Linnéstaden

Linnéplatsen 6

Alla bilder

Top floor, totalrenoverad tvåa med Linnégatans bästa utsikt!

2 rok 64 kvm 3 927 kr/mån

Högst upp i huset, hittar du denna totalrenoverade tvåa med Linnégatans bästa utsikt. Ett unikt och extraordinärt boende som sällan erbjuds på marknaden! Den enastående inglasade balkongen erbjuder både fantastisk fri och imponerande utsikt samt många soltimmar som ett extra rum året runt. Här får ni ett riktigt fint hem med ett stilrent kök, ett stort badrum med egen tvättutrustning, sociala ytor och ett sovrum med en egen klädkammare. Lägenheten är renoverad med sobra materialval, genomgående hög standard och renoverat badrum med golvvärme. Här bor ni bekvämt i en av Linnés populäraste föreningar Brf Slottsskogen med allt du kan önska dig såsom gym, bastu, övernattningslägenheter och mycket mer. Dessutom är innergården både barnvänlig och vacker. Här ingår bredband & digital TV i avgiften och ett gemensamt elavtal sänker även denna kostnad. Direkt närhet till Slottsskogens grönska och Linnés rika utbudet av restauranger och caféer. Ett hem utöver det vanliga.

Välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Hissen tar dig hela vägen upp till våningsplanet där du direkt i hallen möts av en fantastiskt ljus interiör som genomsyrar hela bostaden. Det ljusa intrycket förstärks av de vackra parkettgolven och ger bostaden ytterligare karaktär. Hallen erbjuder gott om plats för att hänga av ytterkläder och leder vidare in till vardagsrummet. Badrummet nås också från hallen.

Lägenheten har en stor öppning mellan kök och vardagsrum, vilket skapar en social och luftig atmosfär. Köket är smakfullt renoverat med exklusiva materialval. Här finns utrymme för ett stort matbord som rymmer cirka 4-6 personer. Köksluckorna är ljusgrå med snygga läderhandtag. Bänkskivan i lyxig Carrera-marmor höjer kökets elegans och ger en känsla av lyx. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och mikrovågsugn. Det ansluter till vardagsrummet genom en stor öppning. Vardagsrummet kan möbleras med en stor soffa, soffbord och en läshörna med fåtöljer. Från vardagsrummet har du tillgång till en härlig balkong. Balkongen är inglasad och fungerar som en förlängning av vardagsrummet, vilket gör det möjligt att använda den som ett extra rum. Här kan du skapa din alldeles egna oas och bjuda in flera gäster.

Sovrummet är rymligt och rymmer en dubbelsäng samt ytterligare möbler. Från sovrummet når du en stor walk-in-closet som är inredd med smarta garderobslösningar.

Badrummet har smakfulla renoveringar med vitt kakel på väggarna och grå klinker. Det är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch med vikbara glasväggar, vägghängda skåp, handfat med kommod, spegel och handdukstork. Golvvärme och spotlights ger extra komfort och belysning.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Slottskogen är en äkta förening som bildades 1981.

Föreningen köpte fastigheten 1983 (äger marken). I föreningen finns 315 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 22 hyresrättslokaler.

I fastigheten finns bostadshus med adresserna
• Linnegatan 70, 72, 74, 76 och 78
• Olivedalsgatan 4 och 8
• Övre Husargatan 29, 31, 35, 39 och 41
• Linnéplatsen 3, 5, 6 och 8. Linnéplatsen 8 omfattar endast lokalhyresgäst

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelrum, bastuanläggningar, föreningslokal, motions-, hobby och bordtennisrum samt en gård med lekplats, pergola med sittgrupper och grillplats. Vidare har föreningen fyra gästlägenheter som kan hyras för 200 kr/dygn och lägenhet.

Det finns fyra stycken tvättstugor med två tvättmaskiner i varje, separat centrifug och torkrum/skåp.

Parkering

I föreningen finns garage med drygt 100 parkeringsplatser och 9 MC-platser. I dagsläget är det ca 8 års kö till samtliga platser och kölistan uppdateras varje månad. En garageplats kostar ca 1095 kr/mån. Kontakta HSB för att sätta upp dig i kö. 16 av parkeringsplatserna är utrustade med elbilsladdare. Adressen Linnéplatsen 5 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

Renoveringar

2022 Byte av låssystem.
2021 Nya golv i 56 förråd. Ny torktumlare på Linnéplatsen 5-6.
2021 Maskinrummen till de gamla hissarna renoverades och hyrs nu ut som extraförråd.
2020–2021 Samtliga hissar byttes ut.
2020 Förbättringsarbete i föreningens skyddsrum, uppgraderat föreningens övervakningssystem samt installerat 16 landningsplatser för elbilar i garaget.
2018–2021 Omfattande ventilationsarbete som avslutades med ny OVK.
2018 Stammarna spolades, entréer och pingisrum fräschades upp.
2013–2017 Tak, fasader, fönster, balkonger och terrasser har renoverats. Även renovering av dam- herrbastu och återvinningsrum.
2014 Renoveringar av övernattningsrum.
2012 Installation av fibernät.
2012 Förbättringsarbeten på gården.
2009 Byte av fläktmotorer för ventilationen.
2006 Renovering och utbyggnad av gymmet.
Namn
HSB Brf Slottskogen
Adress
Övre Husargatan 39
Byggnadsår
1984
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716408-6626
Föreningens ekonomi
Föreningen är välskött och man jobbar aktivt med att hitta besparingar och inkomster. Bundet elleveransavtal fram till 2024-05-31. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Antal lägenheter
315 st
Antal lokaler
22 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
64 m²
Våningsplan
Våning 9 av 9. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 927 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Andel i föreningen
0.2486%
Indirekt nettoskuldsättning
481 746 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 289
Slutpris
4 450 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1984
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem eller Telia och internet via Telia Fiber (100/10 Mbit/s)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX, F

Uteplats

Ja

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
150 kr
Försäkring
120 kr
Summa
270 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Linnéstaden är en levande och populär stadsdel att både bo och trivas i. Restauranger och caféer kantar Linnégatan som är stadsdelens självklara huvudstråk. Linnéstaden är stenstadens fortsättning i väster med bebyggelse från förra sekelskiftet.

Linnéstaden är samlingsnamn för stadsdelarna Olivedal och Kommendantsängen samt kvarteren längs långgatorna. Området sträcker sig från Slottsskogen i söder, till Järntorget i norr och möter Masthugget i väst och Haga i öst. Även om läget är centralt ger Linné en känsla av småskalighet och lugn och kvarteren är fyllda med lokala blomsterhandlare, delikatessbutiker och gemytliga affärer. Tack vare närheten till Slottsskogen är det aldrig långt till grönska och en plats för rekreation och motion.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse