Öckerö-Fotö

Söö 26

Alla bilder

Charmig idyll med närhet till skärgård - bad och båtliv!

6 rok varav 4 sovrum 175/25 kvm 523 kvm tomtarea
Ett underbart 1,5 plans hus med en vidsträckt utsikt över hela Göteborgs hamninlopp. På Fotö lever Du med närhet till natur och havet som präglas av Bohusläns vackra klippor. Det stora huset om 200 kvm – fördelade över sex rum – präglas av rena arkitekturlinjer och öppna ytor där ljuset tillåts falla fritt. Intrycket är skandinaviskt blont med skärgården ständigt närvarande. Med öppen planlösning där ljuset glittrar i havsspegeln och det vilar en ljus lätthet över de många rummen. Här finns stora sällskapsytor med stor öppning till terrassen, fyra sovrum och två badrum. Huset motsvarar de flesta behov när det gäller ett rationellt och bekvämt liv nära havet och granne med ett levande fiskehamn. Här finns bra med förrådsutrymmen och alla ekonomiytor är välutrustade och smart planerade. Hela entréplanet har vattenburen golvvärme. Huset är byggt 2008 (Jörnestrands bygg). Lugnt läge med bekvämt promenadavstånd till mysiga restauranger, shopping, salta bad och småbåtshamn. Fastigheten är såväl besiktigad som energideklarerad..

Varmt välkomna att visa ert intresse redan nu. Låt en drönarfilm svepa dig över huset och skärgården på https://vimeo.com/298752628
Beskrivning

Interiör

Parkera på uppfarten med plats även för gästernas bilar. En större hall i vinkel med ljus från entrédörrens fönster som slår an tonen för ett ljust och öppet boende. En vit trätrappa leder upp till husets övre plan. Hall i vinkel med stora klinkerplattor möter ekparkett där den inre hallen öppnar upp huset och förbinder större delen av entréplanet. Direkt till höger finns det möjlighet att hänga av ytterrocken och förvara skorna.

Rakt fram bjuder köket in till härlig matlagning tillsammans med hela familjen och goda vänner. Generösa bänkytor gör att alla kan vara delaktiga för att gemensamt skapa en middag som sent kommer glömmas. Här finns induktions spishäll, integrerad ugn och micro i arbetshöjd, diskmaskin och både kyl och frys i fullhöjd, alla ifrån Siemens. Trevlig matplats vid fönster för familjen. Praktisk direktanslutning till terrassen.

Underbart vardagsrum där ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet. Helglasad dörr ut till terrassen. På den ljuvliga terrassen kan du njuta av sol från morgon till kväll med utsikt mot Göteborgs hamninlopp och havet. Rummet är rymligt och förutom en stor soffgrupp så finns det plats för, om så önskas, ett större matbord eller en mysig läshörna.

Den nedre våningen bjuder på två mysiga sovrum i varierande storlek. Det största sovrummet ger möjlighet till en extra stor dubbelsäng för hela familjen om så önskas.

Nedre plans badrum är placerat i anslutning till sovrummen. Ett modernt helkaklat badrum i vitt med ett snyggt grått klinker som klär golvet. Här finner ni en större duschkabin

Grov entré med tvättstuga ligger direkt till vänster från entrén sett och erbjuder bra möjligheter för att underlätta i vardagens sysslor. På golvet vilar gråa stora klinkerplattor och väggarna är ljusa. Här finns en tvättbänk, tvättmaskin, torkmaskin, torkskåp, garderober samt varmvattenberedaren. Ljusinsläpp och vädring får man från fönstret.

Ta några trappsteg upp till övre plan. Här möts ni av ett stort allrum med takfönster och öppen social yta som bjuder in till umgänge i goda vänners lag. På översta planet ligger två jämnstora sovrum. Havsutsikten från det insynsskyddade huvudsovrummet om möjligt än mer spektakulär och fantastisk. Här finns ett ytterligare väl tilltaget badrum med takfönster, kaklade väggar och ett matchande klinkergolv med golvvärme. Välutrustat med handdukstork, duschhörna, WC och handfat med spegel. Flera skåp finns för bra förvaring.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
6 rok varav 4 sovrum
Boarea/biarea
175/25 kvm
Tomtareal
523 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Fotö 1:291

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2008
TV/Internet
Genom fiber, Telia.
Fiberkabel dragen, Telia.
Grundläggning
Betong
Grundmur
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Plåtarbete
Plåt
Ventilation
Frånluft med återv.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme / FrånluftVP
Fönster
3-glasfönster isoler
Energiprestanda
50 kWh/m² år

Tomten

Naturtomt.
Driftkostnader
El
10 000 kr
Försäkring
4 422 kr
Vatten/avlopp
9 310 kr
Renhållning
2 799 kr
Hushållsel
5 000 kr
Samfällighet
1 500 kr
Totalt
33 031 kr/år
Personer i hushåll
4 st

El utgiften för uppvärmningen utgör en beräknad kostnad för förbrukning. Total förbrukning är ca 14 400 kwh till kostnad av 15 000 kr. En tumregel är att det normalt är 2/3 av förbrukningen som utgör uppvärmning (10 000 kr) och resterande andelen ligger på hushållsel.

Dokument/länkar
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
4 140 000 kr (fastställt 2015, värdeår 2009)
Byggnadsvärde
2 250 000 kr
Markvärde
1 890 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Öckerö Fotö GA:2, Samfällighet: Öckerö Fotö S:5
Planbestämmelser
Detaljplan (1996-02-05)

Övrigt

Fotö är en rar ö och tätort i Öckerö kommun i Göteborgs norra skärgård. Ni kommer till denna sydligaste ö i Öckerö kommun från Hönö via en bro. En lugn och genuin ö med vackra skärgårdshus, badplats Vivik som har en sandstrand, klippor och hopptorn. Här finns en liten gästhamn med plast för ca 20 båter. Vid klart väder ses Vinga fyr från öns högre delar. På 1600-talet var öns bebyggelse fokuserad till hamnen, nu ligger husen runt om hela ön. Runt gamla hamnen ligger skärgårdsbebyggelsen gemytligt hopträngd. På ön växer idegranen, lokalt benämnd barlind. För den historieintresserade finns många fornlämningar kvar att titta på. Fotöbron invigdes 1993, där även bussar går från Fotö till färjeläget vid Hönö Pinan, som i sin tur är förbundet med Hisingen genom en tätt trafikerad bilfärjeled. Kommunikationer buss 291 avgår ofta alldeles i närheten till Göteborg Central. 10 min cykelavstånd till Honö Klåva. Från och med åk 7 går eleverna på Brattebergsskolan, Öckerö. Öckerö gymnasieskola erbjuder följande program: - Den seglande gymnasieskolan - Fiske- och sjöfartstekniskt program - Marint verkstadstekniskt program - Marinbiologiskt program.

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse