Linnéstaden

Andra Långgatan 11

Alla bilder

Högst upp i vackert sekelskifteshus, anno 1896!

1 rok 31 kvm 1 971 kr/mån

Högst upp i vackert sekelskifteshus, anno 1896 med rofyllt gårdsläge erbjuds nu denna ljuvliga etta. Här bor du i en nyproducerad lägenhet från 2014 i en gammal vacker fastighet. Eftertraktat cityboende i anrika kvarter i hjärtat av Linnestaden. Bostaden är minutiöst renoverad med mycket smakfulla materialval. Det lugna gårdsläget ger en rofylld och tyst lägenhet som är oerhört kvadratsmart där varje kvadratmeter väl nyttjas. Social planlösning med plats för soffgrupp, en praktisk sovalkov och mindre köksbord. Kvalitativt HTH-kök med önskvärda faciliteter. Det helkaklade badrummet har en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Föreningen har en bra inkomst från lokaler mot gatan. Här bor man mitt i Linnéstadens myllrande restaurang- och caféliv och pittoreska Haga i närheten. För rekreation finns Botaniska trädgården, Änggårdsbergen, Skansberget och Slottsskogen på promenad-/cykelavstånd. Goda kommunikationer med både buss och spårvagn som tar dig till alla delar av Göteborg genom knutpunkten Järntorget, alldeles intill Andra Långgatan. Parkeringsplats finns att hyra på innergården.

Välkommen att trivas i Linné!

Beskrivning

Interiör

Den praktfulla fastigheten är K-märkt från sent 1800-tal med vackra tidstypiska detaljer samtidigt som insidan på lägenheten är modern och renoverad till dagens standard. Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i detta trivsamma hem som präglas av ett underbart ljusinsläpp och ett rofyllt läge.

Hallen är förvaringssmart och plats för avhängning har ni direkt till vänster i hallen. Några steg in och bostaden öppnar upp sig i en skön och trivsam mix. Smakfullt kök i stramt vitt med skåpinredning och överskåp från HTH. Vitvaror inkluderar spishäll, ugn, diskmaskin, mikro och kyl/frys från Cylinda. Helt enkelt ett modernt och funktionellt kök med all utrustning som behövs för trivsam matlagning. Allt installerat 2014.

Rummets yta känns mycket flexibel och ger god plats åt både ett matbord och en skön sittgrupp. Det höga och djupa fönsterpartiet skänker en trivsam karaktär till bostaden. I en rymlig alkov kan med fördel sängen placeras. Här finns plats för en dubbelsäng om så skulle behövas. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare två garderober.

Direkt till höger om hallen nås badrummet i tidlösa färgval med vitt kakel på väggar och mörkare klinkers på golvet. WC, dusch, handfat med kommod, spegel med belysning samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare finns att tillgå. För guldkant i vardagen finns behaglig golvvärme. Egen tvättmaskin och torktumlare gör att du kan tvätta när det passar dig

På innergården finns förråd och möjlighet att hyra en egen parkeringsplats. Ett trevligt läge bland de levande kvarteren intill Linnégatan. Här kan du leva ett härligt cityliv med ett bekvämt avstånd till allt vad vår stad har att erbjuda. En trivsam och charmig lägenhet för den med förkärlek till ett lugnt boende i anrika kvarter med perfekt läge.
Brf/BF

Förening

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Masthugget 9:14 2014, där 15 nya bostadsrätter byggdes i ett K-märkt hus från sent 1800-tal. Samtliga föreningens lägenheter är upplåtna som bostadsrätt och föreningen upplåter en lokal med hyresrätt. Den totala bostadsytan är 538 kvm och 91 kvm utgör lokalyta.

Parkering

4 st parkeringsplatser på gården. Kostnad 1000 kr st.

Renoveringar

I samband med övertagandet av fastigheten lät entreprenören totalrenovera stora delar av fastigheten och tvätta den k-märkta fasaden.
Namn
Brf Andra Långgatan 11
Byggnadsår
1892(Interiört nyproducerad 2014)
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Fast.beteckning
Masthugget 9:14
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769626-9294
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
15 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1163 kr
Pantsättningsavgift
485 kr
Fakta

Om bostaden

Antal rum
1 rum och kök
Boarea
31 m²
Våningsplan
Våning 4 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift
1 971 kr/mån
Ingår i avgiften
Andel i föreningen
5.81%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 9-529-1-1301
Slutpris
2 300 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1892 (Interiört nyproducerad 2014)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Bilplats

4 st parkeringsplatser på gården. Kostnad 1000 kr st.
Driftkostnader
Hushållsel
120 kr
Försäkring
100 kr
Summa
220 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Parkering! Kostnad för parkering uppgår till 1 000 kr/mån. Brf praktiserar separat kösystem.
Elförbrukning
130 kWh/år
Nätbolag
Göteborg energi.
Elleverantör
Göteborgs energi.
Dokument/länkar
Område

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 pedram@ebadpartners.se

anmäl intresse