Instön

Djupuddsvägen 30

Alla bilder

Havsnära hus med idylliskt läge på Instön- 2 gäststugor!

3 rok varav 2-3 sovrum 135/15 kvm 1 336 kvm tomtarea
Här på Instön intill Marstrand erbjuds nu ett mycket välskött hus med toppenläge i slutet av en lugn återvändsgata. Med vacker natur inpå knuten. Fastigheten ligger väl skyddad i en grön liten oas på Norra Instön med närhet till bad & båtliv. Huvudbyggnaden är fördelad på hall, kök med matplats med stora skjutdörrspartier ut till altan vilket ger en ytterligare dimension. Vardagsrum med braskamin som värmer skönt kyliga kvällar och samtidigt förhöjer mysfaktorn. Sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till skyddad altan på husets baksida. I huset finns ytterligare ett sovrum med plats för våningssäng. Stort helkaklat badrum med dusch samt separat tvätt/klädvårdsrum med många garderober och maskiner. Huset kantas av flera fina altaner i solexponerade lägen såväl mer som mindre insynsskyddade. Med plats för större som mindre fester runt dukade bord. Till fastigheten hör även ett större dubbelgarage och två charmiga gäststugor med bastu, perfekt att erbjuda gästerna. I källaren finns bergvärmeanläggning likaså ett hobbyrum och gott om förvaring. Gräsmatta för lek och spel och ett fint växthus av glas för odlingsintresserade. Fastigheten är besiktigad och energideklarerad.

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Ni välkomnas av en snygg entré, med inbjudande entréveranda. Här finns möjlighet att möblera med utemöbler och njuta av frukosten i morgonsolen. Väl inne i huset möts vi av en luftig hall öppen mot vardagsrummet. Bra avhängningsmöjligheter till vänster i form av inbyggd garderob med skjutdörrar av spegelglas.

Direkt till vänster om hallen finner vi det första sovrummet med plats för säng och arbetsplats. Vackert oljat Merbaugolv.

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, vask samt frysskåp. Praktiskt inredd med gott om bänkyta och städskåp, allt för att underlätta tvätthanteringen för familjen. Målade väggar och tak, klinkers på golvet. Infällda spotlights i taket. Frostat fönster.

Rymligt, helkaklat badrum med infällda spotlights i taket. Badrummet har en duschhörna med praktiska duschväggar, vägghängd wc, dubbla handfat, kommod samt handdukstork. Frostat fönster.

Rakt fram finner vi föräldrasovrummet med skjutdörrar i glas till altanen. Sovrummet är generöst med plats till såväl stor dubbelsäng och ev. övrig möblering såsom skrivbord. Här har förvaringen lösts både snyggt och smidigt med en hel vägg inbyggda garderober. Även här är ett vackert oljat Merbaugolv och infällda spotlights i taket.

Vidare öppnar vardagsrummet upp som är stort och lättmöblerat med gott om utrymme för en rejäl soffgrupp samt annat möblemang. Stora fönsterpartier som ger dig ett generöst inflöde av ljus utan insyn. Öppen spis för både mys och värme. Samma fina merbauparkett som de övriga rummen. Har man behov att ett ytterligare sovrum så kan man enkelt dela av alkoven i vardagsrummet till ett sovrum med fönster.

Här erbjuds ett trivsamt kök med gott om arbetsytor för den matlagningsintresserade. Vit köksinredning, mörka bänkskivor i granit
samt infälld rostfri dubbelvask. Den maskinella utrustningen består av kyl, upphöjd diskmaskin, köksfläkt samt mikrovågsugn. Här finns utgång som leder ut till den ljuvliga altanen med eftermiddagssol, vilket inbjuder till sköna grillkvällar. Infällda downlights och spotlights.

Gäststuga 1 ligger vid altanen utanför köket. Här finns två våningssängar med plats för två gäster. Utrustad med bastu med Tylö elaggregat och dusch. Hallen har plastmatta och träpanel på väggar och taket.

Gäststuga 2 är belägen intill garaget. Utrustad med toalett med wc och handfat samt handdukstork. Plastmatta på golvet, målade väggar och tak. Trinettkök med kyl i hallen, plastmatta på golvet och målade väggar och tak. Allrummet rymmer fyra våningssängar med plats för fyra gäster . Rummet har trägolv, vitmålade timmerväggar och träpanel i taket som är vitlaserat.


Välkommen på visning för att uppleva denna skärgårdsidyll!
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
3 rok varav 2-3 sovrum
Boarea/biarea
135/15 kvm
Tomtareal
1 336 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Instön 1:275

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 plan med källarförråd, krypgrund
Byggnadsår
1970, Om- och tillbyggnad
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betongsten + leca
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Aluzink
Plåtarbete
Aluzink
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Djupborrad brunn (60 m) som delas med granne. I pumphus pump+hydrofor med filteranläggning , partikel + kolfilter + luftning av vatten med filter för resp. fastighet. Radon < 0,27 av gränsvärde. Godkänt avlopp- försett med 3-kammarbrunn m markbädd, 2 m2 skiljetank.
Uppvärmning
Bergvärme med golvvärme
Fönster
3-glasfönster
Övrigt
Stor solig altan utanför köket, liten skyddad altan utanför stora sovrummet samt liten altan vid entrén.
Energiprestanda
78 kWh/m² år

Renoveringar

2018 Växthus
2015 Dubbelgarage byggt
2015 Bostadshus utvändigt målad
2015 Gäststugor utvändigt målad
2012 Bostadshus invändigt målad

Tomten

Förmedling av båtplatser går via Djupuddens intresseförening. Det finns ett kösystem där man får anmäla sitt intresse för att få tillgång till en båtplats vid flytbryggorna. Engångskostnad 10 000 kr samt en årskostnad på 2 000 kr.

Uteplats

Fin, uppväxt trädgård på framsidan, berg och ljung på baksidan. Körsbär, fläder, rönnar och äpple.

Övriga utrymmen

Två gäststugor (2+4 bäddar) med uthyrningsmöjlighet eller till generationsboende. En av gäststugor har dusch och bastu. Dubbelgarage samt växthus/lusthus.
Driftkostnader
Försäkring
3 816 kr
Renhållning
1 850 kr
Hushållsel
13 253 kr
Samfällighet
400 kr
Totalt
19 319 kr/år
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
4 605 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1970)
Byggnadsvärde
2 878 000 kr
Markvärde
1 727 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:3


Förmån: Officialservitut Väg, 1482-84/49.1
Planbestämmelser
Strandskydd (1975-06-30)

Övrigt

Instön är belägen intill Marstrand. Namnet kommer av att Instön är den innersta av de stora Marstrandsöarna. Ön erbjuder såväl grönska som karga klippor och möjlighet till salta bad. Den huvudsakliga bebyggelsen är på öns norra del. Cykelbana finns till Marstrand och på Instön finns mysiga promenadstigar.

Marstrand är en tätort i Kungälvs kommun. Bestående av de tre öarna Marstrandsön, Koön och Instön, vilka alla är en del av den genuint omtyckta bohuslänska skärgården. Öarna har många småbåtshamnar och mysiga badvikar för salta bad. Utmed kajerna är ett myller av båtar, uteserveringar och butiker. Den som upplevt Marstrands säregna skärgårdsmiljö glömmer den inte.

På Marstrand finns praktfulla hem för sommartid och åretruntboende. Bebyggelsen präglas av välbevarade storslagna trävillor med snickarglädje, tinnar och torn och vackra glasverandor. På Hedvigsholmen ligger bostäder i klassisk skärgårdsstil utmed kajen. På Marstrandsön tronar Carlstens fästning på höjden och nedför sluttningarna mot kajerna ligger Marstrands pittoreska trästad. Utmed stenlagda gränder och charmiga små torg står fantastiska byggnader från flera epoker. Hela ön andas spännande historia och en skön avkopplande atmosfär. Runt Marstrandsön löper ett vackert och härligt promenadstråk som berättar om såväl Marstrands landskap som historia. På Koön möter flera utmärkta vandringsleder och många fina badmöjligheter. Båtlivet är en integrerad del av Marstrandslivet året runt; ett seglarparadis med Bohusläns största gästhamn. Marstrand står värd för ett flertal stora regattor varje år, bland annat prestigefyllda Match Cup Sweden. På Marstrand lever man ett aktivt och behagligt liv i vacker och exklusiv miljö.

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse