Centrala Hisingen

Kvillegatan 3

Alla bilder

Hörntrea med stor och härlig balkong!

3 rok 74 kvm 4 200 kr/mån

I hjärtat av Kvillebäcken, i det populära området Porslinsfabriken finns denna stilfulla hörntrea med fönster i två väderstreck. Från de öppna ytorna mellan kök och vardagsrum tar ni er ut till den härliga balkongen med kvällssol och utsikt över den lugna innergården. Här finns gott om plats för sällskapsmöblemang och ni kan njuta av lugnet. Det finns två sovrum varav båda med inbyggda förvaringsmöjligheter och i badrummet har ni er egen tvättutrustning som höjer vardagskomforten. Hemmet har genomgående materialval med vitmålade väggar och ekparkett som bidrar till ett enhetligt intryck och generösa fönsterpartierna skapar en känsla av ljus och rymd. Till bostaden hör ett förråd. I BRF Fältspaten finns en gemensam övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra till förmånligt pris.

Här bor man med ett perfekt läge med ca fem minuters promenad till Backaplan med dess stora utbud av butiker, restauranger och kommunikationer samtidigt som Göteborgs stadskärna ligger ca fem minuter bort med spårvagn eller buss. Vill man ta en promenad så finns vackra Keillers park i närheten. Parken erbjuder mysiga platser för en picknick om så önskas.

Beskrivning

Interiör

En generös möblerbar hall med plats för avhängning och förvaring i tre platsbyggda garderober. Vita väggar och parkettgolv i ek som är genomgående för hela bostaden.

Direkt till vänster, från hallen nås bostadens badrum. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade vita väggar samt en fondvägg klädd i ljusgrått kakel. Badrumsutrustningen består av WC. handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara glasdörrar. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare av fabrikat Siemens. Avlastningsbänk samt vägghängd tvättställ.

Hallen följs av bostadens rymliga vardagsrum som har ekparkett, ljusa väggar och flera fönster i två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. I rummet finns gott om utrymme för både soffgrupp och annat möblemang. Via vardagsrummet nås den väl tilltagna balkongen med utsikt över innegården. Här kan ni möblera med utemöbler som stolar, bord, växter och dekoration.

Det moderna och fräscha köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köksinredning i vitt med rostfria beslag och ovan den gråa bänkskivan sitter gråmelerad mosaik Köksutrustningen består av hällspis med induktionshäll och varmluftsugn, köksfläkt, kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin samt mikrovågsugn. Samtliga vitvaror i rostfritt utförande och av fabrikat Siemens förutom köksfläkten som går i vitt och ar av fabrikat FläktWoods. Matplats för 6 personer.

I lägenheten finns det två sovrum som båda har garderober. Det ena är större med plats för dubbelsäng och det andra är lite mindre vilket även passar perfekt som hemmakontor.

Till lägenheten hör ett källarförråd
Brf/BF

Förening

Brf Fältspaten är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2007. I föreningen finns 133 lägenheter. Till föreningen hör adresserna Kvillegatan 1 -13 (udda nummer). Föreningen köpte fastigheten 2011. Föreningen ingår i tre gemensamhetsanläggningar: Tingstadsvassen GA:11 (25%) som avser träbrygga, förankringsanordning för bryggan, gångbroar (två stycken), bullerskärm av glas och förankringsanordningar, ytterbelysning och elförsörjning. Brämaregården GA:20 (37%) som avser parkeringsgarage under mark samt Brämaregården GA:21(40%) som avser innergården, sopsugen och bullerskärmar.
Total boarea uppgår till 4 618 kvm

Gemensamma utrymmen

I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus i källarplan. Föreningens övernattningslägenhet med bäddar finns i källaren under hus 4 (Kvillegatan 1).

Parkering

Föreningen har 76 parkeringsplatser i garage som går att hyra till en kostnad av 1000 kr/månad, lediga platser finns i dagsläget, samt 2 MC-parkering. På föreningens parkeringsplats finns bilpoolsbilar från Sunfleet. Utöver dessa har föreningen även tillgång till besöksparkeringsplatser utomhus längs med Lundbyleden. Det gäller platserna 2-22 samt 57-76 (vilka är uppskyltade som besöksparkering).
Kostnad 300 kr/2 veckor (ej platsgranti). Parkeringsautomat finns intill husväggen vid Kvillegatan 1. 10 st laddplatser för elbilar är uppsatta på gästparkering men är ännu inte i drift. Det är förbjudet att köra in på gården, även vi in- och utflytt. Är du intresserad av att hyra parkeringsplats i garaget kontaktar du Riksbyggen tel. 0771-860 860.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2023: Installation av 10 st laddplatser.
2023: Genomförd radonmätning, mycket låga nivåer detekterades.
2022: Installation av nytt passersystem.
2020: Tvätt av fasad.
2019: Installation av nya brandvarnare, nya routrar tv-boxar och fjärrkontroller.
2018: Genomförd OVK-besiktning.
2016: Genomförd fem-årsbesiktning.
2014: Genomförd två-årsbesiktning.
Namn
Brf Fältspaten
Adress
Kvillegatan 1
Byggnadsår
2011
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769617-5400
Föreningens ekonomi
Avgiften höjdes med 2% den 1/1-23 och 3% från 2024-01-01
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
133 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Föreningen har en trevlig gemensam innergård. Där finns en lekplats, cykelparkering samt sittgrupper.
Fakta

Om bostaden

Högsta bud
3 190 000 kr
Visa budhistorik
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
74 m²
Våningsplan
Våning 2 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
4 200 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, telia triple play (telefoni, kabel-tv samt bredband). Individuell mätning gällande el och vatten tillkommer månadsavgiften. Ett tillägg om 30 kr tillkommer och avser månadsavgift kapital. Totala månadsavgiften blir 4 200kr.
Andel i föreningen
0.94547%
Indirekt nettoskuldsättning
356 443 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 322
Slutpris
3 190 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2011
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via Telia Triple Play (Fiber).
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning

Uteplats

Ja

Bilplats

Föreningen har 76 parkeringsplatser i garage som går att hyra till en kostnad av 1000 kr/månad, lediga platser finns i dagsläget, samt 2 MC-parkering. På föreningens parkeringsplats finns bilpoolsbilar från Sunfleet. Utöver dessa har föreningen även tillgång till besöksparkeringsplatser utomhus längs med Lundbyleden.Det gäller platserna 2-22 samt 57-76 (vilka är uppskyltade som besöksparkering).
Kostnad 300 kr/2 veckor (ej platsgranti). Parkeringsautomat finns intill husväggen vid Kvillegatan1
Driftkostnader
Hushållsel
260 kr
Försäkring
140 kr
Summa
400 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Det här området är en fortsättning på Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Till området hör kvarteren Brämaregården, Kvillebäcken, Hildedal, Porslinsfabriken, Kyrkbyn och Lundby. Centrala Hisingen är under stor utveckling och här byggs många nya byggnader för bostäder, butiker och restauranger. Nybyggen blandas med villor, äldre bostadskomplex och landshövdingehus. Stadsdelen ligger på samma avstånd från Göteborgs innerstad som Linnéstaden. Här bor du centralt och på kort avstånd från både butiker, shopping, kustremsan och ett flertal stora parker.

Kommunikation

Väljer du bil är det aldrig långt till de stora lederna härifrån. Åker du hellre kommunalt finns knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen och Wieselgrensplatsen. Därifrån går både bussar och spårvagnar som tar dig till stadens alla hörn. På bara några minuter befinner du dig i centrum. Dessutom finns både gång- och cykelbana som leder hela vägen in till staden.

Närservice

På centrala Hisingen finns många fina och välskötta parker, som till exempel Keillers Park med Ramberget, och Hisingsparken med vackra stigar och promenadstråk. I närheten ligger området Norra Älvstranden, ett av stadens mest expansiva områden med nybyggda bostäder, butiker, kontor och fina promenadstråk längs med älven. När det är dags för storhandling finns bland annat Backaplan med stora matbutiker och annan service. I moderna och nybyggda Kvillestaden finns mindre butiker och en arkitektritad saluhall med färska grönsaker, kött, bröd, konditori och blommor. För barnfamiljer finns ett flertal skolor och förskolor att välja mellan i de olika stadsdelarna på Hisingen.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse