Johanneberg

Fridkullagatan 17 E

Alla bilder

Kvadratsmart bostad från 2020!

1.5 rok 47 kvm 2 743 kr/mån

I omtyckta Johanneberg med grönska och fågelsång intill husknuten ligger denna bostad på 1,5 rum och kök och 47 kvm. Bostadens harmoniska färgval och genomtänkta materialval erbjuder hög levnadsstandard. Bostadens sociala ytor, öppna planlösning mellan kök samt vardagsrum och det stilrena köket från Marbodal skänker dig lugn och ro. Bostadens finns i en trevlig och välskött Brf. I bostaden möts modern funktionell miljö med funkis stil från huset. Maskinutrustningen består av spishäll, varmluftsugn, kyl/frys och fläkt. Allkrummet ger plats åt soffgrupp och tillhörande möblemang. Stort fönstparti , från golv till tak, skänker vackert ljusinsläpp och en unik känsla. Inre delen av rummet erbjuder plats för matgrupp och kontorplats vid önskemål. Sovrummet finner du längst in i bostaden med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Det stilrena helkaklade badrummet skänker en modern känsla och komfort, med golvvärme som självklarhet och dusch med vikbara glasväggar, handfat med kommod, wc, spegelskåp och handdukstork.

Närområdet erbjuder flera trevliga kvarterskrogar, caféer och det mesta service. I närheten finns grönska, bra kommunikationer, Chalmers, Sahlgrenska och Mossens idrottsplats med motionsspår och Fysikens träningscenter.

Varmt välkommen trivas!

Beskrivning

Interiör

Bostad på 1,5 rum och kök och 47 kvm.
Brf/BF

Förening

Byggår: 1948
Brf har tomrätt till fastigheterna Fridkullagatan 17 A-G, Fridkullagatan 18 A-F och Golvläggaregatan 4 A-E
Fastighetsbeteckning: KROKSLÄTT 69:2 (Golvläggaregatan 4 och Fridkullagatan 17) och KROKSLÄTT 67:12 (Fridkullagatan 18)
Antal lägenheter: 113 st (4 st 1 rok, 77 st 2 rok, 31 st 3 rok och 1 st 4 rok) om totalt 6 689 kvm.

Parkering

Brf praktiserar separat parkeringskö. Väntetiden i parkeringskön varierar stort beroende på antalet sålda bostads rätter i föreningen. Föreningen har 51 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Föreningen har 10 normalstora och ett litet garage.Observera att p-plats/garage ej är knuten till lägenheten utan till person, vilket innebär att denna inte följer med lägenheten vid andrahandsuthyrning eller överlåtelse.

Renoveringar

Hänvisas till Brf egna Hemsida, se https://lillale.se.
Namn
HSB Brf Lilla Le
Adress
Fridkullagatan 18 F
Byggnadsår
1949/2020(Huset uppfördes 1949, bostaden 2020 )
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-8832
Antal lägenheter
113 st
Antal lokaler
1 st
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
1.5 rum och kök
Boarea
47 m²
Våningsplan
Våning 1 av 4. Hiss finns ej.
Månadsavgift
2 743 kr/mån
Ingår i avgiften
Avgiften uppgår till 2 743 kr per månad. I avgiften ingår värme och vatten. Det är en obligatoriskt avgift per månad för internet på 125 kr. OBS! Överlåtelseavgiften är ca 1 183 kr och betalas av säljare. Pantsättningsavgiften är ca 473 kr.
Andel i föreningen
0.67%
Indirekt nettoskuldsättning
153 028 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 113
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren. Areauppgifter enligt mätning av Philippe Cabelduc diplomerad Areamätare på Areakonsult Göteborg. .
Slutpris
1 900 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1949/2020 (Huset uppfördes 1949, bostaden 2020 )
Äger föreningen marken?
Tomträtt.
TV/bredband
Bredband Föreningen har anslutit alla längenheter med en sk gruppanslutning. Abonemangsavgift för internet och IP-telefoni är obligatorisk och ingår i månadsavgiften till föreningen. Föreningen har installerat ett LAN-nät med ett uttag i varje lägenhet. Telefoni Fast telefoni kan fås via kopparnätet eller via LAN-nätet (sk IP-telefoni). Abonnemanget för IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Samtalsavgifter och särskilda tjänster (tex nummerpresentation och telefonsvarare) ingår ej utan faktureras direkt av Telenonoperatör. TV Föreningen tillhandahåller genom ditt vanliga antennuttag ett grundutbud som ingår månadsavgiften.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Renoveringar

Se Brf Hemsida.

Bilplats

Brf praktiserar separat kö och har 51 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Det finns även ett antal laddplatser att hyra. Det finns 2 bilpooler med flera bilar utplacerade inom gångavstånd. Dessutom finns gratis parkering längs med vissa av gator.
Driftkostnader
Hushållsel
300 kr
Summa
300 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns det mesta Du behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kafèer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades under 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan. Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken .

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma i Johanneberg.

Kommunikation

Flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Se vidare: https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren

anmäl intresse