Fräntorp

Småstugevägen 9

Alla bilder
+

Härligt hem i charmiga kvarter!

5 rok varav 2-3 sovrum 97/34 kvm 427 kvm tomtarea
I ljuvliga Fräntorp, bland mysiga smågator, finner ni detta charmiga hus med underbart lummigt läge! Här erbjuds ett trivsamt boende i två plan med källare, en stor altan i söderläge som utgör en härlig oas att nyttja under sommarhalvåret. På entréplan möts du av en rymlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vardagsrum i vinkel med parkettgolv och anslutning till bostadens mysiga uteplats. Välutrustad kök med allt du kan önska dig. Övre plan erbjuder två sovrum samt ett helkaklat badrum med golvvärme, dusch, spegelskåp, komod och handdukstork. Vidare en inglasad balkong för morgonkaffet och en uteplats i lugnt och fridfullt läge mot naturen. I källarplan finns ett allrum/sovrum, badrum med golvvärme, klinkersgolv och halvkaklat. Vidare finns tvättstuga med torktumlare och tvättmaskin. Dessutom erbjuds en underbara lumig trädgården med friggebod och växthus. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Här bor ni i en väldisponerad familjevilla med närhet till flera skolor och förskolor samt goda kommunikationer in till centrala Göteborg. Perfekt för er som vill ha ett praktiskt boende med kanonförbindelser in till stan så som buss 513 om på 10 minuter tar er in till Heden eller ta ettans eller femmans spårvagn till Korsvägen eller Stenpiren på dryga 20 minuter och all kollektivtrafik går ofta. Till Sävedalen är det en kort promenad där du finner både saluhall, restauranger och butiker. För den motions- eller naturintresserade ligger flera vackra naturområden och motionsslingor på bekvämt avstånd.

Varmt välkommen till denna friliggande villa belägen i attraktiva Fräntorp!
Beskrivning

Interiör

Via entrétrappa når du hallen där det direkt till höger finns plats för ytterkläder. Välkomnade entré som via en halv trappa leder vidare in i huset. Till höger finner ni köket med burspråk vilket är praktiskt utformat i vinkel, som möjliggör för goda arbetsytor, gott om förvaring i lådor och skåp samt rymd för matbord invid fönster där familjen kan samlas. Till hjälp vid matlagning finns spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Rakt fram från hallen ligger vardagsrummet vilket är ljust och rymligt med vackert fiskbensparkett och ljusa tapeter. Här ryms plats åt både soffgrupp samt matsalsbord och i rummet finns fönster med utsikt över trädgården. Via altandörr når du altanen samt trädgården i härligt solläge. På altanen finns plats för grillmiddagar och på gräsmattan finns plats för lek.

En trappa upp är bostadens samtliga två sovrum belägna. Det större sovrummet är rymligt med bra förvaring samt stor klädkammare. På våningsplanet finner du även ett helkaklat badrum. Från den övre hallen nås det inglasade uterummet samt den stora härliga altanen i soligt söderläge. Rymlig altan med plats för både matbord och loungegrupp, här kan många härliga kvällar spenderas med naturen som närmaste granne.

Från entrén till vänster når du trappan som leder ner till källarplanet. Från allrummet når du det kombinerade rummet för tvättstuga och badrum med wc, handfat, badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Fönster finns vilket möjliggör vädring. Från allrummet når du även matkällaren vilken idag används som förråd samt pannrummet.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
5 rok varav 2-3 sovrum
Boarea/biarea
97/34 kvm
Tomtareal
427 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Sävenäs 43:2

Om fastigheten

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggnadsår
1938
TV/Internet

Fiber
Grundläggning
Betongplatta samt Krypgrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor/Plåt
Plåtarbete
Plåt
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft/vatten-värmepump (vattenburet), el-golvslingo
Fönster
3-glasfönster isoler
Övrigt
Till- och/eller ombyggnad
1988/89

Renoveringar

2019 Ny köksfläkt
2017 Ny kyl och frys
2015 Installation av fiber
2015 Ny diskmaskin
2014 Nytt golv i källaren
2014 Omläggning tak friggeboden
2014 Målning av huset
2011 Renovering av trappa och mur utomhus
2011 Byte av fönster i arbetsrum
2008 Installation av värmepump
2007 Ommålning av köksluckor
2006 Nybyggnad av växthus
2004 Inglasning av balkong
2003 Badrum på övre plan kaklades
1996 Tvättstugan kaklades
1992 Byte av tak
1988 Utbyggnad Burspråk-Entré - Vardagsrum, Balkong, Nytt Kök

Tomten

Friggebod

Uteplats

Altan samt balkong på soligt söderläge med fruktträd, planteringar och bärbuskar.
Driftkostnader
El
13 369 kr
Försäkring
3 698 kr
Vatten/avlopp
1 901 kr
Renhållning
666 kr
Hushållsel
6 685 kr
Samfällighet
150 kr
Totalt
26 469 kr/år
Personer i hushåll
1 st

Den totala elkostnaden uppgår till 20 054 kr, omfattande nät- samt förbrukningskostnad. Av totalkostnaden beräknas 13 369 kr utgöra själva uppvärmningskostanden respektiv 6 685 kr utgöra kostnaden för hushållselen.

Dokument/länkar
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
2 613 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1955)
Byggnadsvärde
1 189 000 kr
Markvärde
1 424 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning

Övrigt

Fräntorp är ett lugnt och naturnära område som ligger i stadsdelen Sävenäs i Göteborgs kommun. Det är ett populärt område tack vare sitt centrala, men ändå naturnära läge. I Fräntorp bor människor i alla åldrar, på senare år märks en ökad inflyttning av yngre familjer som uppskattar den barnvänliga omgivningen. Fräntorp gränsar till Sävedalens köpgata med all tänkbar service, matbutiker, restauranger, bageri, saluhall, glasscafé, bensinstationer och kommunikation mot både Göteborg och Partille.

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse