Eriksberg

Astris Gata 72

Alla bilder

Kvadratsmart 1,5:a på Eriksbergsplatån!

1.5 rok 42 kvm 2 550 kr/mån

Nu finns chansen att förvärva en kvadratsmart 1,5:a på Eriksbergsplatån där varje kvadratmeter sitter på rätt ställe. Bostaden erbjuder ett helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin-och torktumlare samt ett fullt utrustat kök med integrerad diskmaskin samt en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bostaden har en rymlig sovalkov med plats för större säng och gott om förvaring ges i en stor klädkammare. Lugnt område med park- och naturområden alldeles inpå knuten samtidigt som ni på endast ett par minuters promenad når Eriksbergskajen med sitt pulserande café- och restaurangliv. Härifrån erbjuds även bra kommunikationer med kollektivtrafiken. Stabil förening med låga avgifter..

Beskrivning

Interiör

Brf/BF

Förening

Brf Balladen i Västra Eriksberg nyproducerades och var klara för inflyttning 2013. Fastigheten består av ett flerbostadshus med 65 lägenheter och en lokal.

Föreningen deltar ihop med Brf Serenaden i Västra Eriksberg i en gemensamhetsanläggning avseende garage, gård, belysning, källarutrymme mm inom kvarteret.

Förvaltning: Teknisk förvaltning sköts av Bredablick förvaltning AB och den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo AB."

Gemensamma utrymmen

Det finns en lokal (som idag hyrs ut och drivs som Närbutik), styrelserum och extra uthyrningsförråd i källaren. Finns även cykel-, barnvagns- och rullstolsförråd samt källarförråd.

Parkering

Brf Balladen förfogar över 55 parkeringsplatser varav 20st är utomhusplatser. 35 st garageplatser varav 14 st med laddstolpar. Elförbrukningen tillkommer. Dessutom är två platser handikappanpassade och det finns 2 MC-parkeringar. Till garaget är det för närvarande en liten kö på ca 5 personer (okt 2021). Utomhusparkeringarna är belägna mellan fastigheten och hållplatsen Pölsebo.
Avgiften för en garageplats är för närvarande 950 kr/månad, MC-parkering 475 kr/månad, samt utomhusparkering 550 kr/månad.
Namn
Brf Balladen
Adress
Astris Gata 74
Byggnadsår
2013
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769623-3274
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
65 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Antal rum
1.5 rum och kök
Boarea
42 m²
Våningsplan
Våning 4 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift
2 550 kr/mån
Ingår i avgiften
Månadsavgiften inkluderar värme, kallvatten, kabel-tv, bredband och IP-telefoni via Telia Tripleplay. Detta specificeras som ett obligatoriskt tillägg om 338 kr på månadsavin.
Andel i föreningen
1.14519%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 302
Slutpris
1 350 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2013
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Telia Triple Play (Tv, bredband och ip-telefoni). Telias kanalpaket Lagom samt bredband via fiber 250 mbit/s ingår i avgiften.

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
180 kr
Vatten/avlopp
125 kr
Försäkring
120 kr
Summa
425 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse