Hovås

Berguven 32

Alla bilder

Nyproducerad tvåa från 2020 med fina tillval på gemytliga Uggleberget!

2 695 000 kr 2 rok 54 kvm 3 378 kr/mån

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för visning.

Tillfälle att förvärva en smart planerad tvåa på populära Uggleberget i natursköna omgivningar. Nyproducerad 2020 som erbjuder ett boende med hög kvalitet och bekvämlighet. Unikt boende med väl tilltagen balkong som sträcker sig över hela 12 kvadratmeter. Hemmet har en modern interiör med vackert genomgående parkettgolv, stilfull interiör och välvalda materialval. Det erbjuds en öppen och social planlösning, ett stilrent och högkvalitativt HTH kök med fina tillval. Det rymliga sovrummet har även det ett rikligt ljusinsläpp från det stora fönstret, som i direkt anslutning har en praktisk klädkammare med gott om plats för förvaring. Stilrent badrum med vardagslyx såsom golvvärme, handdukstork samt tvättmaskin/torktumlare!
Brf har övernattningslägenhet med komplett kök och bastu för medlemmarna att hyra. Avskilt läge där lugnet råder med kort avstånd till Nya Hovås och natursköna strövområden som gör att upplevelser för den aktiva alltid finns nära. Ni tar er smidigt ner till havet för att njuta av sommarens varmare dagar och goda kommunikationer med buss X2 tar er in till Göteborgs stad på 20 minuter.

Beskrivning

Interiör

Vi välkomnas in i en hall med avhängning direkt till höger. Golvet är beklätt med praktiskt instegsklinker. Genomgående i bostaden har man lagt ett vitpigmenterat parkettgolv i ek som tillsammans med vitmålade väggar ger ett stilrent och rymligt intryck.

Fortsätt in mot hemmets största rum där kök och vardagsrum smälter samman till en generös umgängesyta. Här ryms både soffa, fåtöljer och matplats för flera gäster. Rummet har ett fint ljusinsläpp och utanför vardagsrumsdelen breder den härliga balkongen ut sig. Den blir en naturlig förlängning av lägenheten under sommarmånaderna, perfekt för mysiga middagar med familj och vänner.

Härlig och väl tilltagen balkong med utsikt mot vackra omgivningar med lummiga träd.

Köket från HTH andas kvalité och lyx. Skåpsinredning och luckor är stilrent vita. Maskinparken består av spishäll, inbyggd ugn och micro samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Ovan arbetsytan finns vitt kakel samt god punktbelysning. En grå bänkskiva i sten blir en snygg kontrast mot det i övrigt vita köket.

Det rymliga sovrummet med ett stort fönster som släpper in ljus från balkongen och ger en rymligare känsla till rummet. Rummet har plats för en lite större säng och tillhörande möblemang. I rummet finns en klädkammare som löser förvaringen.

Badrummet är rymligt och stilrent i klassisk färgskala. Helkaklat med grått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel på väggarna och dimbara spotlights i taket. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning ovan, takdusch, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork samt generös arbetsbänk med väggfasta skåp ovan. Praktiskt, snyggt och rymligt!
Brf/BF

Förening

Med fritt söderläge på Uggleberget i Nya Hovås söder om Göteborg har vi Brf Sparvugglan bestående av 38 bostadsrätter. Ett unikt boende med närhet till havet och promenadavstånd till butiker, restauranger och caféer. Här uppe på Uggleberget är ytorna generösare och husen integreras med naturen. Samtliga 38 bostadsrätter har generösa glaspartier samt terrass, balkong eller uteplats. Föreningen äger Skintebo 526:2 i Hovås bestående av 1 flerbostadshus med 38 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt garage under fastighetens sutterängplan. Till föreningen hör adresserna Berguven 30-32. Föreningen registrerades 2018 och fastigheten togs i bruk i oktober 2020

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns ett övernattningsrum att hyra för medlemmarna. Här finns bastu och duschutrymme ett kök samt stort matsalsbord och soffhörna. Passar såväl för festliga arrangemang eller som övernattningsrum.

Parkering

Parkering finns under huset där hissen går upp till översta våningsplan. I föreningen finns 33 garageplatser till en kostnad om 1150 kr/månad samt 8 parkeringsplatser till en kostnad om 500 kr/månad.
Namn
BRF Sparvugglan i Hovås
Adress
Berguven 30
Byggnadsår
2020
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-8832
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
38 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Fakta

Om bostaden

Begärt pris
2 695 000 kr
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
54 m²
Våningsplan
Våning -1 av 5. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 378 kr/mån
Ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150kr/mån gällande bredband.
Andel i föreningen
1.7094%
Indirekt nettoskuldsättning
726 881 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 0902

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2020
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Comhem.
Uppvärmning
Markvärmepump (el) och el (vattenburen)
Ventilation
Frånluft med återvinning

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
450 kr
Försäkring
129 kr
Summa
579 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Här kombinerar man det bästa från staden med en mänsklig skala och möjligheter till aktiv livsstil. En blandstad i absolut världsklass. Den småskaliga blandstaden som stadsbyggnadsmodell har en tät och fattbar bebyggelsestruktur som tillåts vara komplex i sin utformning och till sitt innehåll. Den präglas av variation vad gäller byggnadsskala, boendetyper och upplåtelseformer, vilket ger social mångfald. I blandstaden finns en funktionsblandning, vilket gör att förskola, grundskola, handel och arbetsplatser finns i anslutning till bostäderna, något som minskar behovet av bil. Här är stadsrummet och stadsmiljön offentlig och tillgänglig för alla vilket ger den förutsättningar att vara befolkad under dygnet, något som ökar känslan av trygghet.

Blandstaden kännetecknas av en närhet mellan verksamheter och människor som kan ge ett omväxlande och rörligt folkliv. Utformningen av stadsrummet påverkar stadens sociala dimension genom att den sätter ramarna för gatulivet. Tydliga sociala konsekvenser möjliggör att flera olika saker kan pågå på en plats samtidigt. Eftersom våra vardagliga handlingar ofta är ganska rutinmässiga och livet på gator och platser är rätt likartat från dag till dag så är det bra om blandstaden stödjer vardagens stadsliv och möten.

Eftersom Nya Hovås så tydligt bygger vidare på områdets befintliga kvaliteter, som Origohusets etablerade handels- och kontorsmiljö och de gröna områdena gör det att det finns starka förutsättningar att tidigt etablera blandstadens karaktär och flöden. Här skapas en stadsmiljö med unika kvaliteter som inte kan finnas någon annanstans – och det gör Nya Hovås till ett område i världsklass.

Stråken går in i varann och kopplar vidare till nästa. Platser och ankarpunkter lockar dig att stanna till. Genvägar och gränder kompletterar gatunätet. Det urbana stråket spänner mellan olika handel och kontorsmiljöer, via skola, kulturhus och förskola. Utefter Hovås Allé finns mycket att titta på, gatan är lummig och lätt att stanna till på för de som kommer med bil. Gatan kantas av bostäder i många färger och former, som Änggården fast bättre, för här finns småbutiker i bottenvåningarna. I kvarteren runt bostäderna är det alltid folk ute på vår- och sommarkvällarna. Kanske kan grannarna som håller på med sin odlingslåda hålla ett öga på barnen medan du tar en snabb joggingrunda innan det är dags att börja med middagen.

Kommunikation

Nya Hovås ligger 12 kilometer söder om Göteborg. Vill du ta bussen till hit väljer du till exempel buss X2 från Linnéplatsen. Då är du framme på 18 minuter. Med bilen kör du väg 158 och svänger av vid Brottkärrsmotet. Vill du uppleva vacker natur samtidigt som du får lagom vardagsmotion tar du cykeln längs gamla Säröbanan.

Övrigt

Utöver att du har nära till stadens puls kan du nyttja den fina naturen som finns i närområdet. Du cyklar till salta bad eller mysiga skogspromenader på fem, tio minuter. Med närhet till Amundön, Hovåsbadet och Hovås Kallbadhus har du nära till salta badplatser. Oxsjön är en fin sjö där man kan fiska och bada, Billdals Park erbjuder fin promenad bland vackra växter och träd. Och då har vi inte ens börjat pratat om vad Sandsjöbacka naturområde och Säröbanan har att erbjuda.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse