placerade fyra med perfekt hörnläge mot sydväst med balkong och utsikt mot Göteborgs hamninlopp och skärgården. Ett påtaglig hotellkänsla, fönsterpartier från golv till tak som skapar fenomenalt ljusinsläpp med hänförande utsikt över vattnet och båtlivet! Med exklusiv inredning unikt framtagen för just Karlatornet bor du här med högsta nyproduktionsstandard i form av ett stilsäkert HTH-kök med integrerade vitvaror och genomgående vitlaserad ekparkett. En stor walk-in-closet tillhör lägenheten och ett helkaklat badrum med spakänsla vilket höjer lyxkänslan ytterligare! Ett boende utöver det vanliga som du inte vill missa! För mer detaljerad information gällande material och inredning se "Material & inredning" under dokument....

Här kommer du leva i en ny och spännande stadsdel med allt från restauranger och caféer till bio och spa i samma byggnad! Utöver ett hem följer här även med lyxigheter som en reception varifrån man kan beställa roomservice eller boka städning. I huset kommer även finnas gym och kylrum i entréplan för matleverans, en takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bokningsbart kök i anslutning till takterrassen och skötselrum för hunden. Ni finner även Karlatornets skybar på våning 69 där du kommer ha en hänförande utsikt över hela Göteborg. Fastigheten kommer vara ansluten till fiber för TV och bredbandleverans och i månadsavgiften ingår även medlemskap i bilpool. Karlatornet är utrustat med fem stycken höghastighetshissar som når en hastighet på 30 km i timmen vilket gör att du kan ta dig snabbt mellan våningarna! Detta är en chans att uppleva en unik livsstil som kombinerar bekvämligheten med höghöjdsliv och de otroliga fördelarna med att bo i nordens högsta byggnad. Tillträde beräknas ske under 2023-2024.

Läs gärna mer om projektet på www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet . Under "dokument och länkar" finns Sernekes planritning där man ser placering i huset..

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Beskrivning

Interiör

Ni välkomnas in i bostaden med genomgående stilrena materialval och fina ytskikt såsom vitalaserad ekparkett tillsammans med ljust målade väggar. Plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Till höger i hallen finns ett badrum. Säkerhetsdörr och infällda spotlights i tak.

Vidare in i bostaden finner ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning med stora fönsterpartier som tillåter ljuset att flöda och bidrar tillsammans med den höga takhöjden en luftig atmosfär. Här har ni möjlighet att möblera utifrån egen smak och tycke med en slående utsikt över götaälv. Plats finns för större soffgrupp med tillhörande möblemang och valfri matgrupp.

Unikt kök från HTH med hållbara material. Släta luckor i en sober mellangrå kulör med grepplister, bänkskiva i kvartskomposit med stänkskydd, infälld rostfri diskho och kromad blandare. Den maskinella utrustningen är från Electrolux och består av induktionshäll, inbygd rostfri varmluftsugn, helintegrerad kyl/frys, kolfilterfläkt dold i överskåp samt helintegrerad diskmaskin. Här erbjuds gott om arbetsyta samt förvaringsmöjligheter. I detta kök är det lätt att hitta inspiration till goda middagar.

Från vardagsrumsdelen nås bostadens eleganta sovrum. Ett rum för avkoppling med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Njut av den vackra havsutsikten genom stora fönsterpartier som löper från golv till tak och ta er ut på balkongen som är belägen i bästa möjliga läge. I anslutning till sovrummet finner ni en rymlig walk-in closet med gott om förvaringsmöjligheter. I taket sitter infällda spotlights och härifrån når ni även bostadens badrum.

Bostadens två andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord. Plats för förvaring finns i två inbyggda garderober.

Lyxigt helkaklat badrum med noggrant utvalda detaljer. Ljusgrå granitkeramik på golv och väggar som osar spakänsla. Här finns härlig underliggande komfortvärme och infällda spotlights. Inredningen består av wc, rektangulärt handfat i vitt porslin med kromad handuksstång i underkant, kromad blandare, projektunikt spegelskåp med belysning nedtill och duschhörna med glasvägg. Här har ni lyxen att ha en egen tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin/torktumlare tillsammans med avlastningsbänk och skåp för förvaring.

Gästtoaletten glänser självklart med samma höga standard. Ljusgrått klinkergolv i granitkeramik med golvvärme och helkaklade väggar i samma material. Badrumsinredningen består av WC, handfat med handduksstång i underkant, projektunikt spegelskåp med belysning nedtill samt vägguttag i skåp, dusch med glasvägg, handdukstork.

Till hemmet hör ett förråd beläget utanför lägenheten.
Brf/BF

Förening

Brf Karlatornet 1:2 är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2016. I föreningen finns 100 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och ligger på våning 28-37 i Karlatornet. Föreningen köpte fastigheten Lindholmen 2:19 år 2017 (äger marken).

Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Lägenheterna utgår från ett modernt helhetstänk med noga utvalda material och genomtänkta planlösningar där utsikten står i fokus. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, eleganta förvaringslösningar och tidlösa material förhöjer känslan.

Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

Gemensamma utrymmen

Gym på våning 2 Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i Skylevel och Penthouse). Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad) Lobby med reception Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling Bio-/aktivitetsrum Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar. Skötselrum för hunden. Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

Parkering

Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.
Namn
Karlatornet 1:2
Adress
Lodjursstråket 1
Byggnadsår
2020-2024
Byggnadstyp
Skyskrapa
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769633-2308
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
100 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Fakta

Om bostaden

Antal rum
4 rum och kök
Boarea
104 m²
Våningsplan
Våning 36 av 73. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
6 506 kr/mån
Ingår i avgiften
I årsavgiften ingår värme, service (bemanning entré, rondering, hotellmedlemskap och gym), utvändig fönstertvätt två gånger per år. Kostnad för hushållsel samt vatten och uppvärmning av vatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning. Kostnad för TV/bredband/telefoni är uppskattad till 175 kr/månad.
Andel i föreningen
1.458%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 4611
Slutpris
8 490 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Skyskrapa
Byggnadsår
2020-2024
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Karlatornet kommer vara anslutet till fiber via mediabolag.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX

Renoveringar

Energideklaration kommer att utföras när byggnaden är klar.

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
350 kr
Vatten/avlopp
286 kr
Försäkring
220 kr
Summa
856 kr/mån
Antal personer i hushållet
4 st
Driftkostnaden är beräknad på 4 personers hushåll. Angiven driftkostnad är beräknad enligt schablon. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Hisingsbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastaden.

Kommunikation

Bra kommunala förbindelser till området. Elbusslinjerna 16 och 58 går var 5:e minut i högtrafik och tar dig in till city på 10 min. Dessutom finns mängder av andra bussar till stora delar av Göteborg. Skall du över till andra sidan, kan du även ta gratisfärjan över till Stenpiren som går kontinuerlig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse