Sannegårdshamnen

Ceresplatsen 3

Alla bilder

Verkligt drömhem i unik förening med fri tillgång till Hagabadet!

3 rok 78.5 kvm 3 888 kr/mån

Nu har ni chansen att förvärva ett unikt drömboende i attraktiva Brf Residens Sannegården. I denna Brf kommer det sällan ut en bostad. Bostaden är rymlig moderiktig trea för livsnjutaren som vill ha ut det extra av livet. Uteplatsen är på hela 14 kvm med en fantastisk utsikt över Sannegårdshamnens glittrande hamnbassäng, och blir som ett extra rum under sommartid. Med möjlighet möblera med såväl loungemöblemang som matbord och grill. Vidare erbjuder bostaden en inbjudande inglasad balkong. Hemmets hjärta är det centralt placerade köket och vardagsrummet som samsas i en öppen planlösning. Här finner du den givna platsen att umgås med familj och vänner. Två bra sovrum i lägenhetens mer privata del och det helkaklade badrummet i sober färgskala med tvättavdelning.

I populära Brf Residens har medlemmarna fri tillgång till Hagabadet, dess pooler och bastu. Ta på dig badrock från Hagabadet, ta hissen ner till entréplan och njut av er fria tillgång till en magisk spaanläggning där harmoni står i centrum. Detta kan även användas exklusivt efter stängning från sen kväll till midnatt. Medlemmarna har även tillgång till det breda utbudet av yoga och träningspass samt reception med enklare café. Givetvis ingår det även tillgång till gym i huset eller hos Fitness24Seven. Här blir boendet en livsstil! Sannegården inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö..

Varmt välkommen till ett hem att trivas i!

Beskrivning

Interiör

Bostaden erbjuder en välkomande hall med goda förvaringsmöjligheter med generös skjutdörrsgarderob av Elfasystem. Lägenheten har genomgående valnöttsparkett och vitmålade väggar.

Badrummet är praktiskt placerat vid hallen och följer lägenhetens stilrena formspråk. Grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrumsutrustningen består av WC, handfat med kommod, spegel med belysning samt dusch med vikbara glasdörrar. En tvättsektion med överskåp, tvättmaskin samt torktumlare underlättar vardagsbestyren. För extra lyxig känsla finns dimbara spotlights i taket och härlig golvvärme för trötta morgonfötter.

Några steg in i bostaden öppnar allrummet upp sig med ett härligt ljusflöde från tre olika väderstreck. Köksinredning i vitt från Myresjökök och ovan bänkskivan som är i ljusbrun laminat sitter en praktisk glasskiva. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd ugn och mikro, fläktkåpa, kyl- och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. Köket har en praktisk köksö och erbjuder bra med förvaring, trevlig sällskapsyta och arbetsyta. Köksön är inte fastmonterad i golvet om man önskar ta bort den, så går det bra utan större märken eller hål.

Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket, vars yta ger plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang, ypperligt för sociala sammanhang. Härifrån nås lägenhetens härliga inglasade balkong i soligt läge.

Lägenheten har två sovrum, ett på vardera sidan vardagsrummet. Sovrummet längst in är det största och används idag som master bedroom. Här finns gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med Elfasystem som går längs hela väggen. Härifrån nås uteplatsen med fördelaktigt hörnläge och med fin utsikt över Sannegårdshamnen. Plats finns för önskad gruppmöbel. Lugnt och ostört läge på innegården där endast de boende kommer in. Huvudentrén har en passage under huset vilket gör att ytterst få går genom innegården.

Bostadens andra sovrum används idag som kontor men passar även perfekt som barnrum för den som önskar. Rummet har ett lugnt läge mot föreningens innergård.

En förlängning till boendet är den fria tillgången till Spat som ligger på bottenplan i entrén och drivs av det anrika Hagabadet. Här får du som boende fri tillgång till spa med både bad och bastu, VIP lounge, realax, träningsrum, träningspass, hotyoga, yoga och omklädningsrum. Spat erbjuder bland annat pool, loungemöbler, jacuzzi, och tre bastuar varav en är en turkisk ångbastu och en Infraröd bastu. De boende får även varsin morgonrock som tvättas av spat varannan vecka allt för att husets boenden ska få det lilla extra. Receptionen välkomnar både spagäster och de boende. Här finns även loungemöbler att slå sig ner vid. Man har dessutom förmånliga priser på spabehandlingar och i caféet.
Brf/BF

Förening

Detta livsstilsboende med bästa läge i Sannegårdshamnen och marinan som granne, är för den som verkligen vill njuta av livet.
I Brf Residens Sannegården får ni ett livstilsboende utöver det vanliga. Inte nog med att ni bor granne med Sannegårdshamnen med mysiga promenader längs kajen, caféer och restauranger så får ni som medlemmar fri tillgång till Hagabadet i entréplan. Som VIP-medlem får ni fri tillgång till spa, gruppträning, yoga och föreningens privata VIP-rum där ni har tillgång till tv, iPad, dagens tidning eller varför inte umgås en stund med grannarna. Gemensamma utrymmen att tillgå i huset är ett mindre gym, källarförråd, cykel- och barnvagsnrum. I receptionen finns även ett café där lättare mat och dryck kan inhandlas. Föreningen har en privat innergård mellan husen.

Medlemmarna i föreningen kan även teckna ett kostnadsfritt medlemskap hos Fitness24seven.

Brf äger fastigheten Lindholmen 37:1 med adresserna Ceresplatsen 1-3. Antalet lägenheter i föreningen är 67 med en total boarea 5034,5 kvm och lokalarea 954 kvm med byggår 2012-2013. Husen är byggda med höga miljökrav och har värmeåtervinning av ventilationsluften.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd och cykelrum och i husets entré möts du av Hagabadets SPA med pool och bastu. Som boende har du fri tillgång till poolen och yoga samt mycket bra rabatt på spabehandlingar. I entréplan finns även ett minigym, med bland annat roddmaskin, cross-trainer, löpband och cykel. I föreningens privata VIP-lounge kan du slå dig ner i soffan använda Ipaden, se på TV och småprata med grannarna.

Parkering

Föreningen har tillgång till 37 bilplatser (800-1200kr/mån) som hyrs ut till medlemmar via det helägda dotterbolaget Sannegården Parkering AB. Intern kö tillämpas. Förutom de 37 bilplatserna har föreningen även 2 mc-platser i garaget. Alternativ för parkering finns i området och går att hyra via Göteborgs kommun.

Renoveringar

2020: OVK-besiktning.

Då föreningens hus är relativt nybyggda finns inga större renoveringar planerade. Se årsredovisningen för löpande underhåll.
Namn
Brf Residens Sannegården
Byggnadsår
2012/2013
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Fast.beteckning
Göteborg Lindholmen 37:1
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769621-9950
Föreningens ekonomi
Väldigt god ekonomi i föreningen. Föreningens skuld per kvm är väldigt lågt jämfört med andra bostadsrättsföreningen i den här åldersklassen. Senaste fyra åren har de haft en avgiftsfri månad. Januari 2021 beslutades om avgiftsfri månad, nya beslut tas år för år. Inga avgiftsförändringar är beslutade i dagsläget.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
67 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Privat innergård som enbart nås av de boende mellan Ceresplatsen 2 och Ceresplatsen 3.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rum och kök
Boarea
78.5 m²
Våningsplan
Våning 2 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 888 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och bredband från Com Hem och fri tillgång till Hagabadet i huset samt gymkort hos Fitness24Seven.
Andel i föreningen
1.555%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 592-B1103
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Slutpris
6 000 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2012/2013
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Bredband 100/100 och TV silver från Comhem ingår i avgiften.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Uteplats

Stor uteplats och, dessutom en inglasad balkong.

Bilplats

Föreningen har tillgång till 37 bilplatser (800-1200kr/mån) som hyrs ut till medlemmar via det helägda dotterbolaget Sannegården Parkering AB. Intern kö tillämpas. Förutom de 37 bilplatserna har föreningen även 2 mc-platser i garaget. Alternativ för parkering finns i området och går att hyra via Göteborgs kommun.
Driftkostnader
Hushållsel
400 kr
Vatten/avlopp
140 kr
Försäkring
270 kr
Summa
810 kr/mån
Antal personer i hushållet
3 st
Brf har gruppavtal när det gäller elen.
Elförbrukning
4200 kWh/år
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både gammal och ny arkitektur.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Övrigt

Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

anmäl intresse