Sannegårdshamnen

Barken Beatrices Gata 14

Alla bilder

Ljuvlig tvåa med söderbalkong och utsikt över Sannegårdshamnen!

2 rok 57 kvm 3 556 kr/mån

Några få fotsteg från Sannegårdens gemytliga kajpromenad presenteras en välplanerad, stilfull och ljus tvåa. Ett härligt söderläge på fönster och balkong innebär att bostaden badar i sol med vattenutsikt ner mot hamnen. Generös öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som skapar fantastiska sällskapsytor. Rofyllt sovrum med mycket god förvaring genom flertal garderober och en klädkammare. Stilrent och helkaklat badrum i klassiska toner med egen tvättutrustning som förenklar i vardagen. Bredband ingår i avgiften! Här bor ni i ett trevligt område präglad av den maritima atmosfären med närhet till service, spa, skolverksamhet samt mysiga caféer och restauranger längs med det underbara promenadstråket intill kajen. Möjlighet till båtplats finns i Sannegårdshamnen och utmärkta kommunikationer finns med både båt och buss. Detta är helt enkelt ett bekvämt boende i en välskött förening.

Välkomna till ett hem att trivas i.

Beskrivning

Interiör

Hallen är bostadens nav och till höger nås badrum och sovrum medans till vänster nås de mer sociala delarna som vardagsrum, kök samt balkong. På golvet ligger genomgående ljus parkett i ek och det är vita väggar. Här finns plats för avhängning och förvaring via garderober.

Bostadens sällskapsrum är en given plats för trivsamma sammankomster med vänner och familj med anslutande balkong och köket nära tillhands. Den öppna ytan ger en luftig känsla och ljuset flödar genom ett stort fönsterparti och en helglasad altandörr. Likt bostadens sovrum och kök pryds fönsterna av dekorativa fönsterbänkar i sten och de vita väggarna ger en neutral bas att inreda efter. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

Den terrassliknande balkongen imponerar med sol hela dagen och en vacker utsikt över Sannegårdshamnen. Utanför är det en återvändsgata som gör att trafiken är lugn, och du kan i lugn och ro njuta av eftermiddagskaffet. Den rejäla ytan ramas in av ett snyggt räcke i svart stål och på golvet ligger en praktisk klinkers. Här kan ni inreda med en mysig loungegrupp, blommor och dekoration.

Bostadens matlagningskök har en L-formad design med en öppen, social arkitektur mot intilliggande vardagsrum. Rejäla arbetsytor förenklar i matlagningen och här finns gott om förvaring i lådor, över- och underskåp. Skåpsinredningen är i vitt med rostfria beslag och öppna hyllplan ger plats för kryddor och kokböcker. Arbetsytan är belagd med en vit marmorskiva och ovanför sitter en vit kakel, belysning och eluttag. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en ny fläkt (2022), induktionshäll (2017), kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Ett stort fönsterparti förser köket med ljus och den öppna ytan intill vardagsrummet kan möbleras med ett stort matsalsbord för flera personer.

Sovrummet nås från både hallen och köket. Här finns två garderober till förfogande och den luftiga ytan kan inredas med dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Ett stort fönster släpper in dagsljuset och en fin fönsterbänk i sten ger plats för blommor och dekoration.

Intill sovrummet ligger en väl tilltagen klädkammare som är inredd med en generös hatthylla och praktiska klädstänger. Ytan ger dessutom utrymme för övriga förvaringslösningar om så önskas.

Badrummet är helkaklat i sobra toner utrustad med WC, dusch med glasvägg, handfat, spegelskåp med belysning samt handdukstork. För bekvämlighet i vardagen finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk. Behaglig golvvärme lämpar sig väl för kalla vinterkvällar.
Brf/BF

Förening

Föreningen äger fastigheten 44:3 med adresser Barken Beatrices gata 10-18 föredelade på två huskroppar. 56 lägenheter och 32 st garageplatser. Föreningen är delaktig i samfälligheten Skrovet ihop med övriga föreningar på gården. Samfälligheten omfattar garage under mark, tvättstugor, grönytor samt källarförråd och gästlägenhet. Husens enstegstätade putsfasader har bytts ut mot en betydligt bättre fasad med skivor.

Föreningen har generellt bygglov för inglasning av balkongerna. För att glasa in får man höra med grannen först.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet finns individuella förråd för förvaring. Förråden nås via respektive trapphus eller tillhörande hissar.

Två tvättstugor delas mellan tre föreningar (en tvättstuga finns i källarplan, Barken Storegrunds Gata 7, den andra i Barken Beatrices Gata 8). Tvättstugan har 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Två cykelrum samt barnvagnsrum finns i källarplan. En övernattningslägenhet finns att boka för föreningens (och samfällighetens) medlemmar. Lägenheten finns i källarplan, Barken Storegrunds Gata 7.
Cykelförvaring finns i föreningen.

Parkering

Föreningen disponerar över 32 garageplatser som hyrs ut till en kostnad av 800 kr/mån. I dagsläget är det kö till garageplatserna. Via grannföreningen Riksbyggen Brf Barken Beatrice finns möjlighet att hyra garageplats för 1000 kr/mån i mån av plats. P-plats ute finns att hyra i närheten genom parkeringsbolaget Göteborgs Stad. Platser finns lediga.

Renoveringar

2017 utfördes upprustning av fasader
2021 utfördes byte av porttelefoner.
Namn
Brf Fören på Norra Älvstranden
Adress
Barken beatrices gata 10
Byggnadsår
2004-2006
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716447-7858
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning via HSB. Som ny medlem i föreningen ska separat medlemskap tecknas i HSB direkt vid köp av bostad. Föreningen har en god ekonomi och bra spridning på fastighetslånen med olika bindningstider till mycket bra räntor. Låg belåningsgrad om 5300 kr/kvm om man jämför med liknande föreningar som är i samma ålder och ligger i området. Föreningen redovisar ett litet minus och det beror på förändrade regler för avskrivningar av fastighetens värde. Räknar man bort detta så ger det en bättre bild av hur föreningens ekonomi mår och då visar det på ett plusresultat. Föreningens likviditet gör att de extraamorterar på lånen och någon avgiftsjustering är inte planerad
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
56 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Trevlig innergård med grönytor och sittplatser.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
57 m²
Våningsplan
Våning 2 av 4. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 556 kr/mån
Ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår: värme, vatten, bredband (250/100 Mbps), IP-telefoni och kabel-TV.
Andel i föreningen
1.39932%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 332
Slutpris
3 500 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2004-2006
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Ett grundutbud av tv-kanaler samt Fiberinternet (250/100 mbit/s) via Telenor ingår i månadsavgiften.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med tilluft i fasad.

Uteplats

Stor balkong i söderläge som är 5 meter lång!

Bilplats

Föreningen disponerar över 32 garageplatser som hyrs ut till en kostnad av 800 kr/mån. I dagsläget är det kö till garageplatserna. Via grannföreningen Riksbyggen Brf Barken Beatrice finns möjlighet att hyra garageplats för 1000 kr/mån i mån av plats. P-plats ute finns att hyra i närheten genom parkeringsbolaget Göteborgs Stad. Platser finns lediga.
Driftkostnader
Hushållsel
300 kr
Försäkring
90 kr
Summa
390 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både gammal och ny arkitektur.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Övrigt

Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse