Lindholmen

Lindholmsallén 28A

Alla bilder

Unik etagelägenhet med slående takhöjd och älven som granne!

1 rok 43/26 kvm 3 208 kr/mån

Unik etagelägenhet i två plan som med sina dryga 5 m i takhöjd verkligen skiljer sig från mängden. Tack vare entresolplan som har full ståhjöd, får man funktionen av en 3:a. Här slås du av sociala och luftiga ytor samt den generösa takhöjden i kök och vardagsrum. Från vardagsrummet går du ut till din egna uteplats i solen som höjer livskvaliteten för dig som boende. Uppför den vita trappan når vi en rymligt loft på 26 kvm fördelad på två sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Även på andra plan har bostaden fönster och ljusinsläpp vilket bidrar till den luftiga känslan. På nedre plan hittar vi ett stilrent och helkaklat badrum med golvvärme och tvättavdelning. I det stilrena och välutrustade köket får ni plats med ett matbord för sex personer för härliga kvällar i trevligt sällskap. Genomgående fina materialval; mattlackad och ljuspigmenterad ekparkett, målade väggar och snickerier från Vedum. Garageplats finns att hyra i huset. Här bor ni i en attraktiv stadsdel som expanderar med exceptionella byggnader samtidigt som vattnet glimrar intill.

Brf Lindholmsvarvet ligger i framkant vad gäller arkitektur och material och husen byggs enligt riktlinjerna för Svanen. Ett exempel på detta är taket som täcks med sedum, vilket rensar och fördröjer regnvatten. Dessutom finns det solceller som bidrar till lägre driftskostnader för föreningen. Lindholmen är ett nytänkande område i ett expansivt skede där Karlastaden med butiker, restauranger och service byggs över gatan. Den direkta närheten till älven bjuder in till mysiga kajpromenader och i huset finns restaurang Dirty Dough med sina napolitanska pizzor och Café La Torre. Här har du närhet till Lindholmens Science Park med flera företag och högskolor. Färjan tar dig från Lindholmspiren in till Stenpiren på 6 minuter och bussen från Lindholmen tar dig till centrum på 10 minuter. Inte minst bor du i framtiden granne med Karlastaden och Nordens högsta byggnad, Karlatornet.

En lägenhet som bör besökas på visning! Varmt välkomna!

Beskrivning

Interiör

Ljus och inbjudande hall välkomnar er in i bostaden. Här finns bra plats för avhängning samt förvaring i garderober. Genomgående i bostaden finner ni parkettgolv och vitmålade väggar.

Det första ni slås av när ni kliver in i bostaden är den otroliga takhöjden på drygt 5 meter, som ger lägenheten en fantastisk rymd och en nästan sakral känsla. Stort fönsterparti samt det vackra takfönstret skänker fantastiskt ljus och rummet erbjuder bra plats för både soffa och matbord.

Stilrent och välplanerat kök med gott om arbetsytor och förvaring. Här finns full maskinell utrustning såsom spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, micro samt kyl/frys.

Via den enkla och väldesignade trappan når ni det vackra loftet. Här har ni en fantastisk vy över lägenheten och här få ni verkligen uppleva bostadens unika känsla. Entresolplanet erbjuder plats för både säng, skrivbord samt förvaring i den platsbyggda garderoben. Det fina takfönstret, nästan 4 m upp skänker härligt ljus till loftet och nattetid kan ni njuta av den vackra stjärnhimlen innan det är dags att sova.

Fräscht badrum mer klinkergolv med värmeslingor samt helkaklade väggar. Här finns dusch med en snygg duschvägg i klarglas, toalett, handfat med förvaring samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Stor fin uteplats i bästa söderläge, skyddat läge mot lummigt skogsparti.
Brf/BF

Förening

Brf Lindholmsvarvet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 129 lägenheter.

Brf Lindholmsvarvet äger fastigheten Lindholmen 42:1 som är bebygg med tre lamellhus och ett gårdshus. Föreningens adresser är Lindholmshamnen 11-25, Lindholmsallén 26A-C och Lindholmsallén 28A-B.

Brf Lindholmsvarvet är ett projekt i yttersta framkant, inte bara vad gäller arkitektur och material. Husen är fulla av lösningar som skonar miljö och plånbok. På taken ligger sedumtak som renar och fördröjer regnvatten. Dessutom ger det ett vackert tak som varieras i takt med årstiderna. Här kommer finnas även solceller som gör att föreningen kan få lägre driftskostnader. Husen har byggts av PEAB enligt riktlinjerna för miljöcertifieringen Svanen.

Läget för Lindholmshamnen kunde knappast vara bättre. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. På Lindholmen finns även campus Lindholmen med sina 7000 studenter samt flera gymnasieskolor. Från områdets busshållplats går flertalet linjer som tar dig till centralstationen på endast 6 minuter och dessutom trafikerar Älvsnabben området för den som föredrar att ta båten till innerstan.

Gemensamma utrymmen

Stort gemensamt orangeri om ca 153 kvm som är den naturliga mötesplatsen för de boende i föreningen. I föreningen finns även lägenhetsförråd, barnvagns- och rullstolsförråd samt cykelförråd som är tillgängliga från utsidan och upplysta kvällstid.
Trivsam gårdsmiljö med grönska och uteplatser som har utsikt ner mot Lindholmshamnen.

Parkering

Parkering för föreningens medlemmar sker via samfällt parkeringsgarage
under husen där föreningen förfogar över 55 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 1 700kr/mån. I närområdet finns flera bilpooler.
Namn
Brf Lindholmsvarvet
Adress
Lindholmsallen 28
Byggnadsår
2020
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769634-1176
Föreningens ekonomi
Inga planer på avgiftsjusteringar. Lånen är bundna till 2024 och huset är så pass nytt så inga större utgifter är planerade närmsta åren.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
129 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.
Gårdsplats
Trevlig gårdsplats med grönska och många ställen att sitta på och med utsikt ut mot Lindholmshamnen.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
1 rum och kök
Bo & biarea
43 + 26 m²
Våningsplan
Våning 1 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift
3 208 kr/mån
Ingår i avgiften
I Månadsavgiften ingår värme, digital-TV, bredband och IP-telefoni. Förbrukning av vatten redovisas separat på månadsavin. Månadsavgiften täcker även föreningens avsättningar för framtida underhåll, ekonomiska- och tekniska förvaltning samt kostnader för gemensamma anläggningar.
Andel i föreningen
0.66122%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 5B1002

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2020
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Avtal med Telia för TV, telefon och bredband är tecknat med föreningen och ingår i månadsavgiften. Finns även Wifi (100/100 Mbit) på innergården.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Uteplats

Ja

Bilplats

Föreningen har möjlighet att erbjuda sina medlemmar plats i gemensamt parkeringsgarage som ligger under den gemensamma innergården. Föreningen förfogar över 55 st platser och dessa fördelas enligt kösystem.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Hisingsbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastaden.

Kommunikation

Bra kommunala förbindelser till området. Elbusslinjerna 16 och 58 går var 5:e minut i högtrafik och tar dig in till city på 10 min. Dessutom finns mängder av andra bussar till stora delar av Göteborg. Skall du över till andra sidan, kan du även ta gratisfärjan över till Stenpiren som går kontinuerlig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse