Centrala Hisingen

Kabbeleksgatan 5E

Alla bilder

Genomgångstvåa, högst upp i huset med balkong i soligt söderläge!

2 rok 49.1 kvm 2 931 kr/mån

Högst upp i huset finner ni denna insynsskyddade genomgångstvåa med balkong i soligt söderläge. Bostaden har genomgående ljus planlösning, med rymliga rum och stilfulla materialval, vilket skapar en neutral bas för inredning. Charmigt kök i tidlösa färger med vackert parkettgolv utan trösklar. Ljuset strömmar in genom stora fönster i motsatta väderstreck och balkongen i söder har sol hela dagen. Från vardagsrummet och balkongen är det rogivande utsikt över en grönskande gård. Vidare har ni ett sovrum med plats för en dubbelsäng och ett helkaklat badrum samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Trefas el installerat i bostaden samt genomgående spotlights. Här har ni goda förvaringsmöjligheter i form av dubbla förråd, ett på vinden och ett i källaren. En skuldfri förening med fiber indraget i huset. Expansivt område med ett trevligt läge nära grönområden och med kort avstånd till Wieselgrensplatsen med dess serviceutbud samt goda kommunikationer, där spårvagnen tar er till city på ca 7 min. Med närhet till parker, utsiktsplatser, Kville saluhall och trevliga restauranger samt caféer gör detta till ett hem att trivas i.

I Brf Brytärtan nr 1 bor du omgiven av allt du behöver och snabba och smidiga kommunikationer till centrala Göteborg. Med buss eller spårvagn får du ta del av Göteborgs citypuls på 5 minuter. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende ett stenkast från Flunsåsparken. Det är även nära till Slätta Damm, Keillers park och Ramberget med fantastisk utsikt över staden. Närservicen är den bästa tänkbara och det tar bara några minuter att gå till Wieselgrensplatsen, ett levande torg med bland annat mataffärer, apotek, vårdcentral och spårvagnshållplats. I nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, bagerier, caféer och restauranger: I detta urbana område finns allt från ekologiska caféer till slow-food och spännande matinfluenser från olika delar av världen. Dessutom ligger även Backaplan alldeles i närheten, ett av Sveriges största handelsområden med över 120 butiker.

Beskrivning

Interiör

Ni hälsas välkomna av en hall med fri plats för avhängning och förvaring. Hela bostaden präglas av vacker ekparkett på golvet som löper tröskelfritt genom hela bostaden och genomgående vita väggar, skapandes en enhetlig och ljus atmosfär. Säljaren har installerat trefas el i bostaden.

Vidare finner ni ett modernt kök med vita skåpsluckor och svarta beslag. Ovan arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av infälld spishäll, ugn, köksfläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Ett matbord med fyra stolar har en självklar plats i rummet. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Fönstren i söder fyller lägenhetens vardagsrum med ljus och på balkongen njuter man av solen hela dagen. Utsikten över husets grönskande gård ger en rogivande känsla. Rummet bjuder in till umgänge och det finns plats för både soffa och matgrupp.

Sovrummet erbjuder en mysig atmosfär och rymmer en dubbelsäng med nattduksbord. Det lugna läget i lägenheten ger en god natts sömn. Två garderober finns inuti rummet, med ytterligare två precis utanför dörren.

Badrummet är stilfullt inrett med helkaklade väggar och ljusa klinkergolv. Det inkluderar en bekväm duschhörna med infällbara glasdörrar, en handfatskommod med spegel ovanför samt en kombinerad tvätt- och torkmaskin och en WC.

Ett vindsförråd om ca 8 kvm plus ett källarförråd om ca 5 kvm tillhör lägenheten.
Brf/BF

Förening

Brf Brytärtan nr 1 ligger längst ner på Kabbeleksgatan och består av 50 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler med hyresrätt. I föreningen finns 7 st. 1 rok och 43 st. 2 rok. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 9:1. Fastigheten bebyggdes 1949-1950 med ett flerbostadshus i tre våningar, ett vinkelformat rosa tegelhus med stor grön gräsmatta och trevlig uteplats.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en möteslokal samt ett umgängesrum/träningsrum, det sistnämnda är ett nyuppfräschat rum inrett med blandade träningsredskap, samt soffa, fåtölj och bord. Bokningslista hänger på dörren. Det finns även en bastu samt ett hobbyrum med arbetsbänk för den som behöver utföra enklare arbeten, snickeri, målning eller liknande. I föreningen finns en tvättstuga med 2 torkrum och ett mangelrum. Tvättstugan utrustades 2006 med nya moderna tvättmaskiner, torktumlare och torkfläktar. Cykelställ finns i källaren.

Parkering

Föreningen har inga p-platser att hyra ut, istället är det boendekort som gäller.

Renoveringar

2022 - Sättningsskador vid entréutbyggnad vid 5A har åtgärdats.
2022 - Spolning av avlopp
2022 - Installation av säkerhetsdörrar
2021 - OVK besiktning, byte av en frånluftsfläkt
2018 - Rivning av skorstenens överdel
2009 - Målning av trapphus
2006 - Nya maskiner tvättstuga
2005 - Nya entrédörrar och passersystem
2002 - Ny frånluftsvärmepump
1986 - Rörstambyte
1986 - El stambyte
1986 - Omläggning av tak

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2031. Inga större underhåll planeras de närmsta åren.
Namn
Brf Brytärtan nr 1
Adress
Kabbeleksgatan 5A
Byggnadsår
1949
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-3007
Föreningens ekonomi
Föreningen har väldigt god ekonomi och är i dagsläget skuldfria.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
50 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
På gården finns ett sophus för hushållssopor. Det finns även separata återvinningsbehållare för glas (vitt/färgat), biologiskt avfall, plastförpackningar, kartong och tidningar.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
49.1 m²
Våningsplan
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Balkong
Ja
Månadsavgift
2 931 kr/mån
Ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten och bredband, tv (grundutbud)
Andel i föreningen
2.03656%
Indirekt nettoskuldsättning
636 881 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 38
Slutpris
1 995 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1949
TV/bredband
Föreningen har bredband och tv via Telia fiber.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft med återvinning
Driftkostnader
Försäkring
125 kr
Summa
125 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikation

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse