Ruddalen

Fiolgatan 2

Alla bilder

Gaveltrea i hjärtat av Ruddalen!

3 rok 69.3 kvm 5 307 kr/mån

I hjärtat av Ruddalen finner vi denna inbjudande och välplanerade gaveltrea med stor och inglasad balkong i uppskattat västerläge. Ett generöst vardagsrum med fönster åt två väderstreck skapar extra ljus och rymd i lägenheten. Hemtrevligt kök med matplats för ca 4 personer. Två rogivande sovrum. Helkaklat badrum som stamrenoverades 2005. Den välkomnande hallen går i vinkel och här finns plats för såväl möbler som förvaring i form av flertal garderober samt praktisk klädkammare. Denna bostadsrätt är en del av en välskött HSB-förening, där bredband ingår!

På Fiolgatan bor du med närhet till det mesta. Gångavstånd till Frölunda torg med dess rika utbud och Ruddalens motionsområde. Områdets fina natur och närhet till havet är som klippt och skuret för både motionärer och hundägare. Goda kommunikationer med spårvagnen (med tre linjer) någon minut bort som går direkt till bl a Chalmers och Göteborgs innerstad. Bor du här har du även cykelavstånd till såväl Linnégatans trevliga café- och restaurangliv, som till parkmiljön kring Slottsskogen och Botaniska Trädgården. På cykel söderut når du även salta havsbad, fina sandstränder och vackra klipphällar..

Välkomna till ett hem att trivas i!.

Beskrivning

Interiör

Välkomnande hall i vinkel varifrån alla rum i lägenheten nås. Goda möjligheter för avhängning av ytterkläder direkt till vänster och ytterligare förvaring via flertalet platsbyggda garderober till höger om entrén samt praktiskt klädkammare. Porttelefon finns. På golvet vilar bevarat ekparkettgolv i original som löper vidare in i vardagsrummet & korridoren. Genomgående i bostaden är de nymålade väggar vilket ger en känsla av rymd samt en neutral bas som är enkel att inreda utefter.

I hallen finns även bostadens badrum som renoverades i föreningens regi i samband med stambytet 2005. Badrummet är praktiskt och lättstädat med vägghängd wc, bekväm handdukstork, tvättställ med ovansittande spegelskåp samt dusch och förberett för tvättmaskin.

Rakt fram från entrén nås ett trivsamt kök med matplats för ca 4 personer. Vita skjutbara köksluckor och delvis kaklat i vitt ovan arbetsbänk. Ljusa tapetserade väggar samt plastmatta. Köksutrustning: spis/ugn och kyl/frys.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt extra förvaringsmöbel, arbetsbord eller fåtölj. Ljusa tapetserade väggar och plastmatta. I bostadens andra del ligger ytterligare sovrum att sova ostört i.

Vidare in i lägenheten finner ni vardagsrummet som är bostadens hjärta och givna samlingsplats. Härligt ljusflöde i form av stora fönster åt två väderstreck skapar ett ljuvligt ljusflöde. Här finns plats för både soffgrupp, matsalsgrupp samt kompletterande förvaringsmöbler. Golvet pryds av en stilfull originalparkett i fiskbensläggning.

Från vardagsrummet nås även balkongen med soligt söderläge som är inglasad och har utsikt över omgivningarna. Här finns plats för bord med tillhörande stolar, alternativt loungemöbel eller planteringar för den som har gröna fingrar.
Brf/BF

Förening

Föreningen HSB Triangeln innehar tomträtten till Rud 3:1 och under 1961-63 uppfördes på fastigheten tre bostadshus som ligger på adresserna: Fiolgatan 2 och Gitarrgatan 1 och 3. Föreningen omfattar sammanlagt 214 st lägenheter, lokaler för fritidsverksamhet, föreningsexpedition samt 1 st lokal för uthyrning. I respektive hus finns två hissar, varav den ena är extra stor så att du med exempelvis hjälpmedel på ett lätt och smidigt sätt kan komma in i hissen. Lägenheternas storlek fördelar sig enligt följande: 1 rok-33 st, 2 rok-70 st, 3 rok-105 st och 5 rok-6 st.

Expeditionen ligger på Gitarrgatan 3 och har öppet måndagar jämn vecka mellan kl 18.00-19.00 och har telefontid 19.00-19.30. Tel: 031-470991. E-post [email protected]

Läs gärna mer på http://www.hsbtriangeln.gbg.nu/

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, barnvagnsrum och cykelrum.
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras för 300 kr/dygn samt en samlingslokal som kan hyras för 360 kr/dag. I föreningens bibliotek har medlemmar möjlighet att låna böcker samt ljudböcker. Föreningen har en gemensam plats i parken med grannföreningen som lämpar sig för grillning.

Parkering

Brf Triangeln ingår som en medlem i Musikvägens parkeringsförening (tillsammans med Brf Kvartetten och Brf Pukan). Parkeringsfältet inrymmer 369 platser varav Triangeln utnyttjar ca 70 platser. Föreningstomten inrymmer också 50 st parkeringsplatser. P-plats går att hyra för ca 190 kr/mån. P-plats med el ca 215 kr/mån.

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
Föreningen har bl a genomgått stambyte 2005 vilket innebar totalrenovering av badrummen. Nya porttelefoner med modern videoteknik( där man kan se vem som ringer på) har installerats och nya låssystem på entrédörrarna (innebär att dessa öppnas med en s.k tagg). Föreningen genomgick renovering av fasad och byte av fönster under 2008-2009. Föreningen har även byggt om hissarna med nya dörrar, vilket blev klart under 2010. Under 2015 skedde byte av balkongdörr och balkongfönster. Under 2016 skedde fasadrenovering. Radonmätning har utförts och godkänts. 2019/2020 byggdes även balkongerna ut samt inglasning.

Kommande renoveringar:
Föreningen kollar just nu igenom el samt genomför OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
Namn
HSB Triangeln
Adress
Gitarrgatan 3
Byggnadsår
1963
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-9079
Föreningens ekonomi
Föreningen innehar marken med tomträtt (omförhandlas 2020). Avgiftshöjning 5% från och med Juli 2021 på grund av tomträttsavgäld.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
214 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
69.3 m²
Våningsplan
Våning 2 av 12. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
5 307 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Avgiften är inkluderat en obligatorisk kostnad för att finansiera balkongprojektet från 2019/2020 med 400 kr.
Andel i föreningen
0.51706%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1201
Slutpris
2 195 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1963
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
Föreningen har avtal med Tele2 (Comhem). Bredband, TV och Telefoni ingår i månadsavgiften.

Renoveringar

2022 Samtliga väggar är nymålade och nya lister i alla rum/kök 2022 Ny tvättställ i badrummet 2022 Ny köksbänk i köket

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
300 kr
Försäkring
150 kr
Summa
450 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Kommunikation

Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse