Tolered

Karl Staaffsgatan 18C

Alla bilder

Genomgångstvåa, högst upp i huset med söderbalkong!

1 795 000 kr 2 rok 54 kvm 3 874 kr/mån

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för visning.

Högst upp i huset hittar du denna charmiga och välskötta genomgångstvåa i den populära Brf Tolered! Den unika placeringen erbjuder insynsskydd från alla håll och en fantastisk utsikt från köksfönstret över fotbollsplanen och Hisingsparken. Lägenheten har genomgått omfattande renoveringar under 2021 och bjuder på ett generöst vardagsrum som leder ut till en solig balkong. Balkongen, som vetter mot söder, låter dig njuta av solen från morgon till sen eftermiddag och har en lugn utsikt över föreningens fina innergård. Bostadens kök är i modernt utförande med stilsäkra materialval och utrustat med alla bekvämligheter man kan önska. Höjdpunkten är det totalrenoverade badrummet, en riktig pärla med hög standard och unika vikbara väggar, som ger plats för en egen tvättmaskin. Badrummet är helkaklat med vita plattor och ett matchande klinkergolv med golvvärme. Sovrummet erbjuder gott om plats för en bekväm dubbelsäng och har en rymlig klädkammare som kan användas som arbetsrum tack vare det naturliga ljuset från fönstret. Till lägenheten hör också två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Här bor du i en stabil och välskött HSB-förening med låga avgifter och många faciliteter som bastu, gästlägenhet och samlingslokal. Läget är lugnt och lummigt med närhet till Hisingsparken. Goda bussförbindelser tar dig till centrala Göteborg på cirka 15 minuter. Vid Bjurslätts torg finns mataffär, pizzeria, frisör och vårdcentral, och Backaplan samt Kvillebäcken med sina butiker och restauranger ligger också nära. Perfekt för dig som vill ha balans mellan natur och stadsliv.

Beskrivning

Interiör

Välkomnande hall med plats för att hänga av ytterkläder. En rymlig klädkammare ger gott om förvaringsutrymme. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Köket är stilrent med grå skåp och svarta beslag, samt vitt kakel som stänkskydd ovanför arbetsytorna. Utrustningen inkluderar spishäll, ugn, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys, med plats för ett matbord med fyra stolar. Från köksfönstret öppnar sig en fantastisk utsikt över fotbollsplanen och Hisingsparken. Under 2021 lades även ny parkettgolv, och köket genomgick en omfattande uppgradering med ny spis, diskmaskin, kakel och bänkskiva, samt målning av köksluckorna. Senare, år 2023, installerades även en ny köksfläkt för att ytterligare förbättra både funktionalitet och stil.

Väl tilltaget vardagsrum med plats för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsbord med stolar om så önskas. Ljuset flödar generöst in i vardagsrummet genom stora fönster och balkongdörrar som öppnar upp mot en härlig söderlägebalkong mot innergården. Här kan du njuta av solen hela dagen utan insyn. Golven har nyligen (2021) slipats och lackats, vilket ger rummet en extra fräschör och karaktär.

Sovrummet är väl tilltaget och rymmer enkelt en stor dubbelsäng med tillhörande möbler. För förvaring finns två inbyggda garderober, och i hallen finns ytterligare utrymme tillgängligt genom en närliggande klädkammare. Under 2021 lades ett nytt parkettgolv i sovrummet, vilket har förbättrat rummets utseende och komfort avsevärt.

Från hallen når du det helt renoverade badrummet, som utstrålar en stilren och modern atmosfär med grått klinker och vita kakel. Golvvärme bidrar till extra komfort och lyx. Här finns allt du behöver för en bekväm vardag, inklusive toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och en rymlig duschhörna. För ökad praktiskhet är badrummet förberett för tvättmaskin och har ett vädringsfönster som släpper in naturligt ljus och frisk luft.

Till lägenheten hör både ett källar- samt vindsförråd.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Tolered består av 318 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten bebyggdes 1951 och består av flerbostadshus om 3 våningar som är indelade i sex block med fem gemensamma gårdar. Föreningens adresser: Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A-D.

1 r o k 27 lägenheter
2 r o k 186 lägenheter
3 r o k 102 lägenheter
4 r o k 3 lägenheter

Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Tomträttsavtalet gäller till 2029-06-13.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Föreningen har tvättstugor belägna på källarplan i samtliga huskroppar. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.

Cykelrum finns I källaren i varje husblock för förvaring av medlemmarnas cyklar. Utanför varje trappuppgång finns även cykelställ för kortvarig förvaring av cyklar.

Övernattningslägenhet finns för uthyrning till medlemmarna i föreningen. Lägenheten ligger på källarplan mellan uppgång 19A och B på Arvid Lindmansgatan.
Lägenheten har tre sovplatser, toalett och dusch, diskbänk med vattenkokare och porslin samt bord och stolar.
Lägenheten kostar 200 kr/dygn att hyra. Då nyckeln hämtas tas en deponeringsavgift om 500 kronor ut som sedan återfås då nyckeln lämnas.

Relaxavdelning ligger i källaren på Karl Staaffsgatan 16 B. Här finns aktivitetsrum och bastu.
Aktivitetsrummet har bordtennisbord, darttavla och bokbytarhylla med läshörna.
Bastun är öppen alla dagar 08 - 20. Bastun kostar 10 kr per person och bokas på bokningstavlan utanför.

Fritidslokalen finns i källaren på Karl Staaffsgatan 22 med ingång på gaveln. Lokalen kan hyras mot en avgift och lämpar sig för t.ex. kursverksamhet och olika sammankomster, dock ej för fester. Den rymmer ca 30 personer och är utrustad med kyl, frys, diskmaskin, spis, ugn och microvågsugn.

Hobbylokalen ligger i källaren på Arvid Lindmansgatan 21 G. I lokalen finns hyvelbänkar och skruvstäd, men inte några verktyg. Den är lämplig för t.ex. målningsarbeten.
För att komma in i hobbylokalen så använder man sin entrényckel som passar till både entrén och själva lokalen.

Hushållsavfall
Föreningens medlemmar källsorterar sitt hushållsavfall. Soporna läggs i de så kallade "molokerna", som ligger i anslutning till husblocken. Totalt finns det 7 stycken molokstationer i området.
Den mindre moloken är till för komposterbart avfall. Det komposterbara avfallet paketeras i speciella papperspåsar som i sin tur också är komposterbara. Dessa påsar finns att hämta i tvättstugorna i varje block. I den större moloken läggs icke komposterbart (brännbart) avfall.

Återvinningsstationer
Det finns också flera återvinningsstationer i närområdet. Den närmaste ligger vid Karl Staaffsgatan 22. Här slänger man t.ex. tidningar, glas, pappersförpackningar, metallavfall, med mera.

Grovsopor
För grovsopor beställs en container ungefär varannan månad. Containern står vid Karl Staaffsgatan 14 C, fem dagar åt gången, måndag till fredag.

Parkering

Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med laddstolpar. Det finns också 7 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger längs med Björlandavägen.

Priserna är för närvarande 200 kr/månad för p-plats och 280 kr/mån exkl elförbrukning för laddplats.

Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Kontakta expeditionen för förfrågan om parkeringsplats. Måndagar 19-20, tfn 031-23 09 14.

Det går också att gå in på https://www.parkeringgoteborg.se/ där det i dagsläget finns parkering i området.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
Underhållet av fastigheterna och gårdarna grundas på en 30-årig underhållsplan.

1985 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt el-stigare. Under samma år renoverades även samtliga balkonger.
2006 installerades torktumlare i tvättstugorna.
2006-2007 målades trapphusen om.
2007 genomfördes visst underhållsarbete av taken.
2008 genomfördes en energideklaration.
2012 byttes kranarna i kök och badrum ut.
2014 Nya tvättmaskiner.
2015 Underhållsarbete målning av tak samt fönsterplåtar mm
2017 Byte av porttelefoner, tag system har installerats
2020 Byte Entrédörrar, OVK och markdränering.
2021 Laddstationer.
2022 Lekplatser och gym.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
2024 - Relining av avloppsstammar påbörjat. Beräknas pågå till vintern 24/25.

Se föreningens hemsida för ytterligare information: https://www.fhsb.se/goteborg/brf/tolered/boendeinformation/foreningsnytt

Namn
HSB Brf Tolered i Göteborg
Adress
Arvid Lindmansg. 17B
Byggnadsår
1951
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757202-2353
Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomi är god och stabil. Avgiften höjdes med 9% från 2024-01-01. Ingen mer höjning planerad i dagsläget.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
318 st
Antal lokaler
27 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Föreningen har flertalet gårdar mellan husen bestående av gräsytor och gångar. Här finns även blandat med lekplatser och cykelställ.
Fakta

Om bostaden

Begärt pris
1 795 000 kr
Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
54 m²
Våningsplan
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 874 kr/mån
Ingår i avgiften
ingår värme, vatten och kabel-tv
Andel i föreningen
0.3091%
Indirekt nettoskuldsättning
154 418 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 193

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1951
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
Ansluten till kabelnät Telia. Bredband via Tele2 alt. fiber lan via Telia. Man tecknar eget avtal med leverantören om hastigheten på bredbandet.
Ventilation
Mekanisk frånluft

Renoveringar

2021: Alla väggar och tak bredspacklades och målades 2021: Nytt parkettgolv lades i sovrummet och köket 2021: Golven i hallen och vardagsrummet slipades och lackades 2021: Badrummet totalrenoverades 2021: Ny spis, diskmaskin, kakel och bänkskiva installerades i köket 2021: Köksluckorna målades om 2023: Ny köksfläkt installerades

Bilplats

Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med laddstolpar. Det finns också 7 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger längs med Björlandavägen.

Priserna är för närvarande 200 kr/månad för p-plats och 280 kr/mån exkl elförbrukning för laddplats.
Driftkostnader
Hushållsel
325 kr
Försäkring
196 kr
Summa
521 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Tolered är en del av Kärrdalen i stadsdelsnämndsområdet Lundby i Göteborg. Området omges av Svartedalen, Slättadamm, Wiselgrensplatsen och Bjurslätt med flera. Här finns främst fristående hus och radhus, men även ett utbud av bostadsrätter.Tolered har ett förtjusande läge intill Hisingsparken, med höjder som erbjuder fantastisk utsikt och natur som lockar till motion, promenader och picknick. Under vintern åker många skridskor på Slättadamms konstgjorda sjö, medan sommaren bjuder på bekväma bussresor till badplatserna Lilleby och Sillvik. För golfälskare ligger Sankt Jörgens golfbana endast några kilometer norrut.

Kommunikation

Buss 31 huserar längs toleredsgatan. I söder nås spårvagnsleden mot centrala Göteborg med linje 6, 10 och 5. I norr utmed Björlandavägen går buss 25 och 36

Närservice

I närheten finns Bjurslätts torg med en liten närbutik, bageri samt pizzerior. Bensinstationen är ombud för posten. Inte långt därifrån ligger Wieselgrensplatsen där det finns mataffärer, apotek, frisörsalonger, banker och butiker.

Övrigt

Både skolor och förskolor finns i närheten. Alldeles intill föreningen ligger Toleredsskolan som har både förskola samt årskurs 1-9.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse