Lyckhem

Hovås Kaveldunsstig 13

Alla bilder

Trivsamt och välskött gavelradhus i populära Lyckhem i Hovås!

5 rok varav 3-4 sovrum 112/64 kvm 252 kvm tomtarea
Äntligen finns chansen att förvärva ett trivsamt och välskött gavelradhus i populära Lyckhem i Hovås. Ett av områdets bättre lägen med uteplats i soligt västerläge och havet inom räckhåll erbjuds en bostad för livsnjutaren. Väldisponerad planlösning i tre plan om en totalyta på hela 176 kvm. Entréplanet inrymmer kök med matplats och ett generöst vardagsrum. När vädret tillåter utökas umgängesytorna ytterligare med altanen. Altanens läge ger möjlighet till fin kvällssol. På övre plan erbjuds tre rymliga sovrum och ett badrum. Nedre plan är trivsamt inrett med ett stort allrum för spel och tv-tittande. Här finns också ett arbetsrum och ett rymligt förråd med bra förvaringsmöjligheter. Möjlighet finns också att inreda vinden till ytterligare ett rum. Perfekt läge för barnfamiljen med gräsmatta utanför knuten. Fastigheten är besiktigad och energideklarerad.

Här bor du i ett trivsamt och bilfritt område med direkt närhet till vacker natur i Sandsjöbacka naturreservat. På kort cykelavstånd når du havet med fina badvikar. Inom nära räckhåll finns flera bra förskolor, skolor och bra utbud av affärer vid Nya Hovås, samt vårdcentral och apotek. Med de rosa expressbussarna ca 200 m ifrån huset tar du dig in till centrala Göteborg på mindre än 20 minuter..

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Disponering som följer;

Entréplan
Ni välkomnas av en snygg entré med stenlagd uteplats, med inbjudande entréveranda. Här finns möjlighet att möblera med utemöbler och njuta av frukosten i morgonsolen. Väl inne i huset möts vi av en luftig hall med bra avhängningsmöjligheter till vänster.

Till höger om hallen erbjuds ett trivsamt kök med gott om arbetsytor för den matlagningsintresserade. Inrett med vita köksskåp och kakel som fint bryter av mot bänkskivan.Trevlig matplats vid fönster för familjen. Välutrustat med häll, köksfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Vardagsrummet är ljust och rymligt med plats för både soffgrupp och matsalsbord för stora sällskap. Ett stort fönsterparti med altandörr mot väster bidrar med ljus och rymd för rummet. Här erbjuds generösa sällskapsytor för familj och vänner att umgås. När sommarmånaderna tillåter utökas umgängesytan ytterligare med den trivsamma altanen i soligt västerläge med möjlighet till sol från tidig förmiddag till sen kväll. Den skyddande markisen över altanen, gör att uteplatsen kan nyttjas från tidig vår till sen sommar. Här ryms både större matbord och en mindre loungemöbel. Allt inramas fint av en mindre gräsmatta med möjlighet till trädgårdsland. En högt önskad studsmatta från de små i familjen finns redan på plats..

I anslutning till hallen finns en fräsch gästtoalett. Tvättstugan finns på entréplan med ingång från köket. Praktiskt inredd med gott om bänkyta och städskåp, allt för att underlätta tvätthanteringen för familjen. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare finns.

Övre plan
Från trappan i hallen når vi husets privata sovrumsdel med tre rymliga sovrum sam ett badrum. Sovrummen är stora och ljusa med gott om plats för säng skrivbord och byråer. Föräldrasovrummet har altandörr ut till balkong mot väster där den närliggande lekplatsen skymtar. Fräscha ytskikt med bland annat nylagt golv och nya innedörrar. Till höger om badrummet finns en klädkammare som kompletterar förvaringen. Här finns möjlighet att bygga trappa upp till vinden och på så sätt inreda ytterligare ett rum. Idag finns en vindslucka upp till vinden.

Nedre plan
På nedre plan finns ett allrum, arbetsrum och förråd, bastu samt en duschkabin. Direkt nedanför trappan erbjuds ett stort allrum med gott om plats för större soffgrupp och tv. Ett stort härligt rum för barn och ungdomar och deras kompisar att umgås. Innanför allrummet finns ett generöst förråd och ett arbetsrum. Arbetsrummet är kompletterat med hyllplan för förvaring. Bakom hyllplanet finns ett bredare källarfönster. Förrådet har gott om yta och kompletterar förvaringen för familjens saker ytterligare.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
5 rok varav 3-4 sovrum
Boarea/biarea
112/64 kvm
Tomtareal
252 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Hovås 43:17

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1968
Grundläggning
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel & Träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Vattenburen (Samfällighet)
Fönster
3/2-glasfönster isoler
Energiprestanda
87 kWh/m² år

Renoveringar

2017 Nedre plan- Renoverat, demontering av gamla väggar, borttagning av träreglar mot betong, stålreglar monterade, nya väggar, installerat ytterligare väggkontakter, monterat el-element, målat väggar och tak, installerat ny el central med jordfelsbrytare
2013 Nytt fönsterparti och altandörr i vardagsrum. Dessutom tilläggs isolerat
2013 Ny panel och målat- gaveln
2012 Nya innerdörrar på övervåningen
2010 Nytt tak (Takpapp, läkt, pannor, tätningar runt takkupor och ventilationsschakt)
2010 Ny ytterdörr
2010 Nytt större takfönster

Tomten

Tomtarea: 252 kvm

Uteplats

Stor solig altan i västerläge.
Driftkostnader
Försäkring
2 400 kr
Renhållning
2 544 kr
Hushållsel
8 868 kr
Samfällighet
36 000 kr
Totalt
49 812 kr/år
Personer i hushåll
2 st

I samfällighetskostnaden ingår: värme, tappvatten, avlopp, tv, bredband. Plus underhåll av garage, värmeanläggning etc

Dokument/länkar
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
2 626 000 kr (fastställt 2015, värdeår 1968)
Byggnadsvärde
1 129 000 kr
Markvärde
1 497 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Askim GA:25, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hovås GA:14, Samfällighet: Göteborg Hovås S:54, Samfällighet: Göteborg Hovås S:55, Samfällighet: Göteborg Hovås S:56, Samfällighet: Göteborg Hovås S:57, Samfällighet: Göteborg Hovås S:58, Samfällighet: Göteborg Hovås S:59, Samfällighet: Göteborg Hovås S:60, Samfällighet: Göteborg Hovås S:61, Samfällighet: Göteborg Hovås S:62, Samfällighet: Göteborg Hovås S:63, Samfällighet: Göteborg Hovås S:64, Samfällighet: Göteborg Hovås S:65, Samfällighet: Göteborg Hovås S:66, Samfällighet: Göteborg Hovås S:67


Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM1-41/2199.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Kraftledning Mm
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1966-11-22)

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

anmäl intresse