Lindholmen

Lindholmshamnen 32

Alla bilder

Genomgångstvåa med hög standard och imponerande takhöjd vid Lindholmshamnen!

2 rok 50 kvm 4 452 kr/mån

I hjärtat av expansiva Lindholmen, endast fyrtio meter från kajkanten, presenterar vi denna exceptionella tvårummare med älvutsikt och enastående takhöjd på upp till cirka 3,6 meter. Med generösa fönsterpartier strömmar ljuset in och bostaden har en unik rymd. Materialvalen är valda för att hålla en hög standard och funktionalitet med tidsenlig design. Dessutom inkluderar bostaden golvvärme i alla rum, vilket skapar en bekväm inomhusmiljö. Köket, signerat Vedum med vita luckor och pålitliga Siemens vitvaror, erbjuder en stilren och modern känsla. Stort badrum med tvättdel som har tvättmaskin och torktumlare. Från den generösa sovrummet nås balkongen och är en förlängning av lägenheten under sommarhalvåret. Här kan man blicka ner mot vattnet i Lindholmsdockan och båtarna i älven. Huset är svanenmärkt vilket ger möjlighet att söka grönt bolån.

Lindholmen är ett nytänkande område i ett expansivt skede där Karlastaden med butiker, restauranger och service byggs över gatan. Den direkta närheten till älven bjuder in till mysiga kajpromenader och i huset finns restaurang Dirty Dough med sina napolitanska pizzor och Café La Torre. Här har du närhet till Lindholmens Science Park med flera företag och högskolor. Färjan tar dig från Lindholmspiren in till Stenpiren på 6 minuter och bussen från Lindholmen tar dig till centrum på 10 minuter. Inte minst bor du i framtiden granne med Karlastaden och Nordens högsta byggnad, Karlatornet.

Beskrivning

Interiör

Redan vid entrén möts du av den imponerande rymden som denna bostad har att erbjuda. God plats finns för avhängningsyta eller avlastningsmöbel direkt till höger.

Från hallen öppnar sig en imponerande rymd med en takhöjd på cirka 4 meter. Framåt från hallen når du vardagsrummet, vilket är både lättmöblerat och ljust. De generösa fönstren skapar en rymlig känsla och ger gott om plats för trevliga stunder med vänner och familj. Här finns även en utrymmes för ett större matbord, perfekt för samlingar och måltider.

Köket är förenat med vardagsrummet. Det moderna köket från Vedum utstrålar stilrenhet och kompletteras med rostfria vitvaror.. Detta kök har det mesta man kan önska. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och micro, inbyggd diskmaskin och kombinerat kyl och frys . Arbetsbänk av ljustgrå mönstrad laminat och diskhon är praktiskt nedsänkt. Ovan bänken sitter vitt kakel. Belysning i form av spotlights. Skåp och lådor i vitt.

Bostadens badrum är helkaklat med ljusgrått klinkergolv med underliggande komfortvärme i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc-stol, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med väggar i glas samt ett praktiskt fönster. Ni har även en tvättsektion som erbjuder både avlastningsyta samt två ovansittande skåp för förvaring.

Sovrummet ligger mot föreningens gård. Här ryms stor säng och det finns skjutdörrsgarderob längst ena väggen. Takets höjd är ca 3 meter, vilket bidrar till en luftig känsla.

Utanför sovrummet finns bostadens balkong. Här kan du skönt koppla av i solen och blicka ner mot vattnet. Här finns plats för en mindre sittplats, eller odlingar. Främst ger detta ännu mer ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.
Brf/BF

Förening

Brf Lindholmskajen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 67 lägenheter. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2015. Till föreningen hör adresserna: Lindholmshamnen 30-40.

Föreningens bostadshus ligger i direkt anslutning till den stora hamnbassängen och platsen har en lång varvshistoria. Huskropparna med sina naturtrogna kulörer är utplacerade i vinklar för att efterlikna Västkustens oregelbundna klipphällar. Husens varierande höjder och riktningar är optimerade för dagsljusförhållanden och utblickar ut över hamnen. PEAB har som en av de första aktörerna här byggt ett projekt i yttersta framkant, både vad det gäller arkitektur och materialval. Husen är dessutom fulla av smarta, hållbara lösningar. Solceller, smidig sopsortering och sedumtak som renar och fördröjer regnvatten är några exempel. Husen byggs enligt riktlinjerna för Svanenmärkning

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett separat källarförråd. Dessutom finns gemensamt fastighetsförråd, städrum, cykelförvaring, barnvagns- och rullstolsförråd samt miljörum. Föreningen hyr även ut två lokaler i markplan som för närvarande är uthyrda vid inflyttning.

Parkering

Parkeringsplatser erbjuds i föreningens garage som ligger under grannföreningen Brf Lindholmsvarvet. Föreningen har 26 platser till förfogande. Priset för elbilsplats är 1700 kr + elen man laddar för, vanlig plats 1700 kr. Per 2023-01-12 finns vanlig garageplats att hyra och det är kö till laddplats.
Man kan söka parkeringstillstånd via Göteborgs stad för närliggande parkeringsplatser till en kostnad av 1530 kr/månad i ett parkeringshus. Lediga platser finns.

Renoveringar

2020 utfördes 2-års besiktning. Föreningen anslöts sig till solpanelsanläggningar från Göteborgs Energi.

Då fastigheten är nyproducerad år 2018 är inga större renoveringar gjorda eller planerade den närmsta tiden.
Namn
Brf Lindholmskajen
Adress
Lindholmshamnen 36
Byggnadsår
2018
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-8431
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av PEAB. I föreningen finns lägenheter som valt att göra kapitaltillskott vid upplåtelsen, se föreningens stadgar för mer info. Föreningen har höjt avgiften 1/1-2023 med 15 %. De lägenheter med andelstal 2 (dvs lägenheterna med den lägre kapitalinsatsen) fick en extra justering på avgiften från 545:-/mån till 1161:-/mån. Några ytterligare justeringar är inte beslutade. Föreningen har bundet elavtal 50öre/kw plus moms etc fram till 2025 , varm vatten 48kr/kbm kall vatten 16kr /kbm plus moms. Ingen planerad avgiftsjustering från styrelsen per 20230809
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
67 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rum och kök
Boarea
50 m²
Våningsplan
Våning 3 av 3. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 452 kr/mån
Ingår i avgiften
Månadsavgiften inkluderar värme, digital-tv samt bredband. Kostnad för kall- och varmvatten samt hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Andel i föreningen
1.19439%
Indirekt nettoskuldsättning
768 776 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 2A1303
Slutpris
2 990 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2018
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen tecknar avtal med Telia vilket innebär att det i månadsavgiften ingår abonemangsavgift för bredbandstelefoni, digital-TV lagom samt bredband ca 100 Mbit/s.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme och vattenburen golvvärme
Ventilation
Från- och tillluftsventilation med återv

Renoveringar

Alla köksapparater är i rostfritt stål-silver istället för standardvitt. Badrummet har en inbyggd toalett och dusch. Sovrumsgarderobens dörrar är speglade och garderoben är anpassad med lådor, rack för byxor, slipsar, bälten och allt annat. Badrummet har en dusch med vattenfallsfunktion. Det finns 3 specialtillverkade persienner för alla 3 fönster. Handdukstorken i badrummet är mycket kraftfullare än den vanliga standardvarianten.

Bilplats

Parkeringsplatser erbjuds i föreningens garage som ligger under grannföreningen Brf Lindholmsvarvet. Föreningen har 26 platser till förfogande. Priset för elbilsplats är 1700 kr + elen man laddar för, vanlig plats 1700 kr. Per 2023-01-12 finns vanlig garageplats att hyra och det är kö till laddplats.
Man kan söka parkeringstillstånd via Göteborgs stad för närliggande parkeringsplatser till en kostnad av 1530 kr/månad i ett parkeringshus. Lediga platser finns.
Driftkostnader
Hushållsel
250 kr
Försäkring
153 kr
Summa
403 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Hisingsbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastaden.

Kommunikation

Bra kommunala förbindelser till området. Elbusslinjerna 16 och 58 går var 5:e minut i högtrafik och tar dig in till city på 10 min. Dessutom finns mängder av andra bussar till stora delar av Göteborg. Skall du över till andra sidan, kan du även ta gratisfärjan över till Stenpiren som går kontinuerlig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse