Lindholmen

Götaverksgatan 26

Alla bilder

Unik drömtrea med magnifik takhöjd!

3 rok 84.5 kvm 5 202 kr/mån

Sällsynt tillfälle att förvärva en unik drömtrea med magnifik takhöjd i expansiva Lindholmen. Bostaden karaktäriseras av en otrolig rymd och takhöjd om ca 3,8 meter och nyproduktionens bekvämligheter. Redan i hallen slås man av att detta inte är en lägenhet som andra. Planlösningen är väl genomtänkt med hög standard, smakfulla materialval och en stor uteplats. Köket är levererat av Marbodal och samtliga vitvaror kommer från Siemens. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till en social atmosfär och luftig känsla. Praktiskt badrum med bra tvättavdelning och lägenheten erbjuder gott om förvaring bakom smarta skjutdörrar. En aktiv förening med stort miljötänk där det bland annat finns elbilar och elcyklar att hyra direkt från garaget under huset utan kostnad.

Lindholmen är ett nytänkande område i ett expansivt skede där Karlastaden med butiker, restauranger och service byggs över gatan. Den direkta närheten till älven bjuder in till mysiga kajpromenader och till sommaren blir Maskinparken färdigställd. En rund park med öppen grönyta omgiven av träd, kullar med ängsblommor, en pergola och olika typer av sittplatser.Här har du närhet till Lindholmens Science Park med flera företag och högskolor. Färjan tar dig från Lindholmspiren in till Stenpiren på 6 minuter och bussen från Lindholmen tar dig till centrum på 10 minuter. Inte minst bor du i framtiden granne med Karlastaden och Nordens högsta byggnad, Karlatornet.

Beskrivning

Interiör

Redan i hallen slås man av att detta inte är en lägenhet som andra. Den dramatiska takhöjden på cirka 3,8 meter skapar i kombination med fina fönsterpartier en effektfull helhet av ljus och rymd. Golvet är belagt med fin mattlackad askparkett tillsammans med vitgråmålade väggar. Ljusa och enhetliga ytskikt vilka är genomgående i bostaden. Här finns plats för fri avhängning och flertalet garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrummet och köket har en öppen planlösning och är lägenhetens hjärta. Lägenhetens kök av Marbodal går i en snygg ljusgrå ton med exklusiva materialval. Ovanför bänkskivan i ljus betongimitation sitter matchande stänkskydd samt spotlights. Köket är utrustat med miljöklassade vitvaror bestående av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd ugn och mikro kyl, frys samt en integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande av märket Siemens. Här finns naturlig plats för matdel vilket skapar en smidig övergång till vardagsrummet som rymmer både stor sittgrupp och övrig möblering.

Bostaden förfogar över två sovrum som samtliga har ett rofyllt läge mot lummig innegård. Master Bedroom har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sidobord. Det andra sovrummet lämpar sig utmärkt som barnrum, kontor eller gästrum. Gott om plats för säng, skrivbord samt ytterliggare förvaringsmöbel för den som önskar. Bra garderobsförvaring med vita släta luckor.

Från båda sovrummen nås den rymliga uteplatsen med ett fint gårdsläge. Uteplatsen är det extra uterummet som man om sommaren drömmer om och här finns plats för både utemöbler och planteringar.

Från hallen så når vi det sobra badrummet. Helkaklat badrum med grått klinkergolv i kombination med vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara dörrar i klarglas, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare från Siemens, arbetsbänk i vit laminat samt ett väggskåp ovanför bänk. Dimbara spotlights i taket.
Brf/BF

Förening

Innehåller 3 huskroppar, hus 1 är 16 våningar och hus 3 är ett lamellhus med 6–8 vån. I dessa hus är föreningens bostäder belägna, 133 st. Det röda huset på innergården är en förskola. På gården kommer även att finnas odlingsmöjlighet för exempelvis grönsaker och örter. Gemensamt för föreningen är garage, barnvagns- och varmt cykelrum. Dessutom finns cykelställ med låsmöjlighet. Alla lägenheter har ett förråd som finns i källarplan. Skanska, som byggt huset, har haft högt miljötänk med återvinning av värmen från ventilationsluften och solenergiceller på taket. Det är ett av Skanska Gröna projekt. Fasaden är av kvalitativ aluminium som smart återvunnits. Denna innovativa byggteknik sparar mängder av energi och har lett till att huset är nominerat till Plåtpriset. Huset är även nominerat till Göteborgs bästa byggnad ( arkitektpris). Boende i bostadsrättsföreningen, är berättigad till "Grönt Bolån” , vilket ger 0.1% i avdrag på bostadslånet.

Gemensamma utrymmen

Cykelparkering finns i källarplan. Det finns även cykelparkering på gården. Gemensamt barnvagnsförråd. Föreningslokal.
Det finns även två återvinningsrum som gör källsorteringen enkel.

Parkering

Föreningen förfogar över ca 50 garageplatser under huset. Kösystem tillämpas. Kostnad 1400 kr/mån. Det finns två stycken knutna platser till en El-bilspool. Föreningens medlemmar är gratis medlemmar i Move About-elbilspool som även inkluderar 3 elcyklar. Som medlem i föreningen är det gratis att hyra elbil och cykel. 10 h/mån för elbilen är gratis. Våren 2020 monterade föreningen upp laddboxar för el- och hybridbilar på tio av garageplatserna och det finns även några sådana platser. Dessa platser kostar 350kr/månad extra, men då ingår elen man laddar med.

Renoveringar

Nyproduktion, inga större renoveringar planerade i dagsläget förutom löpande reparationer från normala förslitningar. Föreningen har fokuserat på att öka säkerheten genom att förstärka dörrar med brytskydd, installerat ett övervakningssystem i gemensamma utrymmen samt uppdaterat garageporten med individuella fjärrkontroller som kan spärras vid förlust.

Direkt söder i anslutning till föreningen kommer där att byggas en park som kommer att stå helt klar sommaren 2022. https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/lindholmen/nyheter/maskinparken--en-gron-oas-pa-lindholmen/
Namn
BRF Lindholmspiren
Adress
Götaverksgatan 20
Byggnadsår
2018
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
133 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Gemensam innergård med utemöbler, grill, lekplats och möjlighet till egen odling.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
84.5 m²
Våningsplan
Våning 1 av 6. Hiss finns.
Månadsavgift
5 202 kr/mån
Ingår i avgiften
Avgiften inkluderar värme, kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 165 kr tillkommer för tele/bredband/tv. Totalmånadskostnad blir då 5 367 kr.
Andel i föreningen
1.0968%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr
Slutpris
4 695 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2018
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Bredband, 250/250 mbit/s via Telenor ingår i avgiften. Digitalt-grundutbud via Telenor om 7 tv-kanaler varav SVT1, SVT2 och TV4 även i HD ingår i avgiften. Det kommer finnas möjlighet att uppgradera både bredband och tv-paket mot en tillkommande kostnad som lägenhetsinnehavaren betalar. Sådant abonnemang tecknas av lägenhetsinnehavaren själv.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX, från- och tilluft med återvinning

Uteplats

Ja

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
390 kr
Försäkring
190 kr
Summa
580 kr/mån
Antal personer i hushållet
3 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Hisingsbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastaden.

Kommunikation

Bra kommunala förbindelser till området. Elbusslinjerna 16 och 58 går var 5:e minut i högtrafik och tar dig in till city på 10 min. Dessutom finns mängder av andra bussar till stora delar av Göteborg. Skall du över till andra sidan, kan du även ta gratisfärjan över till Stenpiren som går kontinuerlig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse