Skintebo

Åsbacken 30

Alla bilder

Charmig genomgångstvåa med bästa läge i Skintebo!

2 rok 54 kvm 3 975 kr/mån

Med det sannolikt bästa läget i Skintebo ligger denna genomgångstvåa för dig med högt ställda krav. Här bor du i ostört läge med vackert grönskande utsikt från den soldränkta och ostörda balkongen. Väldisponerade ytor som samsas fint med vackert genomgående ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier. Köket är noga omhändertaget med goda arbetsytor och i vardagsrummet finns det plats för såväl soffgrupp som matsalsdel. Stort sovrum med plats för både dubbelsäng, arbetshörna och goda förvaringsutrymmen. Badrummet är fräscht och helkaklat. Till bostaden hör ett väl tilltaget vindsförråd samt förråd i parkeringsgaraget. P-plats i parkeringsgarage ingår i avgiften. Idylliskt boende med radhuskänsla.

Skintebo är ett mycket charmigt bostadsområde beläget i hjärtat av gemytliga Billdal som omges av herrgårdar och vackra villor. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk. Här bor man med några hundra meters promenadavstånd till hav, bad och båthamn, härifrån är även det underbara naturreservatet Amundön lättillgängligt. Diverse aktiviteter såsom ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor och kommunikationer med X2 in till stan finns inom området. Nya Hovås nås inom 5-10 minuter som erbjuder all tänkbar service och shopping.

Välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Brf/BF

Förening

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.

Parkering

Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

Renoveringar

På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2017-2018: Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
2020-2021: Alla tvättstugor (8st) renoveras för närvarande och beräknas vara klara senast vid årsskiftet 2020/2021. För en tid framöver är de stora projekten avklarade. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041. Löpande vid behov I Rörstambyte, elstambyte och badrumsrenoveringar (föreningen bekostar byte av brunn). Föreningen kommer således inte att genomgå ett stort stambyte, utan detta görs löpande. Fastighetsförsäkring är tecknad hos Länsförsäkringar.
Namn
Skintebodalens Bostadsrättsförening
Adress
Klyfteråsvägen 3C
Byggnadsår
1975-1976
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
320 st
Överlåtelseavgift
1182 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
54 m²
Våningsplan
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 975 kr/mån
Ingår i avgiften
VA, Kabel-TV grundutbud och parkeringsplats
Andel i föreningen
0.2461%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 00503
Slutpris
2 080 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1975-1976
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är anslutet till Itux via fiber med möjlighet till digital-TV, bredband och telefoni genom valfri leverantör. Se www.itux.se för mer information om utbud och priser. Kabel-tv går även att få via Parabolen som kostar ca 200 kr/mån.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Direktverkande el

Renoveringar

2022 Nya trätrall balkong 2022 Nya tapeter i sovrummet 2022 Ny spis 2022 Installation av badrumskommod 2021 Nytt golv i hall och vardagsrum 2020 (Mars) Ny blandare i köket och nytt dörrhandtag till badrum 2020 (Feb) Badrumsbesiktning samt ny kyl & frys (10 års garanti) 2019 (Dec) Tätning av alla fönster, balkongdörr samt ytterdörr. Nytt badkar Ny porttelefon i hallen 2019 (Okt) Nymålat tak och väggar Omtapetsering i sovrum Nymålade garderobsdörrar Trallplattor för balkongen 2017 Ny diskmaskin, tvättmaskin samt torktumlare.

Uteplats

Balkong i söderläge.

Bilplats

Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.
Driftkostnader
Hushållsel
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och charmiga färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och kommunikationer in till Göteborg. Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, flera fotbollsplaner med en populär fotbollsförening, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig till Linnéstaden och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap.
Läs gärna mer om Skintebo på www.skinteboportalen.se

Kommunikation

Promenadavstånd till både buss 158 och X2 (fd Rosa Express) som tar er in till Göteborg på ca 30 minuter.

Övrigt

Avfallshantering; det finns 9 stationer placerade vid vändplatserna i området. Återvinningsstation finns vid busshållplatsen.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse