Skintebo

Backängen 29

Alla bilder

Stilfull 4:a i populära Skintebo med högt fritt gavelläge!

4 rok 75 kvm 5 425 kr/mån

I Billdals hetaste område, Skintebo, ges nu tillfälle att förvärva denna stilfulla och smart planerade 4:a i ett av föreningens bättre lägen. Entrén till bostaden nås längst in på loftgången med egen grind och en liten uteplats med kvällssol. Nytt kök från 2015 med vitvaror av hög kvalité och gott om plats för matbord och umgänge. Ett praktiskt och fräscht badrum. Vardagsrummet är ljust luftigt tack vare fönster i två väderstreck. Här finns utgång till den rymliga balkongen där solen kan avnjutas under stora delar av dagen. Bostaden erbjuder två väl tilltagna sovrum och ett mindre som kan nyttjas som barnrum/gästrum. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Utöver havet som granne finns närhet till diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

Redan i hallen möts du av den trivsamma känsla som präglar denna härliga hörnlägenhet. Väggarna är målade i ljusgrått och golvet är klätt i praktisk plastmatta. Här finns plats för både ytterplagg och skor till höger om entrén. På framsidan ges möjlighet att skapa en uteplats tack vare det innersta läget på loftgången. Här har man en egen uteplats med grind som ger plats för kvällssol.

Till höger om hallen finner ni köket som är smakfullt renoverat under 2015. Stilren inredning i vitt och bänkskiva i svart. Maskinell utrustningen i form av kyl, frys, spis, fläkt, ugn och mikro. Eftersom lägenheten ligger i slutet på loftgången så behöver man inte bekymra sig över insyn i köket. Ett matbord för 4-6 personer ryms utan problem vilket gör att man gärna sitter länge vid middagen och umgås.

I anslutning till hallen ligger huvudsovrummet som är rymligt och erbjuder gott om förvaring med en lång garderobsvägg. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord om så önskas.

Vidare in i hallen ligger badrummet som är av äldre standard men känns ändå fräscht. Badrumsinredningen består av handfat med kommod och spegel, WC samt badkar med dusch. Vardagslyx med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Underbart vardagsrum där ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet och från den helglasade balkongdörren. Rummet är rymligt och förutom en stor soffgrupp så finns det plats för, om så önskas, ett större matbord eller en mysig läshörna. Här kläs golvet, av fin ekparkett och väggarna är vita. Utgång till balkongen sker härifrån.

Mysig balkong i ett fritt och skyddat söderläge mot gården. Här ges en ombonad känsla med trätrallen på golvet och den generösa ytan bjuder in till långa stunder i solen med nära och kära.

Det andra sovrummet är beläget mot den tysta och rofyllda gården och de generösa ytorna ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, en arbetsplats för den som önskar och i en rejäl garderobsenhet erbjuds gott om förvaring.

Det tredje sovrummet är en omgjord klädkammare så för den stora familjen passar denna lägenhet helt perfekt. Väl tilltaget fönster som släpper in härligt ljus!
Brf/BF

Förening

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.

Parkering

Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

Renoveringar

På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2017-2018: Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
2020-2021: Alla tvättstugor (8st) renoveras för närvarande och beräknas vara klara senast vid årsskiftet 2020/2021. För en tid framöver är de stora projekten avklarade. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041. Löpande vid behov I Rörstambyte, elstambyte och badrumsrenoveringar (föreningen bekostar byte av brunn). Föreningen kommer således inte att genomgå ett stort stambyte, utan detta görs löpande. Fastighetsförsäkring är tecknad hos Länsförsäkringar.
Namn
Skintebodalens Bostadsrättsförening
Adress
Klyfteråsvägen 3C
Byggnadsår
1975-1976
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
320 st
Överlåtelseavgift
1182 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
75 m²
Våningsplan
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift
5 425 kr/mån
Ingår i avgiften
Andel i föreningen
0.003355%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 00593
Slutpris
3 000 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1975-1976
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är anslutet till Itux via fiber med möjlighet till digital-TV, bredband och telefoni genom valfri leverantör. Se www.itux.se för mer information om utbud och priser. Kabel-tv går även att få via Parabolen som kostar ca 200 kr/mån.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Direktverkande el

Renoveringar

2018 Glasvägg badkar Ny dusch och blandare Ny trall balkongen Ombyggnad klädkammare samt nytt golv Nymålad delvis i bostaden Köpt/installerat garderob i sovrum 2017 Satte in badkar Ny tvättmaskin/torktumlare Ny trall loftgången

Uteplats

Uteplats 1: Balkong, österläge
Uteplats 2: Loftgång, västerläge

Bilplats

P-plats under tak hör till lägenheten och ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket
Driftkostnader
Hushållsel
797 kr
Summa
797 kr/mån
Dokument/länkar
Område

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse