Eriksberg

Fritiof Anderssons gata 13

Alla bilder

Rymlig genomgångstvåa med inglasad balkong och privat läge!

2 rok 63.1 kvm 3 340 kr/mån

På populära Eriksbergsplatån väntar denna väldisponerade genomgångstvåa i privat läge. Med en delvis öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet samt stora fönster, känns det mycket ljust och rymligt. Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen om 12,5 kvadratmeter med plats för loungemöblemang, där glasväggen även kan öppnas upp. Sovrummet är generöst i storlek och har fönster som tittar ut mot den lugna innergården, samt gott med förvaringsutrymme. Badrummet är komplett och stilfullt inrett med helkaklade ytor och tvättmöjligheter, vilket gör din vardag enkel.

Brf Flatön är en familjär förening med faciliteter såsom relaxavdelning med bastu, övernattningslägenhet, tvättstuga och för att underlätta vardagslivet finns en innergård med lekplats, sandlåda och grillar. Lugnt område med grönskande Färjenäsparken alldeles inpå men på endast ett par minuters promenad nås Eriksbergskajen med sitt pulserande café- och restaurang liv. Härifrån erbjuds även bra kommunikationer med kollektivtrafiken från olika hållplatser. Stabil förening med låga avgifter som även har kortare kö för att få parkeringsplats..

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Ljus och väldisponerad hall med mycket goda förvaringsmöjligheter via skjutdörrsgarderob. Tack vare den öppna planlösningen välkomnas ni redan i hallen av bostadens härliga ljusinsläpp. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med vitmålade väggar tillsammans med ekparkett.

Generöst tilltaget kök från Marbodal med gott om arbetsyta och god förvaring i överskåp och underskåp. Köket är inrett i vitt med svart kakel på väggarna, rostfria beslag , köksfläkt med glas från Bosch med kakel upp till tak och en svart laminatbänkskiva. Maskinutrustningen från Siemens inkluderar spishäll, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn i arbetshöjd, samt en kombinerad kyl och frys. Det finns plats för ett stort matbord för 8 personer intill fönsterpartiet. Smart LED-belysning med dimmer via Plejd.

Från hallen nås bostadens hjärta nämligen vardagsrummet. Här finns stora fönsterpartier som ger bostaden ett rikligt ljusinsläpp. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Här nås även den stora inglasade uteplatsen med utsikt mot Krokängsparken som blir som ett extra rum. En härlig plats för avkoppling med plats för större loungegrupp.

Ett rofyllt sovrum, med fönster som vetter mot den lugna innergården finns plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns goda förvaringsmöjligheter i hela sex garderober.

Det helkaklade badrummet är stilfullt inrett med vitt liggande kakel på väggarna och mörkgrått klinkergolv. Här finns wc, dusch, handfatskommod, handdukstork, spegel med belysning. För enkelhetens skull finns också en tvättmaskin och torktumlare från Siemens och ovanför sitter ett rymligt överskåp. Smart LED-belysning med dimmer via Plejd.

Till lägenheten hör ett förråd i källaren som är 4,2 kvm.
Brf/BF

Förening

Brf Flatön ligger på Platån i Västra Eriksberg nära Bockkranen vid Göta älv. Föreningen består av 85 lägenheter (2–4 rum) byggt i fyra våningar.
Brf Flatön består av moderna ljusa energieffektiva lägenheter, där flertalet har entréterrasser mot innergården. Föreningen äger fastigheten Sannegården 75:1 i Göteborgs kommun. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Fritiof Anderssons Gata 1-19.

Fastigheten är miljöcertifierad enligt Sweden Green Building Council, nivå silver. Det betyder bland annat att det är stränga krav på bullernivå, luftkvalité, byggmaterial och energiåtervinning.
Byggnaden har solpaneler och bergvärmepump vilket reducerar värmeförbrukningen. Lägenheterna har individuell mätning och debitering (IDM) vilket betyder att var och en kan påverka sin energikostnad.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en kombinerad gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som går att hyra. Det finns även bastu med relaxhörna, hobbyrum samt tvättstuga. Avgift tas ut vid användande.
Cyklar kan parkeras i cykelrummen eller utanför entréporterna. Egna rum finns för barnvagn och rullstolar i anslutning till trapphusen.

Parkering

I huset finns 44 garageplatser. För att anmäla intresse att hyra garageplats på Brf Flatön kontakta HSB Göteborg Boendeservice 010-442 20 00 eller mejla [email protected] så sätter de upp den boende i kö. Garaget är ljust och trevligt där några av platserna är anpassade för el-bilar, några platser har också ett litet förråd intill p-platsen.

Föreningen disponerar 24 parkeringsplatser utomhus. Vid frågor som rör utomhus- parkeringarna vänligen kontakta GUAB 031-51 52 40.
Namn
Brf Flatön
Adress
Fritiof Anderssons gata 1
Byggnadsår
2015
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716444-6648
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
85 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen godkänner delat ägandeskap om 10/90.
Gårdsplats
På gården är det plats för lek, grillning och samvaro.
Fakta

Om bostaden

Högsta bud
3 510 000 kr
Visa budhistorik
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
63.1 m²
Våningsplan
Våning 2 av 4. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 340 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår: Sophantering och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 280 kr/mån för bredband/TV/telefoni. Den totala kostnaden blir då 3620 kr.
Andel i föreningen
0.95034%
Indirekt nettoskuldsättning
456 245 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 271
Slutpris
3 500 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2015
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
I avgiften ingår TV-Silver, internet 1000/1000 Mbit och IP-telefoni från Tele 2 (f d Com Hem). Avtalet är femårigt
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Bilplats

I huset finns 44 garageplatser. För att anmäla intresse att hyra garageplats på Brf Flatön kontakta HSB Göteborg Boendeservice 010-442 20 00 eller mejla [email protected] så sätter de upp den boende i kö. Garaget är ljust och trevligt där några av platserna är anpassade för el-bilar, några platser har också ett litet förråd intill p-platsen.

Föreningen disponerar 24 parkeringsplatser utomhus. Vid frågor som rör utomhus- parkeringarna vänligen kontakta GUAB 031-51 52 40.
Driftkostnader
Hushållsel
213 kr
Försäkring
121 kr
Summa
334 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

Kommunikation

Ungefär hundra meter från husknuten ligger närmaste busshållplatser, Pölsebo med linjerna 19 med ändhållplatser Backa respektive Marklandsgatan, linje 99 med ändhållplatser Hjalmar Brantingsplatsen respektive Frölunda Torg, samt från Eriksbergsdockan linje 16, med ändhållplatser Högsbohöjd via Nordstan och Sahlgrenska. Cirka tio minuters promenad längs med kajen vid Eriksbergstorget har Älvsnabben tilläggsplats med ändhållplatser Lilla Bommen med Operan och Nordstan i omedelbar närhet. Åt andra hållet är ändhållplatsen vid Klippans kulturreservat och stadsdelen Majorna.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse