Kvillebäcken

Lantmätaregatan 11B

Alla bilder

Gaveltrea i charmigt landshövdingehus med grönskande vy!

3 rok 75 kvm 5 463 kr/mån

I ett charmigt landshövdingehus erbjuds denna sällsynta gaveltrea med fönster i två väderstreck, belägen på en lugn gata med en grönskande vy över en park. Lägenheten bjuder på en luftig takhöjd om ca 2,7 m som skapar en fantastisk känsla av rymd. Njut av tidstypiska attribut som bevarade brädgolv, snidade fönsterfoder, takrosetter, spegeldörrar och charmiga originalgarderober. Till förfogande finner ni ett smakfullt renoverat kök, ett rymligt vardagsrum samt två sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Badrummet har genomgått en påkostad renovering med helkaklade väggar, inbyggda rör och klinker på golvet. Större delen av bostadens ytskikt är gjorda i närtid så som golv och väggar. Här bor ni i en välmående förening med solid ekonomi, och innergården inbjuder till mysiga mötesplatser och möjligheter för grillkvällar. Inom kort gångavstånd finner ni Kville Saluhall, Wieselgrensplatsen och Backaplan, med ett brett utbud av butiker och restauranger. Från Vågmästareplatsen tar du dig på sju minuter till Nordstan med spårvagn. Dessutom finns grönområden så som nybyggda Fjärdingsparken, Keillers Park och Hisingsparken i närheten för avkopplande promenader och rekreation.

Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

Välkomnas in i en ljus och rymlig hall med vitmålade väggar och ljust brädgolv i furu. Här finns mycket plats för avhängning och även möbler. Precis i anslutning till hallen finner du en rymlig klädkammare med plats för det mesta.

Köket har grå modern köksinredning med arbetsbänk i svart laminat, väggarna är beklädda med vit rektangulär mosaik. Det är komplett med hällspis, fläktkåpa och diskho i rostfritt stål. Diskmaskin och kombinerad kyl & frys från märket Bosch. Golvet pryds av ett lättstädat schackrutigt linoleumgolv i vitt, svart och rött, och väggarna är vitmålade. Matplatsen har sin givna plats intill det stora fönstret med vackra foder och utsikt mot trädkronan utanför.

Vardagsrummet är bostadens hjärta och har fönster i två väderstreck. Här slås du av den tilltagna takhöjden och vackra detaljer så som takrosetten och de breda listverken kring både fönster och dörr. Väggarna är målade i en varm, ljusgrå ton, golvet är i ekparkett och den tilltagna ytan ger utrymme för både soffgrupp, mediamöbel och matsalsbord.

I det mysiga huvudsovrummet finns det plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler eller om man så önskar en arbetshörna. Väggarna är målade i en rofylld naturfärg och fönstret vetter ut mot en lugn gata.

Det andra sovrummet kan användas som barn-, gäst- eller arbetsrum. Golvet pryds av ljusa brädgolv i original och väggarna är vitmålade. Dörren är en vacker spegeldörr från förr med tidstypiska detaljer. Rummet vetter mot en lugn gata och här ryms en enkelsäng, skrivbordshörna och annat möblemang.

I direkt anslutning till hallen nås det totalrenoverade och påkostade badrummet med en stilfull atmosfär. På golvet ligger en tidlös octagon-klinker i svart och vitt, väggarna är kaklade i vitt. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod där eluttag finns, rymligt badrumsskåp med spegel och en elegant duschhörna med takdusch, där även rören är smakfullt inbyggda.

Till bostaden hör ett vindsförråd.
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Lantmätaregatan 11 äger fastigheten Brämaregården 42:10. I byggnaden finns totalt det 11 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, trappuppgångar 11 A-C. I föreningen finns även 1 lokal med hyresrätt. Ursprungligen var det 24 bostäder men en del små slogs ihop till större treor. Bostäderna är byggda 1941.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet följer ett vindsförråd.
Tvättstuga finns i källarplan. Här finns också utrymme för cyklar och förvaring.

Parkering

I närområdet råder fri parkering och det finns avgiftsparkeringar. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Renoveringar

Utförda:
1978: Ny fasad med tilläggsisolering, kontroll och byte av vissa rör och stammar.
2007/2008: Byte av läkt/papp och tegel på tak.
2011: Installation av ny el i butikslokalerna.
2012: Byte av alla fönster, förutom tak och butiksfönstren. Byte av samtliga termostater. Byte av vissa ventiler, rör i värmesystemet. Omtrimning av värmesystemet. Omdränering av grund mot gård. Slamsugning/högtrycksspolning och tv-inspektion av bottenplattan. Nya dagvattenrör och brunnar under och i anslutning till mark på innergården. Nytt plank och smidesstaket runt innergården.
2013: Installation av grind och passersystem, nya utearmaturer samt målning av sockel och portgång.
2016: Renovering av källare och tak
2017: Relining av bottenplatta
2018: Renovering av tvättstuga samt ny tvättmaskin och tvättstuga.
2021: Spolning och slamsugning av dagvattensystemet
2023: Filmning och spolning av avloppen i fastigheten.

Planerade:
Under 2023 planeras inga stora renoveringar. Takfönster på vinden kommer bytas samt fågelsäkring.
2025- OVK

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande.
Namn
Brf Lantmätaregatan 11
Adress
Lantmätaregatan 11
Byggnadsår
1941
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769621-0587
Föreningens ekonomi
Avgiften höjdes 2023 med 19%. För 2024 är prognosen för en höjning på 2-3%. Ekonomisk förvaltare är Bredablick. För mer information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Antal lägenheter
11 st
Antal lokaler
1 st
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Gemensam innergård med utemöbler och grill.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rum och kök
Boarea
75 m²
Våningsplan
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
5 463 kr/mån
Ingår i avgiften
Andel i föreningen
10.43%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 0005
Slutpris
2 695 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1941
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är anslutet till Tele2, grundutbud TV ingår i avgiften.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Besiktning (ventilation)
2019-10-22

Renoveringar

2023 Nya friskluftsventiler i sovrum samt vardagsrum 2021 Sovrum & Hall ommålat 2021 Brädgolv framtagna i sovrum och hall 2018 Diskho utbytt i kök 2018 Totalrenovering badrum med inbyggda rör
Driftkostnader
Hushållsel
320 kr
Försäkring
215 kr
Summa
535 kr/mån
Antal personer i hushållet
3 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge. Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten. För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse