Lindholmen

Lindholmsallén 55

Alla bilder

Gaveltvåa med imponerande inglasad uteplats om 15,6 kvm!

2 650 000 kr 2 rok 52.2 kvm 3 810 kr/mån

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för visning.

På första plan hittar du denna trevligt planerade tvåa i gott skick. Vardagsrummet och köket har en delvis öppen planlösning, vilket skapar en rymlig atmosfär med plats för både en bekväm soffa och ett matbord. I anslutning till sovrummet finns en generös inglasad uteplats på 15,6 kvm som vetter mot en lugn innergård. Glaspartierna kan enkelt skjutas undan för att njuta av solen på sommaren, och på vintern fungerar uteplatsen som ett extra rum. Här finns gott om plats för både loungemöbler och ett matbord för mysiga frukostar och trevliga middagar. Bostaden har ett stilrent badrum utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Förvaring finns i flera garderober, och till lägenheten hör även ett förråd. Stabil förening med god ekonomi, bastu, relaxrum och övernattningslägenheter!

Lindholmen är en del av Norra Älvstranden med stora framtidsplaner. Med mycket goda kommunikationer precis utanför fastigheten tar du dig bekvämt till Göteborg centrum och till Brunnsparken, dit tar det endast ca 9 minuter med buss. Jobbar du på Volvo Torslanda tar det endast 15 minuter med direktbuss som går alldeles utanför porten. Vid Lindholmspiren går Älvsnabben samt gratisfärjan, skytteltrafik, till Stenpiren, Lilla Bommen eller någon av de andra färjelägren. Du når bekvämt andra sidan av älven på ca 10 minuter. Restauranger, livsmedelsbutiker och den träskodda kajen kring Sannegården och Eriksberg nås genom en kort promenad. Här växer Göteborgs nya stadskärna upp med bland annat Karlastaden och Karlatornet.

Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

När man kliver in genom ytterdörren möts man av en rymlig hall med plats för avhängning och förvaring i en dubbelgarderob. Golvet i entrén är klätt med praktisk klinker som övergår i ekparkett, och väggarna är målade i vitt.

Köket är välplanerat och har ett fint ljusinsläpp samt en öppen anslutning till vardagsrummet. Den ljusa köksinredningen kombineras med mörkt laminatbänkskiva och vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl och frys. I öppningen mot vardagsrummet finns plats för en större matgrupp.

Vardagsrummet är bostadens centrum med ett generöst fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om utrymme för soffa och andra möbler. Golvet är klätt i ekparkett och väggarna är vita med en fondvägg som är tapetserad.

Sovrummet ligger innanför vardagsrummet och nås via två skjutdörrar. Det är mysigt beläget mot den lugna innergården och har ljusinsläpp från två höga fönster. Från sovrummet når man bostadens stora uteplats som har öppningsbar inglasning och fungerar som ett extra rum. Uteplatsen kan möbleras med både matplats och loungemöbler. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och erbjuder bra förvaring med en skjutdörrsgarderob.

Badrummet är helkaklat med mörkgrå klinker och golvvärme samt vita kakelväggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, och duschhörna med rundade vikväggar i klarglas samt en fondvägg i mörkgrått. Badrummet har även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Navet 2 på Lindholmen består av 46 bostadsrättslägenheter fördelade på två fastigheter, Lindholmsallén 53 och 55. Husen är 6 våningar höga. Lägenheterna har 2-4 rum och kök. Husen började byggas under 2010 och stod klara för inflyttning i september 2011. Bostadsrättsförening ingår i Samfällighetsförening Lindholmen 31:1-31:4.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Gemensamhetsanläggning finns i varje hus innehållande bastu och relaxrum.
Övernattningslägenhet finns i varje hus med två sängar i varje. Kostnad f.n 200kr / dygn.

Parkering

Parkering i garage under hus och omfattar 27 platser. Parkeringarna följer inte med lägenheten utan tecknas separat - 850 kr/mån, 1080 kr/mån med laddstation (exkl förbrukning). I källaren finns även cykelförråd samt två stycken MC- och mopedparkeringsplatser till en kostnad för 250 kr/månad för medlemmar. Separat kö till parkeringar. För mer info om parkering maila [email protected] info på http://www.brfnavet2.se/boende/garage/.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande. Det finns inga planerade renoveringar den närmsta tiden.
Urval av utförda renoveringar:
2011 byggdes fastigheten.
2014 utfördes garantibesiktning.
2015 installerades fiber i varje lägenhet och gården fräschades upp med nya buskar.
2017 målades balkongtaken om efter utförd garantibesiktning.
2018 installerades taggsystem med automatisk dörrautomatik samt infotavlor. Samma år installerades Wifi i gästrum
2020 utfördes uppfräschning av övernattningslägenheterna, bytt armaturer i källargångarna till LED, förbättra skalskydd på garagedörrar och entrédörrar samt service av hissar.
Namn
Brf Navet 2 på Lindholmen
Byggnadsår
2011
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769620-8805
Föreningens ekonomi
God och stabil ekonomi. Föreningen förvaltar i egen regi. Föreningen gör en engångsamortering per år med ca 500 000kr.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
46 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Gårdsplats
Gemensam gård med utemöbler, grill och pergola.
Fakta

Om bostaden

Begärt pris
2 650 000 kr
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
52.2 m²
Våningsplan
Våning 1 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift
3 810 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme och vatten. Tv och bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 194 kr/mån.
Andel i föreningen
1.78%
Indirekt nettoskuldsättning
458 776 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 211

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2011
Äger föreningen marken?
Ja
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft med återvinning.

Uteplats

Ja

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
300 kr
Försäkring
180 kr
Summa
480 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Hisingsbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastaden.

Kommunikation

Från områdets busshållplats går flertalet linjer som tar dig till centralstationen på endast 6 minuter och dessutom trafikerar Älvsnabben området för den som föredrar att ta båten till innerstan

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse