Hisings Backa

Ekebygatan 4

Alla bilder

Ljus genomgångstvåa med stor uteplats i soligt västerläge!

2 rok 65.4 kvm 4 504 kr/mån

Härligt planerad tvårumslägenhet med generösa sällskapsytor som förlängs av en stor och rymlig uteplats som vetter mot ett soligt västerläge. Det moderna köket är luftigt och inbjudande, perfekt för social matlagning och umgänge i den öppna miljön mot vardagsrummet. Tack vare genomgångsläget ges ett fantastiskt ljusinsläpp från motsatta väderstreck vilket inger en magisk rymd i hemmet. Med enhetliga ytskikt i samtliga rum blir det lätt att möblera och sätta sin egen prägel. Sovrummet är rymligt med en stor garderobsvägg och det finns även ett extra rum som kan användas som kontor eller förvaringsutrymme. Det helkaklade badrummet genomgick stambyte 2008 i stilfulla och moderna materialval, kaklat med egen tvättutrustning.

Här bor ni i en välskött och trivsam HSB-förening där avgiften inkluderar både bredband, TV och parkeringsplats. Bostaden är belägen i ett lummigt område med nära till gym, golfbanor och sporthallar. Det nybyggda området kring Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebol Köpcentrum erbjuder ett stort utbud av service och shopping. Dessutom har ni goda kommunikationer vid knutpunkten Körkarlen, vilket ger enkel åtkomst till centrala Göteborg och Kungälv.

Beskrivning

Interiör

Du välkomnas in i en rymlig och inbjudande hall med vitmålade väggar och ett snyggt grått laminatgolv som imiterar klinker.

Till vänster om entrén ligger köket, som är öppet och luftigt. Köket har vita, blanka skåpsluckor, en laminatarbetsbänk och stilrent vitt kakel ovanför bänken. Den maskinella utrustningen inkluderar kyl och frys i fullhöjd, spisfläkt, spishäll, diskmaskin samt integrerad ugn och mikrovågsugn.

Bredvid köket ligger det rymliga vardagsrummet med utgång till en västerläge uteplats, perfekt för att njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Fönsterpartiet vid uteplatsen fyller rummet med ett härligt, harmoniskt ljus.

Rakt fram från hallen ligger sovrummet med väggar målade i varma toner. Sovrummet är lugnt beläget med gott om plats för en dubbelsäng, och fönstret bidrar med ett fint ljusinsläpp. Från hallen nås även en rymlig klädkammare som erbjuder generösa förvaringsmöjligheter.

I anslutning till hallen finns det helkaklade badrummet som renoverades av föreningen 2008 i samband med stambytet. Badrummet har vitkaklade väggar och ett ljust klinkergolv med golvvärme. Inredningen består av toalett, handfat med kommod, handdukstork och dusch. Här finns också tvättmaskin och torktumlare för extra bekvämlighet, samt ett praktiskt vädringsfönster.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Backadalen byggdes under åren 1969-1971 och fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen består av 971 lägenheter, fördelat på 41 huskroppar. De flesta husen är 3-våningshus och svalgångshus. I föreningen finns en fritidskommitté som under året bl.a. har anordnat, pubaftnar, teaterbesök, bussresor samt disco för barn och ungdomar.
Total lägenhetsyta uppgår till 68 706 kvm och total lokalyta uppgår till 575 kvm. I föreningen finns adresserna Akkas gata, Gösta Berlings gata, Kavaljersgatan, Körkarlens gata, Mårbacka gatan och Ekebygatan.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, matförråd, källarförråd och tvättstuga. Vidare har man via föreningen tillgång till bastu, samlingslokal, snickerilokal och en vävlokal. I föreningen finns en fritidskommitté som anordnar olika trivselaktiviteter. Föreningen har en samlingssal och 2 st gästlägenheter som går att hyra. Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Tvättstugan är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även mopedrum i vissa hus, kontakta HSB vid intresse.

Parkering

Varje lägenhet har en p-plats endera utomhus eller under däck. Extra p-plats och garage går att hyra. De som har p-platser utomhus kan stå i kö för ett separat garage men får lämna sin p-plats när de får garaget. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. HSB sköter administrationen av parkeringar.

MC/Moped-plats 260 kr/mån
Husvagn/husbil 360 kr/mån
Thermogarage 480 kr/mån
Laddplats 300 kr/mån

Göteborgs Stad har sagt upp det tomträttsavtalet för den tomt som parkeringsgaraget på Akkas Gata står på. Styrelsen har en dialog med Göteborgs Stad, ihop med HSB Göteborg. Detta kan alltså innebära att föreningen tappar alla parkeringsplatserna längs med Akkas Gata och omfördelningen av dessa kommer påverka alla i föreningen. Föreningen kommer med mer information framöver alltefter förhandlingarna fortskrider.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:

2023: Installation av 30st elbilsladdare på förhyrda platser samt 6st elbilsladdare på gästplatser på G3.
2023: Samtliga dörrar till lägenheter på bottenvåningarna i loftgångshusen har bytts ut och kompletteras med brevlådor
2022: Föreningen har gjort en radonmätning med godkända resultat. Renovering av resterande 4 hissar är utfört. Infört ny sophantering. Upprustning av lek- och grillplatser.
2021: Vägbommar utbytta. Bytt elmätare i alla lägenheter samt påbörjar radonmätning. Renovering av hissar (loftgångshusen, 4 av 8).
2020: Byte av ytterdörrar (de som bor i loftgångshus kommer ej att bytas då de byttes för några år sedan). OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Fortsatt renovera lekplatser samt byggt ett utegym.
2019: Bergvärmeprojekt. Ny lekplatsutrustning på en gård (Sandön). Bytt lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Bytt lås i alla lägenheter och allmänna utrymmen.
2018: Portlås/porttelefonen är installerat, 3 taggar till entréerna är gjorda
2017/2018: Renovering av bastu.
2017: Fönster i loftgångarna byttes.
2016: Bytes temostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten. 2014: OVK besiktning. Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2013: Renoverades balkongerna, väggarna samt fönsterna i anslutning till balkongerna
2012-2013: Byte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum.
2007-2008: Stambyte

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
2023-2027: Fogar i fasader, takfläktsbyte, installation av solceller och byte av takpapp med start under augusti 2023 och framåt, beräknat vara klart under sommaren 2027. Projektet kommer att börja på Akkas gata.
Namn
HSB Brf Backadalen
Adress
Gösta Berlings gata 22
Byggnadsår
1969-1971
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-9442
Föreningens ekonomi
Beslut om eventuell avgiftsförändring tas under budgetmötet varje vår. Månadsavgiften kommer att höjas med 3% fr.o.m 1/7-2024. Avstämt mot ekonomisk förvaltare. Se föreningens årsredovisning för mer information.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
971 st
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Lekplatserna i området har totalrenoverats mellan 2018-2022. Ett utegym byggdes 2020 vid Gösta Berlings Gata. Föreningen har grillplatser på de flesta gårdarna och en park vid Gösta Berlings Gata där det t.ex. finns boulebana.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rum och kök
Boarea
65.4 m²
Våningsplan
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 504 kr/mån
Ingår i avgiften
Andel i föreningen
0.09176%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1969-1971
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Tele2, gruppanslutning tecknad via föreningen, 250/50 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme, bergvärme

Uteplats

Ja

Bilplats

Varje lägenhet har en p-plats endera utomhus eller under däck. Extra p-plats och garage går att hyra. De som har p-platser utomhus kan stå i kö för ett separat garage men får lämna sin p-plats när de får garaget. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. HSB sköter administrationen av parkeringar.

MC/Moped-plats 260 kr/mån
Husvagn/husbil 360 kr/mån
Thermogarage 480 kr/mån
Laddplats 300 kr/mån
Driftkostnader
Hushållsel
100 kr
Försäkring
100 kr
Summa
200 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Hisings Backa har idag 24 000 invånare och är ett område med nära till allt. Stadsdelen består av blandad bebyggelse. Här finns alltifrån äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/70-talet, nya villaområden och bostadsområden. Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen.

Kommunikation

För den som använder man bil är det nära till E6:an men föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer. Från stadsdelen går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjer passerar även Hjalmar Brantingsplatsen som är sydöstra Hisingens centrum för kollektivtrafik. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Närservice

I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå, Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum. På Backaplan finns det mesta för den som inte vill åka in till stan och handla. Här hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker på ett och samma ställe. Stadsdelen har även ett rikt kulturliv, Backa kulturhus har en kulturskola för både professionella teatergrupper och amatörer.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse