Lindholmen

Lodjursstråket 1

Alla bilder

Tvåa i Nordens högsta skyskrapa!

3 280 000 kr 2 rok 48 kvm 3 757 kr/mån

Här är din unika chans att vara bland de allra första att kalla Nordens högsta byggnad, Karlatornet, för ditt hem. Ta steget och förvärva denna exklusiva tvårumslägenhet på våning 9, en plats som andas prestige och raffinerad stil. Med exklusiv inredning unikt framtagen för just Karlatornet bor du här med högsta nyproduktionsstandard i form av ett stilsäkert HTH-kök med integrerade vitvaror och genomgående vitlaserad ekparkett. En stor walk-in-closet tillhör lägenheten och ett helkaklat badrum med spakänsla vilket höjer lyxkänslan ytterligare! Ett boende utöver det vanliga som du inte vill missa! För mer detaljerad information gällande material och inredning se "Material & inredning" under dokument.

Här kommer du leva i en ny och spännande stadsdel med allt från restauranger och caféer till bio och spa i samma byggnad! Utöver ett hem följer här även med lyxigheter som en reception varifrån man kan beställa roomservice eller boka städning. I huset kommer även finnas gym och kylrum i entréplan för matleverans, en takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bokningsbart kök i anslutning till takterrassen och skötselrum för hunden. Ni finner även Karlatornets skybar på våning 69 där du kommer ha en hänförande utsikt över hela Göteborg. Fastigheten kommer vara ansluten till fiber för TV och bredbandleverans och i månadsavgiften ingår även medlemskap i bilpool. Karlatornet är utrustat med fem stycken höghastighetshissar som når en hastighet på 30 km i timmen vilket gör att du kan ta dig snabbt mellan våningarna! Detta är en chans att uppleva en unik livsstil som kombinerar bekvämligheten med höghöjdsliv och de otroliga fördelarna med att bo i nordens högsta byggnad. Tillträde 28:e september 2023.

Läs gärna mer om projektet på www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet . Under "dokument och länkar" finns Sernekes planritning där man ser placering i huset.

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Beskrivning

Interiör

Brf/BF

Förening

Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

Karlatornet blir med sina 245 meter fördelat på 73 våningar Nordens högsta byggnad. Byggnaden blir något extraordinärt med sina 73 våningar, 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar.

Bostadsrättsföreningen Karlatornet 1:1 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades år 2016.
Föreningen köpte fastigheten Lindholmen 2:19 år 2017 (äger marken).

På våning två kommer ett gym byggas för boende att tillgå. Medlemmar kommer även ha möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa. Karlatornet kommer även att erbjuda lobby med reception, takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bokningsbart kök i anslutning till takterrassen, skötselrum för hunden samt bio-/aktivitetsrum. Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan samt stadgar. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.Föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

Gemensamma utrymmen

Som boende i Karlatornet har du tillgång till flera faciliteter i byggnaden. Ta hissen direkt ner till hotellets gym och spa med relax, pool och bastu. Hissen kan du också ta till garaget under Karlastaden eller till våning 15 där den gemensamma terrassen finns. I kylrummet på entréplan kan du hämta livsmedel du beställt på nätet. I tornet får till och med hunden sitt; välkommen till Karlatornets eget hundspa..

Parkering

Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.

Renoveringar

Energideklaration kommer att utföras när byggnaden är klar.
Namn
Karlatornet 1:1
Adress
Lodjursstråket 1
Byggnadsår
2023
Byggnadstyp
Skyskrapa
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769633-2183
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
257 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Fakta

Om bostaden

Begärt pris
3 280 000 kr
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
48 m²
Våningsplan
Våning 9 av 73. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 757 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, gymkort, medlemskap i bilpool samt service (bemanning entré, rondering samt hotellmedlemskap). Debitering av hushållsel, vatten och uppvärmning sker efter faktisk förbrukning. En serviceavgift tillkommer på 611kr/mån för bemanning samt hotellmedlemskap gym.
Andel i föreningen
0.375%
Indirekt nettoskuldsättning
Då det saknas årsredovisning har bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning inte gått att få fram.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1909

Om fastigheten

Byggnadstyp
Skyskrapa
Byggnadsår
2023
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Karlatornet kommer vara anslutet till fiber via mediabolag.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Bilplats

Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.
Driftkostnader
Hushållsel
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Hisingsbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastaden.

Kommunikation

Bra kommunala förbindelser till området. Elbusslinjerna 16 och 58 går var 5:e minut i högtrafik och tar dig in till city på 10 min. Dessutom finns mängder av andra bussar till stora delar av Göteborg. Skall du över till andra sidan, kan du även ta gratisfärjan över till Stenpiren som går kontinuerlig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse