Kungsladugård

Älvsborgsgatan 32

Alla bilder

Karakteristisk landshövdingetvåa i hjärtat av Kungsladugård!

2 rok 48/20 kvm 2 405 kr/mån

Längs med Älvsborgsgatans stråk ligger den här karakteristiska tjugotalstvåan, med en av de mest attraktiva adresserna i Kungsladugård. Ljus bostad med generös takhöjd skapar en härlig luftig atmosfär. Varsam omhändertagen lägenhet där gamla detaljer möter nya lösningar i perfekt harmoni. Bevarade originaldetaljer som brädgolv (i samtliga rum), vackra radiatorer och djupa fönsternischer. Genomgångslägenhet med knäpptyst sovrum mot föreningens lummiga innergård. Förvånansvärt stort vardagsrum. Från det spröjsade vardagsrumsfönstret erbjuds du utsikt över Älvsborgsgatans ståtliga allé. I köket finns originalinredningen kvar med luckor i valnöt för en härlig kontrast. Här bor du i hjärtat av Kungsladugård ett stenkast från Mariagatans många restauranger, kaféer och butiker. I närheten har du Klippans kulturområde med sin mysiga hamnpromenad och digra konstutbud. Med spårvagn tar du dig bekvämt till city eller havet.
Välkommen till ett unikt och trivsamt boende!.

Beskrivning

Interiör

Den välkomnande hallen ligger mitt i lägenheten, och tack vare den genomgående planlösningen flödar ljuset hela dagen. Gott om plats för avhängning samt bra förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd originalgarderob. Framtaget brädgolv löper genom öppningarna mot vardagsrummet och köket, och väggarna är målade med en fin ljusgrå färg som lyfter fram de vitmålade originalsnickerierna.

Lägenhetens vardagsrum är lättmöblerat, och man får enkelt plats med soffgrupp, förvaring skrivbord och större matbord.
Rummet har brädgolv och väggarna är ljusmålade. Bevarade originaldetaljer i form av spröjsade fönster med djupa fönsternischer, lister och gjutjärnsradiator. Här finns en inbyggd klädkammare för förvaring. Högt i tak och ingen insyn.

Morgonsolen strålar in genom köksfönstret, och härifrån har man härlig utsikt över kvarterets grönskande innergård. Köket bjuder in till både matlagning och det finns plats för ett litet matbord. Det är väl tilltaget med förvaring och den bevarade originalinredningen – inbyggt skafferi – är ett charmigt inslag. De bevarade bänkskåpen i kökets arbetsdel har trärena luckor och lådor medan bänkskivan och diskbänken i rostfri stål. Partiet ovanför bänkarna, är klätt med vitt kakel hela vägen upp till taket. Brädgolvet är framtaget och kökets väggar är målade i en behaglig vit färg. En halvtrappa ner till gården som upplevs som ett extra rum till lägenheten. Den maskinella utrustningen består av Kyl, frys, spis, fläkt, diskmaskin samt platsbyggd fläktkåpa med hylla från 2017.

Sovrummet har plats för en 140-säng, och tack vare det rofyllda läget mot kvarterets innergård sover man gott om natten. Brädgolvet är framtaget och rummets väggar målade i vitt. Skjutdörr i original.

Lägenhetens badrum inrymmer badkar, handfat, spegelskåp och WC. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet belagt med turkos mosaik.

Varmt välkommen!
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Linnéan nr 2 är en liten och personlig förening belägen i hjärtat av Kungsladugård. Huset byggdes 1925 efter ritningar av Nernst Hanson som är upphovsmannen bakom har många vackra landshövdingehus i området. Sedan byggnationen har huset ägts av Linnéan nr 2. I huset finns sex bostadsrätter och grannsämjan är mycket god. Den gemensamma inneården är en grönskande oas med fruktträd, hortensia, växthus och odlingmöjlighet.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: Här finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum med värmeskenor, samt gott om arbetsyta och hyllplan för tvättmedel. Tvättstugan delas av föreningens 6 lägenheter och det finns ofta lediga tider.

Parkering

Boendeparkering finns på gatorna runt omkring till 495 kr/mån.

Renoveringar

2018: Ny tvättmaskin installerad.
2017: Fiber indraget i alla lägenheter.
2016 Bättre BRF anlitas som förvaltare och ekonomin ses över med ökad amortering. Vattenmätare utbytt vilket har gett en beräknad besparing om 10 000 kr/år
2015 Ventilationsrör byttes på vinden
2014 En ny underhållsplan togs fram
2012 Takomläggning med nytt tegel, ökad taksäkerhet samt nya plåtdetaljer. Nya lägenhetsdörrar och ny armatur.
2010 Avstängning gas
2009 Stambyte el
2008 Föreningen ombildas från bostadsförening till bostadsrättsförening. (Bostadsförening är den äldre formen som man ofta ser i föreningar bildade innan dess att bostadsrättslagen kom.
Dränering av baksida samt iordningställande gården med hjälp av trädgårdsarkitekt.
Källarrenovering
Fönsterrenovering
Reparation av stuprör (gårdssida)
2000 Stambyte, vattenledningar
Namn
BRF LINNÉAN NR 2
Byggnadsår
1925
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757201-2891
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
6 st
Överlåtelseavgift
1183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Gårdsplats
Trädgården ritades om och ställdes i ordning med hjälp av trädgårdsarkitekt 2008. Den är väl omhändertagen med trevliga sittgrupper och det finns möjlighet att odla och grilla. Här finns gott om vackra växter som avenbok, magnolia, rhododendron, japanskt körsbär och ett äppelträd som ger gott om frukt på höstkanten.Ett mycket trivsamt boende erbjuds, och till huset hör en lummig innergård där en magnolia blommar vackert om våren.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Bo & biarea
48 + 20 m²
Våningsplan
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
2 405 kr/mån
Ingår i avgiften
ink. värme, VA. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 365 kr för tv och internet (fiber).
Andel i föreningen
10.31%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Slutpris
2 950 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1925
Äger föreningen marken?
Ja
TV/bredband
Fiber 100/100 finns installerat via Bahnhof och kostar 365 kr/mån vilket läggs till avgiften. Vill man ha TV så kan man få detta via valfri leverantör via fibern, men bekostar detta själv.
Ventilation
Självdrag

Bilplats

Boendeparkering i området till en månadskostnad av 495 kronor.
Driftkostnader
Hushållsel
258 kr
Försäkring
167 kr
Summa
425 kr/mån
Antal personer i hushållet
3 st
Fjärrvärme
Elförbrukning
116 kWh/år
Nätbolag
Göteborgs energi
Elleverantör
Göteborgs energi
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Kungsladugård är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan men även fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Och så har vi Kungsladugårds egna lilla ”innanhav”, Plaskis, där invånarna njuter av sol och svalkande lek om sommaren och kälkåkning på vintern. Följer du lummiga Älvsborgsgatan från Mariaplan kommer du strax ned till det vackra älvinloppet. Här finns härliga promenadstråk och uteserveringar runt Klippans kulturreservat och Konsthallen Röda Sten. Här ligger också en av Göteborgs främsta restauranger, Sjömagasinet med fisk- och skaldjur som specialitet.

Kommunikation

I Kungsladugård tar du spårvagn 3, 9 eller 11 som tar dig in till city. Hoppar du på spårvagn nr 11 som går västerut kommer du till Långedrag vid havet där du kan ta båt ut till öarna.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse