Malevik

Maleviks Ejderväg 6

Alla bilder
+

Ljuvlig 1-plansvilla med drömläge i vackra Maleviksviken!

5 rok varav 3 sovrum 163 kvm 1 253 kvm tomtarea
Med drömläge i den underbart vackra Maleviksviken genom en bedårande utsikt över havet, Maleviks hamn och alla småbåtar finner vi denna fantastiska villa. Detta ljuvliga hem bjuder på generösa och representativa sällskapsytor som andas livskvalitet. Huset disponeras bekvämt på ett plan med ett spatiöst allrum samt vardagsrum i fil som har kontakt med varandra på ett mycket tillfredsställande sätt. Här kan du njuta av en härlig utsikt mot havet helt utan insyn och en stämningshöjande kakelugn som höjer mysfaktorn. Så härligt att få njuta av en kall vinterkväll! De stora glaspartierna suddar ut gränsen mellan inne och ute. Från allrummet når man det stora trädäcket som har ett soligt läge och löper utmed husets södra sida. Mysigt kök med vackert burspråk som bjuder på ljus och känsla. Bostaden inrymmer dessutom tre sovrum varav enkelt kan delas av till ett fjärde sovrum, ett stort badrum samt tvättstuga med groventré. Lättskött plan tomt perfekt för umgänge, plantering och lek. För skyddad parkering finns ett dubbelgarage om ca 33 kvm. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Här bor ni omgivna av en fantastisk miljö med gångavstånd till hav, salta bad, skola och barnomsorg. På Kungsporten finner ni ett brett serviceutbud. I Kullaviks centrum samt i Särö centrum finns livsmedel- och små butiker. Cykelbanan och bussen uppe vid Gamla Särövägen gör vardagslivet bekvämt. Inom närhet finns såväl sandstrand, mjuka klippor och en småbåtshamn med bryggor..

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Välkomnande entré som inrymmer såväl plats för ytterkläder som skoförvaring till höger. På golvet löper slitstarkt klinkergolv som sedan övergår i vacker enstavsparkett vilket är genomgående för hela huset. I anslutning till hallen finns husets gästtoalett.

Husets vackra allrum som idag används som matsalsrum är det första som drar blickarna till sig när man stiger genom hallen. Matplats med plats för sex till åtta personer. Ljuvlig havsutsikt och mängder av stora fönster och glasdörrar för access till den stora härliga altanen med bästa söderläge. Underbar uteplats som bjuder en häpnadsväckande milsvid utsikt med gott om plats för utemöbler, grill och planteringar.

Vardagsrummet bjuder in till umgänge med gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Det stora fönstret mot altanen i söder fyller rummet med ljus och skapar en härligt luftig atmosfär. Här slås du av den otroliga utsikten över Maleviksviken. Vackert vit kakelugn smyckar rummet och tillför hög mysfaktor svala månader när den värmer och sprakar.

På er högra hand från hallen sett finner ni bostadens kök som totalrenoverades 2005. Vita köksluckor med stomme och bänkskivor i mörkare trä. Ovan bänkskivor sitter kakel. Framför ett vackert burspråk finns en naturlig plats för större matgrupp. Maskinell utrustning i rostfritt utförande såsom spis med ugn, kyl & frys i fullhöjd samt diskmaskin.

Groventré med rymlig tvättstuga. Här finns plats för förvaring och hängning av tvätt. Maskinell utrustning med tvättmaskin och torktumlare. Kakel på golv med elektrisk golvvärme och målade väggar.

Generöst huvudsovrum med dubbelfönster och havsutsikt. Här finner du platsbyggd garderobsvägg. Ljustapetserade väggar samt infällda spottar i mässingsnyans i taket.

Stort helkaklat badrum i neutrala färger med ljusinsläpp från fönstret. Utrustad med dubbelhandfat, dusch och wc.

Det lite mindre sovrummet som passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor har stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.

Ytterligare ett spatiöst sovrum med utomordentligt god förvaring där möjlighet finns att dela av för att eventuellt skapa två sovrum. När behoven och önskemålen får styra!
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
5 rok varav 3 sovrum
Boarea
163 kvm
Tomtareal
1 253 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
KUNGSBACKA MALEVIK 1:168

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
1995
TV/Internet

Idag är inget bredband indraget. Enligt uppgift är troligen bredband draget till grannen i vägen till grannen.
Grundläggning
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Plåtarbete
Plåt
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Frånlufts - värmepump och Luft/luft-värmepump, El, kakelugn
Fönster
3-glasfönster isoler
Energiprestanda
163 kWh/m² år

Tomten

Tomtarea: 1 253 kvm

Övriga utrymmen

Fristående förråd
Driftkostnader
El
23 000 kr
Försäkring
2 454 kr
Vatten/avlopp
3 500 kr
Renhållning
2 400 kr
Hushållsel
11 000 kr
Samfällighet
500 kr
Totalt
42 854 kr/år
Personer i hushåll
2 st

OBS! Totala El-kostnad på 34 000 kr är fördelad mellan uppvärmning (beräknad till 23 000 kr/år ) respektive hushållsel (beräknad till 11 000 kr/år), detta då elkostnaden är gemensam för förbrukningen till uppvärmning samt förbrukningen till hushållet.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Hagen vid Maleviksvikens glittrande vatten har alla de rätta ingredienserna för ett bekvämt och kustnära boende. De vindlande vägarna följer längs gamla Maleviks gårds åkrar och grunda strandängar där djuren ännu betar om somrarna och utmed kullarnas runda konturer grupperar sig bebyggelsen på ett charmfullt sätt. Här finns springvänliga gräsmattor, branta klippor och den stora himlen som välver sig däröver - allt på pendelavstånd till stadens puls.

Havet spelar naturligtvis en central roll i Malevik med Maleviksföreningen som sköter hamnen, Strandängarnas Vänner som vårdar ängarna och den aktiva segelklubben som också driver simskola om somrarna. I Malevik finns även en livaktig tennisklubb

Närservice

I Kullaviks centrum finns Hemköp, Swedbank, Kullaviks Restaurang & Pizzeria och Stallbackens Café.

Kommunikation

Säröleden, väg 158, tar bilisten snabbt vidare mot Göteborg eller Kungsbacka. Blå Express trafikerar sträckan Göteborg-Kungsbacka via Kullavik.

Övrigt

Fullriggaren Malevik, ligger vackert beläget vid havet. Skolan är en mycket populär skola med en förskola-skola från 1-16 år med integrerad skolbarnsomsorg. I anslutning till skolenheten ligger Maleviks förskola. Fullriggaren Malevik startade sin verksamhet 1992 och består idag av två skolenheter som är uppdelade F-5 samt år 4-9. De har idag två ålderintegrerade hemvister (F-1), resterande årskurser är ålderhomogena. För de som behöver omsorg före och efter skoltid erbjuder de detta inom fritidsverksamhet. Fritids är uppdelat i åren F-1, 2-3 samt en fritidsklubb för elever i år 4-6. Inom enheten ryms också fem förskoleavdelningar som arbetar med åren 1-5. Avdelningarna är uppdelade på två hus som ligger inom skolenheten. På "Fullriggaren Malevik lär vi för livet, med glädje!"

Tillhör Kungsbacka kommun, närmaste vårdcentral är Säröledens Familjeläkareoch BVC vid Kungsporten i Billdal eller Särö Vårdcentral på Furubergsvägen.
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
4 689 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1995)
Byggnadsvärde
2 153 000 kr
Markvärde
2 536 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Malevik GA:2
Planbestämmelser
Detaljplan

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse