Lindholmen

Förmansgatan 3B

Alla bilder

Sekelskiftestvåa med kakelugn på anrika Lindholmen!

2 rok 60.8 kvm 4 204 kr/mån

Med egen ingång i ett hus från 1886 kliver du in i denna charmiga sekelskiftestvåa där karaktären genomsyrar varje hörn. Fungerande kakelugn, vackra rum i fil och tidstypiska detaljer. Genom bostaden löper vackert plankgolv och väggarna är genomgående tapetserade. Välutrustat kök med en tidlös design och kvalitativa vitvaror. En stor matplats intill gör det perfekt för trevliga middagar. Många fönster i både kök och vardagsrum skapar en ljus och luftig känsla, med spröjsade fönster som ger extra charm. Eleganta pardörrar leder in till vardagsrummet, där en bedårande kakelugn är en praktfull detalj i hemmet. Sovrummet är rofyllt med fönster som vetter mot en mysig innergård. Badrummet är helkaklat och erbjuder härlig golvvärme samt bekvämlighet i form av en tvättmaskin. Bostaden är lättillgänglig med endast tre trappsteg upp och är belägen i en välskött förening med trevlig grannsämja och insynsskyddad miljö. Den omges av grönytor och en charmig innergård som ger en känsla av Göteborgs historiska dagar. Föreningen tillhandahåller trädgårdsmöbler för måltider utomhus. Tomtens storlek möjliggör solföljning med möbler på både fram- och baksidan av huset. Det öppna köksfönstret gör servering i trädgården enkelt. Området präglas av vackra kullerstensgator och trähus omgivna av frodiga trädgårdar. Föreningen erbjuder bekvämligheter som en välutrustad tvättstuga på Förmansgatan 9 och trädgårdsredskap i ett förråd på gården. Dessutom ingår ett rymligt förråd om cirka 8 kvm tvärs över trädgårdsgången..

I den här delen av Lindholmen bor du i ett fridfullt område med rika kulturella inslag, där man framgångsrikt har bevarat och värnat om dess historiska arv. När du besöker området möts du av lägre hus och ökande grönska, en grön oas nära Lindholmens gamla torrdocka (nu småbåtshamn) och charmiga Slottsberget. Aftonstjärnan, en anrik och fortfarande aktiv biograf och teater, ligger bara 250 meter från bostaden. På gångavstånd når ni ICA Sannegårdens välsorterade matbutik, Hagabadet, flera gym och annan vardaglig service. Några minuter bort växer Karlastaden fram med restauranggator, hotell, spännande butiker, kulturscener och mycket annat. Med buss eller båt tar ni er snabbt till de centrala delarna av Göteborg.

Välkommen hem!

Beskrivning

Interiör

Stig in i ett charmfullt landshövdingehus från förra seklet. Rymlig hall belagd med plankgolv som är genomgående i hela lägenheten och tapetserade väggar.Här finns gott om plats för avhängning och förvaring via garderober, i den ena finns varmvattenberedaren placerad.

I anslutning till hallen ligger det rymliga matlagningsköket, komplett med generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen samt integrerade vitvaror. Köket är utrustat med kombinerad kyl, frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd samt diskmaskin. Två stora fönster förser rummet med ljus och intill finner ett matbord sin naturliga plats.

Ett bedårande sällskapsrum som för tankarna tillbaka till byggtiden. En slående takhöjd skapar en enastående rymd och här återfinns en förtjusande kakelugn som är en praktfull detalj i rummet (eldningsbar). Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även plats för extra matsalsmöblemang för ca 6 personer.

Hemmets mysiga och ombonade sovrum har ett vackert läge. Ett fridfullt rum med stilla omgivningar och ett stort fönster som vetter mot föreningens lummiga innergård. Sovrummets luftiga yta kan möbleras med en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Ypperlig förvaring erbjuds i form av två dubbelgarderober.

Helkaklat badrum i vitt med svart horisontell bård och mosaik på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat med ovansittande spegel, dusch, tvättmaskin och infällda spotlights för extra komfort och belysning. Värmegolvet bidrar till en behaglig atmosfär. Ett stort fönster står för vädring och ljusinsläpp.

Föreningen tillhandahåller trädgårdsmöbler vilket gör de möjligt att duka upp till såväl frukost, lunch och middag under bar himmel. Tack vare tomtens storlek kan du följa solen då det finns plats för trädgårdsmöbler på såväl fram- som baksida av huset. Från det öppna köksfönstret kan man praktiskt servera direkt ut i trädgården.
Brf/BF

Förening

Brf Svarta Havet är en äkta bostadsrättsförening med 18 lägenheter i Göteborg. Föreningen bildades år 1985 och fastigheterna byggdes 1886. Byggnadernas totalyta uppgår till 1 883 kvm som utgör lägenhetsyta. Husen är K-märkta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig och lummig innegård med fruktträd, utomhusmöbler och bänkar. Det finns finns även en gemensam tvättstuga.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan har via Parkeringsbolaget platser runt Lindholmen. Det är i- och urlastning 1 h utanför lägenheterna. möjlighet till gästparkering finns.

Renoveringar

2023 Målning av fasaderna
2023 Nyinstallation av dagvattenbrunn mellan hus 5 & 7 samt åtgärd asfaltbeläggning
2023 Installation av cykelställ
2023 Renovering & målning av tak Hus nr 9
2022 Översyn av fönster
2022-2023 Åtgärdande av fönsterkarmar
2021 Byte av samtliga utomhuslampor
2021 Bättringsmålning av fasad
2019 Byttes grus till gårdarna
2018-2019 Utfördes renovering av fönster mot söder
2017 Ufördes underhåll av grunder
2014 Utfördes målning av fasader
2011-212 Renovering av 13 st duschrum

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2070. Föreningen håller på att se över sin underhållsplan.
Namn
Brf Svarta Havet
Adress
Förmansgatan 3B
Byggnadsår
1886
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716443-9502
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. I och med att föreningen inte haft några höjningar de senaste åren med fått råd att avsätt mer pengar för underhåll, plus tackla ökade kostnader pga. inflation osv. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
18 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
60.8 m²
Våningsplan
Våning 1 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 204 kr/mån
Ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår basutbud TV via Tele2 och kallvatten.
Andel i föreningen
4.51344%
Indirekt nettoskuldsättning
463 099 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 33
Slutpris
3 195 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1886
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via ComHem.
Uppvärmning
Direktverkande el + vedeldning (om möjlighet finns)
Ventilation
Självdrag

Uteplats

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
650 kr
Sotning
13 kr
Försäkring
73 kr
Summa
736 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Lindholmen som från början var en ö är ett bebyggelsehistoriskt område med anor från den ursprungliga varvsnäringen. En mångfacetterad stadsdel vid älven där gammalt och nytt möts i en charmig blandning.

Området är rikt på historia men också nutidskänsla. En härlig oas i historisk varvsmiljö. Området utgör den egentliga kärnan av det som idag kallas Norra Älvstranden.

Lindholmen och Slottsberget de enda bevarade bostadsområdena i anslutning till de ursprungliga varvsmiljöerna. De gamla husen uppfördes på slutet av 1880-talet och några årtionden fram.

Inflyttade varvsarbete gavs möjlighet och gick då samman och byggde på Slottberget i form av egnahemshus och på bl.a Förmansgatan flerfamiljshus. Flerfamiljshusen kallades för "åttamanshus" och var på den tiden avsett för åtta familjer. Här fick varvsarbetar-familjerna möjlighet att själva bygga och äga en lägenhet. Runt om huset ligger några av Sveriges äldsta odlingslotter, där familjerna på Lindholmen kunde odla för självhushåll. Vid infarten till huset finns det gatstensbelagda Lindholmstorget, med bevarade detaljer från tiden, som vattenhopp och järnstång för hästförtöjning. Här finns även en fin lekplats.

Det fint bevarade och upprustade trähusmiljön med staket och blommade gårdar har kompletterats på ett varsamt sätt med nya byggnader som följer kvartersmönstret men har också egen karaktär.

Kommunikation

Bra kommunikationer med närhet till busshållsplats Sannegårdshamnen samt färjeläge Slottsberget och Lindholmspiren.

Närservice

I inre Sannegårdshamnen finns ett nytt köpcentrum med ICA Kvantum, flera mindre butiker och ett stort utbud av restauranger. Inom gångavstånd finns även Eriksbergs köpcentrum med Coop, bank, bensinstation, apotek, blomsteraffär med mera.

Övrigt

Det finns gott om caféer och restauranger och i området ligger den anrika hamnkrogen Port Arthur Pub & Brygghus som är en av Göteborgs äldsta.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse