Sannegårdshamnen

Ceresplatsen 3

Alla bilder

Drömhem i en unik förening med fri tillgång till Hagabadet!

2 rok 55 kvm 3 000 kr/mån

Nu har du chansen att förvärva ett unikt drömboende i den attraktiva bostadsrättsföreningen Residens Sannegården där det ytterst sällan kommer ut en bostad. En rymlig moderiktig tvåa för livsnjutaren som vill ha ut det extra i livet. Uteplatsen är ca 10 kvm med en fantastisk utsikt över Sannegårdshamnens glittrande hamnbassäng. Den sociala sfären utmärker sig där kök och vardagsrum samsas i en öppen planlösning. Här finner du den givna platsen att umgås med familj och vänner. Välplanerat sovrum med goda förvaringsutrymmen och det helkaklade badrummet i sober färgskala med tvättavdelning.

I populära Brf Residens har medlemmarna fri tillgång till Hagabadet, dess pooler och bastu. Ta på dig badrock från Hagabadet. Ta hissen ner till entréplan och njut av er fria tillgång till en magisk spaanläggning där harmoni står i centrum. Medlemmarna har även tillgång till det breda utbudet av yoga och träningspass samt reception med enklare café. Givetvis ingår det även tillgång till gym i huset eller hos Fitness24Seven. Här blir boendet en livsstil! Sannegården inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.

Välkomna till ett hem ni kommer trivas i!

Beskrivning

Interiör

Inne i bostaden möts du av en välkomande hall med goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med Elfasystem. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek och vitmålade väggar.

Badrummet är modernt kaklat med stora vita liggande kakelplattor på väggarna och grå stenimiterat klinker på golvet. Duschhörna med vikbara dörrar i klarglas. Kommod samt stor spegel med belysning. Infällda spotlights med dimmerfunktion. Golvvärme ger badrummet en extra lyxig känsla. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ovan finns en praktisk bänkskiva och förvaringsskåp i vitt.

Köket ligger i anslutning till vardagsrummet i öppen planlösning och är välstämt i brunt och vitt. Energieffektiva vitvaror från Electrolux. I köket finns spishäll, spisfläkt med kolfilter, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, inbyggnads micro och kombinerad kyl och frys samt extra halvfrys. Köksinredningen är från Myresjökök och går i klassisk stil och erbjuder bra med förvaring. Köksbänk i ekimiterad laminat i snygg kombination med stora kakelplattor bakom. Köket har en praktisk köksö och erbjuder bra med förvaring, trevlig sällskapsyta och arbetsyta. Köksön är inte fastmonterad i golvet om man önskar ta bort den, så går det bra utan större märken eller hål.

Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket. Stora fönsterpartier ut mot uteplatsen och det mysiga läget ger rummet fint ljusinsläpp. Här finns plats för både soffgrupp och matbord.

Uteplatsen har fin utsikt över Sannegårdshamnen. Plats finns för önskad gruppmöbel. Lugnt och ostört läge på innegården där endast de boende kommer in. Huvudentrén har en passage under huset vilket gör att ytterst få går genom innegården.

Stort sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med Elfasystem som går längs hela väggen. Ett generöst fönsterparti ut mot den lugna innegården bidrar med ljusinsläpp.

En förlängning till boendet är den fria tillgången till Spat som ligger på bottenplan i entrén och drivs av det anrika Hagabadet. Här får du som boende fri tillgång till spa med både bad och bastu, VIP lounge, realax, träningsrum, träningspass, hotyoga, yoga och omklädningsrum. Spat erbjuder bland annat pool, loungemöbler, jacuzzi, och tre bastuar varav en är en turkisk ångbastu och en Infraröd bastu. De boende får även varsin morgonrock som tvättas av spat varannan vecka allt för att husets boenden ska få det lilla extra. Receptionen välkomnar både spagäster och de boende. Här finns även loungemöbler att slå sig ner vid. Man har dessutom förmånliga priser på spabehandlingar och i caféet.


Brf/BF

Förening

Detta livsstilsboende med bästa läge i Sannegårdshamnen och marinan som granne, är för den som verkligen vill njuta av livet.
I Brf Residens Sannegården får ni ett livstilsboende utöver det vanliga. Inte nog med att ni bor granne med Sannegårdshamnen med mysiga promenader längs kajen, caféer och restauranger så får ni som medlemmar fri tillgång till Hagabadet i entréplan. Som VIP-medlem får ni fri tillgång till spa, gruppträning, yoga och föreningens privata VIP-rum där ni har tillgång till tv, iPad, dagens tidning eller varför inte umgås en stund med grannarna. Gemensamma utrymmen att tillgå i huset är ett mindre gym, källarförråd, cykel- och barnvagsnrum. I receptionen finns även ett café där lättare mat och dryck kan inhandlas. Föreningen har en privat innergård mellan husen.

Medlemmarna i föreningen kan även teckna ett kostnadsfritt medlemskap hos Fitness24seven.

Brf äger fastigheten Lindholmen 37:1 med adresserna Ceresplatsen 1-3. Antalet lägenheter i föreningen är 67 med en total boarea 5034,5 kvm och lokalarea 954 kvm med byggår 2012-2013. Husen är byggda med höga miljökrav och har värmeåtervinning av ventilationsluften.

Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd och cykelrum och i husets entré möts du av Hagabadets SPA med pool och bastu. Som boende har du fri tillgång till poolen och yoga samt mycket bra rabatt på spabehandlingar. I entréplan finns även ett minigym, med bland annat roddmaskin, cross-trainer, löpband och cykel. I föreningens privata VIP-lounge kan du slå dig ner i soffan använda Ipaden, se på TV och småprata med grannarna.

Parkering

Föreningen har tillgång till 37 bilplatser (800-1200kr/mån) som hyrs ut till medlemmar via det helägda dotterbolaget Sannegården Parkering AB. Intern kö tillämpas. Förutom de 37 bilplatserna har föreningen även 2 mc-platser i garaget. Alternativ för parkering finns i området och går att hyra via Göteborgs kommun.

Renoveringar

2020: OVK-besiktning.

Då föreningens hus är relativt nybyggda finns inga större renoveringar planerade. Se årsredovisningen för löpande underhåll.
Namn
Brf Residens Sannegården
Byggnadsår
2012/2013
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769621-9950
Föreningens ekonomi
Väldigt god ekonomi i föreningen. Föreningens skuld per kvm är väldigt lågt jämfört med andra bostadsrättsföreningen i den här åldersklassen. Senaste fyra åren har de haft en avgiftsfri månad. Januari 2021 beslutades om avgiftsfri månad, nya beslut tas år för år. Inga avgiftsförändringar är beslutade i dagsläget.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
67 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Privat innergård som enbart nås av de boende mellan Ceresplatsen 2 och Ceresplatsen 3.
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rum och kök
Boarea
55 m²
Våningsplan
Våning 2 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift
3 000 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och bredband från Com Hem och fri tillgång till Hagabadet i huset.
Andel i föreningen
1.2025%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 592-B1101
Slutpris
4 400 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2012/2013
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Bredband 100/100 och TV silver från Comhem ingår i avgiften.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Uteplats

Ja
Driftkostnader
Försäkring
100 kr
Summa
100 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
El ingår i månadsavgiften, enligt skriftlig uppgift från Pedram S. ägare (säljare).
Elförbrukning
2400 kWh/år
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både gammal och ny arkitektur.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Övrigt

Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

anmäl intresse