Skintebo

Åsbacken 30

Alla bilder

Genomgångstvåa på bästa läge i Skintebo!

2 rok 54 kvm 3 975 kr/mån

Begreppet "Områdets bästa läge" må vara utnött i många mäklarannonser, men här på Åsbacken 30 passar det faktiskt in perfekt. Här bor ni lugnt med fritt läge och rogivande utsikt över grönyta och skogsområde från den soldränkta och ostörda balkongen. Här erbjuds ett inflyttningsklar boende med tilltalande planlösning och genomgående fräscha ytskikt. Interiört väntar mycket generösa sällskapsutrymmen och gemytlig köksdel som inbjuder vänner och bekanta till social samvaro. Stort sovrum med plats för både dubbelsäng, arbetshörna och goda förvaringsutrymmen. Badrummet är fräscht och helkaklat. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak. Idylliskt boende med radhuskänsla.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med Buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Direkt närhet till havet och natursköna Amundön med vackra promenadstråk. Nära service, restauranger och butiker i Nya Hovås. Diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området..

Varmt välkommen att trivas!

Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

Här möts ni av en välkomnande hall med plats för hatthylla och en garderob som löser förvaringen. Bostaden har genomgående fin ekparkett och nymålade väggar och tak. Inga tavlor är uppsatta så väggarna är genomgående i nyskick.

Direkt till vänster om entrén finner ni det moderna köket. De vita luckorna är stilrent utförande. Ovan arbetsbänken sitter ett ljust kakel och bänkskivan är vit. Gott om förvaring i många skåp, matplatsen får sin givna placering invid fönstret. Maskinell utrustningen i form av kyl/frys, spis, fläkt, ugn och diskmaskin.

Vidare in i bostaden når ni vardagsrummet som tangerar att bli det givna sällskapsutrymmet. Generöst rum som rymmer såväl soffgrupp som matsalsdel och matsalsbord. Ett härligt rum som bjuder in till trevliga middagsbjudningar, mysiga filmkvällar eller minglet. Läget är mysigt och solens strålar letar sig mer än gärna hit.

Rymlig balkong i söderläge som används flitigt under vår- som sommartid. Bostaden utmärker sig även med att avståndet mellan fastigheterna är behagligt jämfört med andra i området.

Sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och rymmer en större säng, nattduksbord och annat kompletterande möblemang. En plats för vila och ro. God förvaring i form av flera garderober längs ena väggen.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger och utrustat med nyare badkar. Vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. Den ovanliggande arbetsbänken underlättar vardagssysslorna. Övrig inredning som badrummet försetts med är handfat, wc och spegelskåp.
Brf/BF

Förening

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.

Parkering

Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

Renoveringar

På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2017-2018: Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
2020-2021: Alla tvättstugor (8st) renoveras för närvarande och beräknas vara klara senast vid årsskiftet 2020/2021. För en tid framöver är de stora projekten avklarade. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041. Löpande vid behov I Rörstambyte, elstambyte och badrumsrenoveringar (föreningen bekostar byte av brunn). Föreningen kommer således inte att genomgå ett stort stambyte, utan detta görs löpande. Fastighetsförsäkring är tecknad hos Länsförsäkringar.
Namn
Skintebodalens Bostadsrättsförening
Adress
Klyfteråsvägen 3C
Byggnadsår
1975-1976
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
320 st
Överlåtelseavgift
1182 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
54 m²
Våningsplan
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 975 kr/mån
Ingår i avgiften
VA, Kabel-TV grundutbud och parkeringsplats
Andel i föreningen
0.2461%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 00503
Slutpris
2 235 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1975-1976
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Föreningen är anslutet till Itux via fiber med möjlighet till digital-TV, bredband och telefoni genom valfri leverantör. Se www.itux.se för mer information om utbud och priser. Kabel-tv går även att få via Parabolen som kostar ca 200 kr/mån.
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Direktverkande el

Renoveringar

2020 (Mars) Ny blandare i köket och nytt dörrhandtag till badrum 2020 (Feb) Badrumsbesiktning samt ny kyl & frys (10 års garanti) 2019 (Dec) Tätning av alla fönster, balkongdörr samt ytterdörr. Nytt badkar Ny porttelefon i hallen 2019 (Okt) Nymålat tak och väggar Omtapetsering i sovrum Nymålade garderobsdörrar Trallplattor för balkongen 2017 Ny diskmaskin, tvättmaskin samt torktumlare

Uteplats

Balkong i söderläge.

Bilplats

Garageplats under tak följer med lägenheten och ingår i avgiften. Särskild plats för tvätt av bil finns till förfogande.
Driftkostnader
Hushållsel
658 kr
Försäkring
180 kr
Summa
838 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och bra kommunikationer in till Göteborg med bl.a Rosa Express.

Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig in till charmiga Linné och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap. Amundön ligger också alldeles nära. Här finns en småbåtshamn med bryggor, klippor och sandstränder som passar både stora och små.

Området Nya Hovås ligger på bekvämt avstånd och här finns det mesta man kan tänka sig inom service och handel.

Läs gärna mer om Skintebo på www.skintebodalen.se

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse